Grrr...tyska

Jag har suttit och arbetat på kvällen och tvingats att läsa artiklar på tyska. Vilket fruktansvärt onödigt språk. Helt obegripligt. Jag har pluggat tyska i flera år men det är ändå en gåta hur en del texter är uppbyggda. Grammatiken och orden är helt ologiska. Särskilt om man läser om tekniska prylar. Det är ju en sak att höra människor prata tyska, det går hyfsat...men att läsa det. Rena misären. Jag fattar inte varför världen tillåter ett språk som är så katastrofalt ologiskt. Förbjud skiten. Bort med det, bara.

Trappvett efterlyses

Folk borde utbildas i trafikvett. Nu snackar vi inte körkort utan nu snackar vi fotgängarvett. Framför allt då trappor. Trappor verkar vara en samlingsplats för idioter. Allvarligt talat; hur svårt är det? Går man uppför i en trappa så håller man till höger (vänster går faktiskt också bra, man anpassar sig till omgivningen), håller en rask takt, tar sig uppför trappan och tadaa, alla är glada och nöjda. Nejdå, så enkelt är det tydligen inte. Först och främst går en del olidligt långsamt. De går och släpar fötterna efter sig som om de (fötterna) vägde 20 kg var. Eller så går de i mitten av trappan. Helst samtidigt som de går långsamt. Har man bråttom så försöker man väsnas lite bakom dem så att de fattar vinken, tittar bakåt, inser att de är i vägen och flyttar sig snabbt som ögat. Eller så står de still. (%)=#"%/#"(%/"%)=. Allvarligt talat, skall man stå och snacka skit så gör man väl för fan inte det i en TRAPPA??? Man går väl upp alternativt ned för trappan så att man inte står i vägen? Nej, tydligen så blir man så omedelbart fascinerad av människan man pratar med samtidigt som man är för korkad för att kunna gå och prata samtidigt så därför fastnar man mitt i trappan och står där och babblar som ett fån. I flera minuter. Allvarligt talat, jag vill ha trappoliser. Alternativt trappkörkort. Har man inte ett sånt så får man inte vistas i trappor. Då måste man fira sig upp och ned i ett rep istället. Det vill säga, är du för korkad så skyll dig själv. Det kallar jag rättvisa.

Vad är det som händer?

Fråga: Har det gått inflation i påskgodis? Missförstå mig inte, jag älskar godis och vad mig anbelagar så är alla högtider endast förevändningar för att kunna äta så mycket som möjligt. Dock vill man ju vara lite hysterisk och utsmycka hemmet med diverse märkliga figurer i grälla färger under tiden. Gick dock en runda på stan i dag och det var lättare sagt än gjort. Påskgodis var inget bekymmer, det fanns i otroliga mängder och en mindre stad skulle lätt kunna äta ihjäl sig (en större stad också för den delen). Dessutom fanns det massor av påskägg att lägga godiset i. Men var var resten då? Alla kycklingar? Påskgummor? Påskrisprydnader? Som bortblåst. Det enda som fanns var servetter, stearinljus och möjligtvis lite fjädrar i olika fjädrar. Gick runt på hela stan men det bästa utbudet fanns faktiskt på ICA. Dock innebär inte "det bästa" utbudet att utbudet faktiskt var bra. Urdåligt! Skäms, alla handlare. Vad är det för fel på er???

Äntligen!


Konsten att inte sälja

Viasats säljare måste vara sämst i världen. I går spenderades en del av dagen på mässa, där temat på något sätt var "lite av allt möjligt". Viasatförsäljarna hade listigt utplacerats över hela lokalen. Inte på ett ställe, som alla normala mässdeltagare (ok, får man en urdålig plats inne i ett hörn så borde man ju också visa sig lite mer) utan de delade upp sig på strategiska ställen som fungerade så att oavsett var i lokalen man befann sig så hade man alltid en Viasatförsäljare inom synhåll. Och så jävla jobbiga de var. Hade dock lite roligt åt en av dem som efter att han hade förstått att det i hemmet fanns fem kanaler som knappt utnyttjades och att det inte var intressant att utöka dem för tillfället inte visste vad han skulle säga. han bet sig lite i läppen, nickade lite och flackade med blicken. Kan ha varit en av de sämsta försäljare jag har sett. Dessutom var han och hans kollegor så obeskrivligt jobbiga att man blev irriterad bara man såg dem och gick omvägar för att slippa prata med någon av dem. Var jag än såg någon av deras försäljare så stod de alltid ensamma med kunder som vägrade prata med dem och skyndade förbi så snabbt de bara kunde. Starkt jobbat, Viasat.

Kan det vara så?

...att det faktiskt finns någonting som heter "äta för mycket godis"? Ja det gör det faktiskt. Urk.

Det här är bara början

Det här skulle faktiskt kunna vara världens coolaste påskprydnader och de pryder nu hemmet. Men vänta bara. Invasionen har bara börjat.

Ägg

Jag är lite stressad inför påsken. Tänk om det är så att alla dragéägg är slut? Det brukar aldrig hända men tänk om det är så i år? tänk om jag har bestämt mig för att köpa en påse med röda, gula, gröna och bruna ägg och de är slut? Tänk om det skulle bli en sådan bristvara att det inte gick att få tag på dem? Det skulle vara den värsta påsken i mitt liv. Usch. Det här är viktigt. Mycket viktigt.

Påsk

Nu jävlar. Nu är det snart påsk. In med gula dukar, tuppar i grälla färger, påskkärringar, ägg, ris med fjädrar i gult, grönt, lila och rött, kycklingar (levande eller i porslin, skit samma), Janssons frestelse, omelett och godis. Fram med påskmusten (tydligen tycker folk det, jag tycker bara det är så jävla äckligt) och ännu mer ägg. Riktiga ägg, vita och målade ägg, ägg i dragé, choklad, papper och/eller porslin. Visst måste man bara älska svenska högtider. Oh, nämnde jag att man får vara ledig i flera dagar?

Dagens irritationsmoment

1) Den kassa, kassa spinninginstruktören som har världens sämsta musiksmak och som sitter och studsar som en galning upp och ned i sadeln och flaxar med varenda kroppsdel medan hon skriker "studsar ni i sadeln så har ni för lätt belastning". Varför går jag på hennes pass? För att det är det enda spinningpasset under veckan som passar med mitt schema. Och för att jag fortfarande har ett litet, litet hopp om att jag skall komma till passet och faktiskt upptäcka att hon fått sparken :D
2) Bruden jag mötte på vägen hem från gymmet som med raska steg gick bredvid en manlig bekant hållandes en miniliten hund i famnen. Det där med att "gå ut med hunden" innebär att hunden faktiskt skall GÅ. Man skall inte gå ut och BÄRA hunden runt kvarteret. Kul hundliv, att inte få röra på sig och att inte få nosa på någonting nere vid marken över huvudtaget. Du måste vara världens sämsta matte, brudjävel.
3) All jävla is utanför entrédörren på huset. All annan is i hela världen har smält bort men fan inte den. Det är som ett kompakt isblock. Alldeles utanför dörren är en gigantisk pöl med vatten och sedan går man på åtminstone 10 meter solid, glashal is. skriver jag ingenting här i morgon så vet ni varför. Jag har ramlat och brutit ihjäl mig på ishelvetet.

Pengar

Nu jäklar skall här bytas fonder. Jag brukar vanligtvis pytsa in mina pengar på lite fonder och sedan låtsas som om det regnar, kolla till dem lite då och då för att kunna konstatera att jag faktiskt fortfarande HAR några pengar kvar och sedan låter jag dem sköta sig själv. Nu har jag fått nog. Jag har några idiotiska fonder som jag investerade i för några år sedan som hade den goda smaken att störtdyka och sedan lägga sig på en betryggande låg nivå. Det här har retat mig till vansinne men jag har lämnat dem i fred och godtroget ansett att de så småningom kommer att räta upp sig själva igen. Men icke. Nu är i alla fall mitt tålamod slut. I helgen har jag bytt fonder och investerat och det är inte slut än. Nu skall jag engagera mig och bli rik, sådeså. Siffror är ju i själva verket jätteintressant. Verkligen. Jätteintressant.

En liten bit av himlen


Vad är det för fel på mig?

Jag begriper ingenting. När jag pluggade för några år sedan så var jag vanligtvis uppe till 2-3 på natten oavsett om jag började 08.00 på morgonen eller inte. Halvdöd släpade man sig upp och tog sig till föreläsningen men det funkade hyfsat bra. På torsdagar festade man så man drog till krogen, stannade uppe hela natten, kom hem vid 3-4, käkade lite och höll sig vaken (hade man somnat så hade man aldrig tagit sig upp ur sängen på morgonen) tills klockan blev sju, då var det dags att duscha och ta sig till skolan igen. Det skulle aldrig funka nu. Vad har hänt? Då festade man alltid torsdag och lördag och ibland fredag. Nu är jag halvdöd på fredagarna och så gott som medvetslös vid halv tio. Även om jag har varit ledig några dagar så kan jag bara i undantagsfall hålla mig vaken till midnatt. Aktiverar jag mig inte så somnar jag på fem sekunder, tittar jag på tv tar det tre sekunder (kan även ha något att göra med att jag tycker att det är grymt tråkigt att över huvudtaget titta på tv). Jag fattar ingenting. Har min ungdöm övergett mig? Har jag blivit gammal och kraftlös? Skall jag skaffa käpp? Kommer jag snart att finna intresse i att virka blommiga dukar i grälla färger? Måste jag skaffa katt, trots att jag är allergisk? Måste jag odla pelargoner på balkongen? Måste jag det? Måste jag?

Tvångsmässigt ätande

Kolla in den här artikeln i Aftonbladet. Helt sjukt. Hur kan man ha en inre drift som gör att man tvångsmässigt måste äta ett kilo tomater och/eller bananer i sömnen? I och för sig är det väl bättre att äta frukt och grönsaker än knark, antar jag. Men hur är det möjligt? Och framför allt, kan de inte bara skita i att köpa hem tomater och bananer???

Men...nu då?

Måste. Jobba. Klart. Får. Inte. Skjuta. På. Jobb. Längre. Är. Inte. Trött. Måste. Fokusera. Måste. Skriva. Klart. Får. Inte. Surfa. Får. Inte. Göra. Andra. Saker. Måste. Jobba. Måste. Jobba. Nu.

Tondövhet, go away

Jag har tagit upp ämnet tidigare men av någon konstig anledning så händer det ju inte ett skit. Jag KRÄVER en förändring. Jag snackar eurodisco på spinningpass. Det är en sak om man nu skulle köra det i högtalarna på gymmet, det spelar inte så stor roll för då kan man ändå köra sin egen musik i mp3-spelaren. Men på spinningpasset så MÅSTE man ju lyssna på det som spelas. Om då 100% av musiken utgörs av entonig, dunkande eurodiscotechnoskit så förvandlas passet till en enda lång tortyr. De flesta instruktörer brukar ändå lyckas relativt bra men tränare K har begåvats med noll musiksmak och noll känsla för takt. Jag försöker undvika hennes pass men hoppar hon in som vikarie i sista stund så är det kört. SÅ. Jävla. Dåligt. Hoppas hon blir beordrad att spela bättre musik. Eller ännu bättre: hoppas hon får sparken. Sluta förstör mina spinningpass ditt tondöva skrälle.

Märklig inställning

Jag tycker det är så intressant med folk som har en massa åsikter. Framför allt folk som har en massa åsikter om hur och vad andra skall göra. Detta när de av någon anledning anser att de åsikter och regler som de anser att andra skall ha och följa efter inte gäller dem själva. Allvarligt talat, om du nu har utsett dig själv till polis så borde du väl åtminstone följa dina egna regler? Eller? Fascinerande. Jag skulle själv aldrig kräva att någon annan gjorde någonting som jag själv inte skulle kunna göra. Eller följa regler som jag själv inte följer. Kräver du att andra skall hoppa så får du faktiskt hoppa själv. Kanske inte nödvändigtvis först, men inte sist heller.

Kakor

Damn vad jag har varit huslig i dag. Kolla här...sånt här händer inte varje dag, direkt. Inte en utan TVÅ sorters kakor bakade jag. Dessutom har jag nyligen bytt fondförvaltare. Det kan vara så att jag håller på att utveckla någon slags splittrad personlighet. Det här är alldeles för vuxet. Huvva.

Ny luft

Efter flera dagars andningssvårigheter och frustration så var jag tvungen att ge vika. Trots en sedan många år djupt rotad avsky så nödgades jag att använda den. Nässprayen. Och tydligen så funkade eländet. Jag kan andas normalt igen för första gången på flera dagar. Men märk väl, det innebär inte att jag tycker att nässpray är en bra produkt eller att jag nödvändigtvis någonsin kommer att använda den igen. Det här var en engångsföreteelse. Men himmel, vad skönt det är att kunna andas genom näsan :D

Täppt

Jag är snuvig! Igen! Jag som aldrig brukar bli sjuk, nu är jag snorig för säkert tredje gången på ett halvår! Vad är det här? Inte så att jag behöver vara hemma från jobbet men det blir nog lagom roligt för utbildningsgruppen i morgon att sitta och lyssna på mig i 3,5 timme. Får väl köra med många raster så jag hinner snyta mig med jämna mellanrum...

Såld!

Den här veckan har jag sålt min gamla soffa på Blocket. Jag lade ut annonsen på kvällen och när jag kom hem hade jag två potentiella köpare som hörde av sig. Efter lite pusslande fram och tillbaka så fick en köpare min soffa och jag fick pengar. Blocket är ju en helt lysande idé. Någon får en pryl de vill ha och jag får något jag vill ha; nämligen borttransport av en gammal möbel samt pengar på köpet :D Nu filosoferar jag över om det finns något mer man kan sälja. Gamla tidningar? Knappar? Plastfickor? Skrivare? Jag kommer att bli rik, den saken är klar.

Gym, tidningar och vampyrer

I dag var jag på gymmet och skulle köra ett konditionspass. Eftersom jag alltid föredrar att göra något annat när jag står och trampar och jag som vanligt hade glömt att ladda mp3-spelaren (det är inte så jävla lätt som man kan tro att komma ihåg att ladda en sån där liten sak. Den har varit oladdad i en vecka och jag blir lika sur varje gång när jag kommer till gymmet och inser att jag inte kan lyssna på vilken musik jag vill) så tänkte jag vara lite intellektuell och glo lite i en tidning. Eftersom jag inte hittade något av intresse så grabbade jag tag i en tidning som låg i närheten och bläddrade i. Det visade sig vara tidningen Cosmopolitan och det var nog något av den värsta skit jag någonsin har läst. Hur mycket ointressant skräp kan man tränga ihop i en tidning? Allt man kan tänkas vilja veta om kändisar, kläder, hår, smink, tv-serier, sex...fy faan.

Jag bläddrade lite men var tvungen att sluta för jag mådde nästan illa av irritation. Helst ville jag slänga skiten i papperskorgen. Så jävla ointressant. Inte undra på att folk är helt hjärntvättade när de läser sånt där. Men å andra sidan, ta lite eget ansvar. Sluta läsa skräp och läs dagstidningar och Illustrerad Vetenskap istället. Eller en träningstidning som lär er träna på riktigt istället för att stå och vagga på någon maskin i fem minuter. När jag i irritation slängt bort tidningen efter tre minuter så tittade jag på tv istället. Där gick det någon fullständigt idiotisk vampyrserie med fotomodelliknande varelser som gick omkring och sade repliker som var så konstgjorda att man tyckte synd om dem. Till slut stod det någon brud och hetsåt och tjöt som tröst för att killen hon ville ha inte ville ha henne. Fy fan vilken skit. Det är inte sant att det finns människor som faktiskt ser sånt här skräp som underhållning. Hela världen håller verkligen på att gå käpprätt åt helvete.

I dag

I dag har jag lagat en ny maträtt, sålt en soffa, tränat, bytt fondförvaltare och läst en bok. Gud så vuxet. Ibland blir jag nästan rädd för mig själv.

Choklad

Det här är en helt sjukt god choklad. I brist på bättre bild så har jag snott den från www.lindt.com. Jag är ingen chokladentusiast, tvärtom så tycker jag choklad oftast är lite äckligt sött och sliskigt. Jag är mer en vingummiperson. Dock så är den här helt sjukt god. Choklad fylld med chokladmousse. Dem kom på den briljanta idén egentligen? Han eller hon borde få löneförhöjning. Till och med den mörka chokladen är helt fantastisk. Oh, liksom.

Skäms

Ett nytt lågvattenmärke för Östgötatrafiken: i dag ställde de in alla bussar. ALLA. Helt otroligt. Det var ju inte heller så att man fick reda på någonting, har man investerat i årskort skulle man väl kunna förvänta sig någon typ av service i stil med ett masssms som sade att "samtliga förbindelser är nu inställda" eller nåt i den stilen. Nehej då. Efter att ha väntat på bussjäkeln i 15 minuter så insåg man att det inte skulle komma någon buss och därefter var det bara att hitta en bil som kunde köra hem istället. Kul. Visst hade det snöat och det var halt men det har ju varit betydligt sämre väglag i vinter än vad det var i dag. Tur att man över huvudtaget kom hem. Östgötatrafiken är världens sämsta företag. Verkligen.