Diskriminering

Vad är det här? Oavsett om man handlar på McDonald´s, Max eller Burger King så får man beställa dricka till. Det är bra. Vill man beställa läsk så får man i stort sett hur mycket som helst för inga pengar alls. Det är ju bra. Om man gillar läsk. Om man däremot inte gillar läsk utan vill ha apelsinjuice så får man en miniliten förpackning med apelsinjuice som rummer ca 2 klunkar innan den tar slut. Vad är problemet? Är apelsinjuicen så oerhört mycket dyrare att framställa att det motiverar ett så löjligt högt pris? Är apelsinerna utrotningshotade? Vad är det som händer? Allt jag begär är att få lika mycket apelsinjuice som alla andra får läsk. Allting annat är diskriminering. Jag vill inte ha en jävla sörja med kemikalier, socker och kolsyra. Ge mig juice och gör det nu. Lika mycket som alla andra får, jag vill inte ha nåt jävla miniglas. Skäms!

Mysterien med hotellrummen

Jag undrar hur hotellen egentligen går tillväga när de tar fram de bilder som de beslutar skall läggas ut på hemsidor för att locka kunder. När man tittar på dessa bilder så är hotellen i fråga under av fräschet och utrymme. Rummen ser ut att vara gigantiskt stora och kliniskt rena. Möblerna är kanske inte alltid det modernaste man kan hitta men de är alltid rena och fräscha och helhetsintrycket av rummet är ju helt otroligt fräscht. När man sedan väl hamnar på stället i fråga så är rummet mycket mindre än man tror, fönstret är trasigt och går knappt att stänga, det är heltäckningsmatta med diverse fläckar och möblerna ser uta att ha hämtats direkt från 1960-talet. Missförstå mig inte, stället som besöks just nu är helt ok, men det ser minsann inte ut att vara hämtat från en inredningskatalog..:-)

Surströmming och rödvita idéer

Ah, så har surströmmingspremiären avklarats. Förstår inte hur inte alla kan äta dessa underbara fiskar, det är ju SÅ gott :D Försöker sälja in idén att ta med sig som lunchlåda till jobbet men av någon anledning så har jag inte fått gehör för detta lysande förslag...som jag ser det kan det ju bara bli succé. Antingen så säljer man in det så att ALLA på jobbet blir helt sålda och äter det eller så är alternativet att man får äta själv i ett lugnt och tyst lunchrum :-) Nåja, i dag surströmming och i morgon Köpenhamn. Frågan är vad man skall göra när man är i Danmark. Just nu är ett av förlagen att köpa en jättelik dansk flagga att drapera in hela huset i när man kommer hem. Återkommer om hur det blir med den saken. På återseende.

Ny vägskylt

Har upptäckt en ny företeelse på vägarna: överstrukna ortsnamn. Ta en helt vanlig vägskylt med ett ortsnamn på och så tänker du dig sedan ett upptejpat kryss över ortsnamnet. I skrikorange tejp. Detta helt utan förklaring eller alternativ vägbeskrivning. Vad betyder nu detta? Är staden stängd? Har den upphört att existera? Är vägen stängd tillfälligt eller permanent? Och viktigast av allt, kan man inte åka den här vägen, var i he-e skall man åka istället? Fenomenet uppstod vid färd mot Åmål och frågan är nu om Åmål har raderats från jordens yta eller om det bara är någon fjortis som roat sig med att tejpa vägskyltar? Kan någon återkomma till mig med ett svar så vore jag tacksam.

Surströmming...

...bara några dagar kvar! :D

TV

Jag fattar inte TV. Alls. Jag fattar inte hur tv-serier kan få så stor genomslagskraft, jag fattar inte hur folk kan debattera nyheter och debatter som sänts dagen innan och jag fattar inte hur man över huvudtaget kan tillbringa tid framför den sabla burken utan att bli totalt uttråkad. Då och då får jag ett ryck och tänker att jag skall glo lite på det som erbjuds, i brist på bättre saker att göra. Varenda gång håller jag på att bli galen av uttråkning. Det är idiotiska tv-serier, urfåniga manus, dåliga skådespelare, nyheter som presenteras av okunniga och dåligt pålästa journalister, debattledare och debattdeltagare som inte gör någonting annat än tjafsar med varandra...uppenbarligen finns det ju något bra med detta medium som jag fullständigt har missat eftersom det är så många som är så engagerade i tv-tittandet. Ni kan väl meddela mig om vad det är jag missar? Tills dess så skiter jag i det och sysselsätter mig med något roligare. Att se färg torka, till exempel.

Helg? Nej, vänta nu...semester! :-)

Göteborg tog det i år igen! Ha! Årets resultatlista såg för övrigt exakt ut som expertisen hade tippat...=) Undrar förresten om det inte går att hyra in folk för att göra sånt man själv inte har lust med...som typ tvätta, hänga upp tvätt, städa upp efter målning av rum...blä. I och för sig gör det ju inte så mycket eftersom man har semester och därför är ledig i många, många dagar till =)

Blixtar och dunder

I brist på möjlighet att visa upp årets bidrag, se 2009 års bidrag från Göteborgs Fyrverkerifabrik här. Och vinner de inte i år också så är det skandal. Sådeså.

Alla dessa val

Är jag den enda som tycker den svenska valrörelsen är jättekonstig? Det skall vara val i september men jag har knappt någon aning om vilket datum och det är jag inte säker på att någon annan vet heller...politikerna visar upp sig och snackar lite skit men vad vill de? Vad står de för? Vore det inte lämpligt att släppa någon slags crash course i det egna partiprogrammet? Nehej, då. De verkar mest intresserade av att de egna anhängarna skall rösta som senast. Glöm alla nya röstberättigade människor och alla som inte har bestämt sig än. Det vill säga de tjattrar lite internt och lägger mest energi på att snacka skit om de andra partierna för DE är ju så DÅLIGA. Gud, vilka idioter.

Kryp

Jag har vansinnigt mycket kryp i benen. Det känns som om det bara kliar och kliar och jag vet inte vart jag skall ta vägen. Jag kan inte sitta still i fem sekunder och jag kan inte ligga. Dessutom känner jag inte riktigt för att ta en långpromenad mitt i natten. Till råga på allt har jag två (2) st myggbett ovanpå högerfoten. Livet suger.

www.svt.se/val

...och jag har aldrig tidigare varit så blå?!? Märkligt. Mycket märkligt.

SM i musikfyrverkeri...

...pågår för fullt och så mycket kan jag säga att dagens bidrag från Göteborg blir mycket, mycket svårslaget. Så verkar de ju inte direkt ha haft någon begränsning alls vad gäller budget...I like :D

Fyrverkerier och kassa bartendrar

...har betraktat den första deltagaren i årets musikfyrverkeri-sm och resultatet var...nja. Helt ok i början och slutet men i mitten var det en lång paus? Vad hände där? Nja, dagens show var nog inte vinnaren. Ser fram emot dem som skall tävla på torsdag, fredag och lördag =) Kan för övrigt meddela att de godaste alkoholfria drinkarna i Norrköping görs av O´Learys och Manesa. Jag har större erfarenhet av O´Learys och på Manesa har jag bara druckit en än så länge...men inledningen ser mycket, mycket bra ut. Förresten, borde inte alla bartendrar med lite självrespekt kunna blanda goda alkoholfria drinkar? Ser jag ut som någon som nöjer mig med lite tranbärsjuice och sprite hopvispat i ett glas? Skäms!

Ibland...

...tror jag faktiskt att världen skulle bli lite, lite bättre av att folk blev lite mer otrevliga mot varandra. Nu menar jag inte missriktad otrevlighet utan sådan otrevlighet som i allra högsta grad är motiverad. När folk är otrevliga, stör, lägger sig i, tjatar, etc så finns det alldeles för många människor som biter sig i tungan, tar skiten och ler glatt för att några minuter senare gnissla tänder i frustration. Sluta med de där dumheterna. Säg ifrån, svär, markera, var otrevlig tillbaka och visa med all önskvärd tydlighet att om människan i fråga är lika otrevlig en gång till så åker han eller hon på en propp. Våga! Tro mig, det är befriande =)

"Hemtrevliga" vandrarhem

Jag kan inte undgå att fascineras av alla de märkliga vandrarhem som finns i världen...utomlands är en sak, där kan man väl ha lite överseende med en mindre bra standard men här hemma kan man ju börja undra...i och för sig har jag rätt bra vana av olika sorters boende och har bott på riktigt skabbiga ställen, men frågan är ju lite varför man ens bemödar sig om att äga och driva ett vandrarhem som är så skabbigt att knappt ingen vill bo där? Konstiga och udda möbler, smala och obekväma våningssängar och en balkong som är överbelamrad med garderober(?). Vore det inte en lite smartare affärsidé att rusta upp stället, vädra ut de unkna duscharna, byta ut möblerna och göra det så pass ombonat att folk faktiskt kan tänka sig att komma tillbaka när de bott där en gång? Inte för att man måste stänga igen hela stället under ett år men man kanske kan fixa i ordning lite så att man åtminstone känner att man kan gå omkring i byggnaden utan att försöka undvika att komma åt väggarna eftersom de känns lite märkliga...för att inte tala om att gå barfota...jag vill inte ens veta vad de bruna fläckarna i trappan är...uuurrrggghhh. Nåja, min poäng är: skall ni bo i Söderhamn, bo på hotell. Basta.

Mordisk

Kan det vara så att jag faktiskt klarar mig igenom en hel Norrlandsvistelse utan ett enda myggbett? Ojojoj. Jag tror inte någon riktigt kan förstå hur stort det här är. Knappt jag själv heller. Kan kanske bero på att det i dag var 30 grader varmt och stekande solsken. Myggorna kanske stektes till döds. Hoppas det. Dö, era små odjur. DÖ.

Skellefteå

Efter att ha tillbringat över ett dygn i Norrland så har jag fortfarande inte ett enda myggbett. Det är nästan för bra för att vara sant. Nåja, de små jäklarna har ju några fler dagar på sig att attackera. Men jag är beredd. Kom igen bara. Kan för övrigt meddela att det finns bilförare även i Norrland som är helt knäppa i huvudet. Hur normalt är det t ex att öka farten samtidigt som man blir omkörd? Inte konstigt att det sker så många olyckor i trafiken. Jag har ett hett tips för att undvika dem: Utgå ifrån att alla andra är idioter. Finns det utrymme för dem att öka farten när de blir omkörda, så gör de det. Kör man in i en kurva kommer det med största sannolikhet att komma en bil som försöker köra om från andra hållet. Gör man en omkörning så kommer säkert bilen man kör om att försöka preja en. Kommer man till en korsning så kommer det säkert en bil utkörande utan att se sig om. Tro mig. Att förutsätta det här skulle rädda massor av liv. Sluta tro gott om alla hela tiden. Förutsätt att alla är dumma i huvudet och överlev.

Chockerande

Kan det här vara dagens mest överhypade nyhet? Eller årets, kanske? Bra jobbat, Aftonbladet. Hoppas att alla journalister som jobbar för er är stolta över sina arbetsuppgifter. Verkligen.
I morgon styrs kosan för övrigt norrut. Väldigt mycket norrut. Så mycket norrut att jag inte är riktigt säker på om området är klassificerat som svenskt eller inte. Det oroar mig dock inte. Oroar mig gör dock myggen. Finns det inte jättemycket mygg i Norrland? Typ enormt mycket? Och är de inte jättestora? Som elefanter? Och så finns det inte någonting som egentligen biter på dem? Inte ens eldkastare? Inte för att jag har en sådan men OM jag skulle ha det så skulle den packas ned, var så säkra. Nåja, vi får väl se om jag överlever.

Underhållning

Häromdagen skulle jag köpa en tidning. Hade precis gått på semester (jippeeee!!!) och allt jag ville ha var en lagom intetsägande och lättsmält blaska som jag kunde ta med mig hem och bläddra lite i. Det var tydligen lättare sagt än gjort. Det finns hur många tidningar som helst men till 99% så är det bara skräp. Det var biltidningar, skvallertidningar, vetenskapstidningarna som annars brukar fungera som plan B var helt ointressanta...träningstidningen som såg lite intressant ut hade jag redan, en tidning om "de verkliga resultaten av de vanligaste plastikoperationerna (som om jag kunde bry mig mindre)"...i min desperation blev det till slut en "höstspecial" som bestod av alla kläder man skall ha på sig i höst och all mat man skall laga då. Toppen. Jag som precis har påbörjat semestern hävdar att det fortfarande är sommar och har jag någonsin använt något av alla de recept som stått i någon av de där tidningarna...nåja. Köpte min tidning, åkte hem och läste i tio minuter innan jag somnade. Succé =)

I dag har jag gjort något jag aldrig gjort förut...

...spacklat och städat. Vem gör egentligen det första dagen på semestern? Borde man inte ligga och slöa hela dagen då? Det känns som om man gjort saker som alla säger att de skall göra men ingen egentligen någonsin tar sig för. Inte första dagen på semestern, i alla fall. Kanske kan slöa i morgon. Nej då skall det slipas och målas. I övermorgon då. Nej då skall det målas färdigt det sista och en del andra saker kan fixas. Men vänta, det är ju måndag...och det är semester! Så det spelar ingen roll! Hurra! :D

Den 13 september...

...släpps Linkin Parks nya album "A thousand suns". Gissa OM jag skall köpa det.

Håll tyst

Jag avskyr när personer jag inte känner försöker bete sig som om man känt varandra hur länge som helst. Då menar jag inte personer som är trevliga och försöker lära känna en, nej jag menar personer man kommer i kontakt med och som försöker upprätthålla någon typ av fejkvänskap. I den här gruppen återfinns bland annat frisörer och brevbärare. De är säkert jättetrevliga men det jag vill är att de skall utföra tjänsten jag betalar dem för och sedan försvinna. Jag vill inte bli fast i någon typ av samtal där man står och utbyter artighetsfraser om vad man skall göra på semestern (skall väl du skita i), hur mycket det är att göra på jobbet (fullständigt ointressant samtalsämne), hur vädret har varit/är/kommer att bli (ingenting någon kan göra något åt ändå så skit i det) eller något annat. Jag vill att de skall komma, meddela sitt ärende, utföra det och sedan försvinna till nästa gång. Jag har egna kompisar, jag behöver inte er. Gör det ni skall och gå sen. Basta.

Nu är det bara...

2 dagar kvar till semester! Wohooo! :D

Puckobusschaufför

I dag slutade jag tidigt. Som vanligt tänkte jag ta stadsbussen till pendeltåget och var ute ca fem minuter i förväg så jag sätter mig på bänken i busskuren (med genomskinliga glasväggar, kan tilläggas. Busskuren, alltså). När jag ser en buss komma så ser jag att det är rätt nummer men helt felskyltat eftersom det står namnet på destinationen om bussen hade gått åt ANDRA hållet, dvs det stod inte alls "Resecentrum" som det skall göra utan "Lambohov". Dock går ju bussen i rätt riktning, vilket ju är bra. Dock fortsatte den att gå. Jajemensan. Idioten bakom ratten tittade på mig och blåste förbi. Idioten stannade inte vid busshållplatsen. Idiot, idiot, idiot. HUR kan man köra buss och köra förbi en hållpats där det står någon utan att ens sakta in? Jag hann ju för f-n inte ens vinka. Hade jag inte blivit så häpen hade jag kastat någonting på hans jävla buss. Hade dock sinnesnärvaro nog att ringa till kundtjänsten och klaga och kräva att någon talade om för busschauffören att han var (är) en idiot (nåja, jag uttryckte mig kanske aningen trevligare. Men bara aningen). Sabla knäppskalle. Ser jag honom igen så skall jag...grrrrr.

Snart semester

Det här måste vara den bästa tiden. När alla andra kommer tillbaka från sina semestrar, de har varit lediga och har massor av saker att berätta och låter krampaktigt lyckliga över att vara tillbaka på jobbet igen. En annan har jobbat under hela sommaren och skall strax påbörja sin semester. Ärligt talat så struntar jag fullkomligt i vilket väder det är, jag kommer att vara l-e-d-i-g!!! Och alla andra kommer att j-o-b-b-a!!! Moahahahahaha!!!

Skivköp

I helgen var jag på Ginzas huvudlager i Fåglum och lyckades med bedriften att inte köpa en enda skiva. Sedan hittade jag skivan jag ville ha på en bensinstation istället så jag köpte den där. Starkt jobbat.