Det är fan inte lätt att vara jag

Hade lyxen att åka bil till jobbet i dag så jag skulle ta ut pengar på lunchen för att kunna köpa ett nytt månadskort på bussen hem. Kommer fem minuter innan bussen går på att jag glömt att ta ut kontanter (de tar inte kort). Funderar på att betala med sms-biljett istället men inser att det inte går att betala med sms-biljett på expressbussarna. Funderar på om det går att betala en enkelbiljett kontant. Kommer på att busschaufförerna inte hanterar kontanter efter 14.00 men tänker gå ner till bussen och försöka smöra mig till en biljett ändå. Kommer efter ca en sekund på att jag inte ens har några kontanter i plånboken (bortsett från 50 tjeckiska kronor) eftersom alla mina svenska pengar ligger hemma, prydligt nedpackade i en plastpåse. Hela historien löste sig till slut genom att jag av Mr getingstick fick skjuts ned till stationen så att jag kunde köpa ett nytt månadskort på tåget. Skall det inte vara lätt att åka kollektivt, undrar jag???

I´m back!

Då var man tillbaka i landet igen efter fyra veckors semester. Semestern inleddes för övrigt med U2-konsert på Ullevi. Tro mig när jag säger att den var sjukt bra, en av de allra bästa konserter jag någonsin sett. Förövrigt är allting ni har hört om U2:s scenbygge sant, det var helt enormt. I övrigt bestod semestern av bilande genom

Danmark (konstigt språk, aggressiva getingar och ett minisamhälle byggt av lego)
Tyskland (det är roligt att köra fort, fort på Autobahn)
Belgien (besök på EU-parlamentet i Bryssel och en titt på muséet tillägnat Tintins skapare Hergé. För övrigt en av de snyggaste byggnader jag någonsin sett)
Frankrike (Disneyland, klättrande i Eiffeltornet - schysst utsikt- och besök på vingårdar)
Luxemburg (regnigt men cool borg och Luxemburg city är en häftig stad men galna nivåskillnader)
Schweiz (galna slingrande vägar i bergen och god choklad. Dessutom snyggt OS-museum men med minimal svensk representation. Grrr)
Italien (fina italienska alper och italienarna kör som idioter)
Österrike (saltgruva med coola rutschbanor och precis så gulliga hus som man tror att det skall vara) och
Tjeckien (galet billigt) :D