Konsten att åka elbil i Malmö

Jag kan upplysa om att om man någon gång skall åka elbil så skall man vid start kontrollera att bilen är fulladdad. OM den inte är fulladdad, ta då reda på hur långt bilen kan köra med nuvarande laddning. OM du inte kan ta reda på det (läs: sitter i bilen och kör och laddningsindikatorn plötsligt börjar blinka) så se till att du vet var närmaste laddningsstolpe är. OM du inte vet det heller så se till att inte stänga av bilen för att spara på elen för då får du inte igång den igen. OM du ändå måste stänga av bilen så se till att du inte är ensam i bilen för då behöver du någon eller några som skjuter på. Häpp!

1 dl

Kan någon förklara varför man bara får ta med sig en deciliter vätska på flyget? Om man skulle vilja tillverka något explosivt så skulle väl 1 dl räcka mer än väl? Jag är helt övertygad om att det är en bestämmelse som lever kvar endast för att göra saker jävliga för oss resenärer. Dessutom kan jag komma på flera saker som jag anser vara mer farliga att ta med på ett flygplan. Kan någon som bestämmer ta sitt förnuft till fånga, tack?

Antisocker

Allvarligt talat, om man klarar av att tillverka barnmat, yoghurt, gröt och liknande utan att tillsätta ett mikrogram socker, varför är det helt omöjligt när det handlar om mat för vuxna? Vart man än tittar så har man hällt i drösvis med socker. Jag vill inte HA skiten. Kan någon förklara för mig varför det uppenbarligen är en livsnädvändig ingrediens? Va? Va? Va???

Längtan efter en saccosäck

Lilla O har fått en saccosäck. Till saken hör att jag alltid har önskat mig en saccosäck. När jag var liten så hade min äldre kusin (en av dem, rättare sagt) en saccosäck (en röd) och den var ashäftig. Jag hade nog gjort i stort sett vad som helst för att få en och önskade mig hett en alldeles egen saccosäck. Åren gick och ingen saccosäck. Till slut förträngdes denna önskan och förpassades någonstans ner i djupet där aldrig infriade barndomsdrömmar placeras. Men nyligen när jag kom hem och lilla O hade fått en saccosäck så blossade denna längtan plötsligt upp igen. Jag mindes min längtan efter saccosäcken och den coolhet som den representerade då. Nu kan jag inte låta bli saccosäcken utan sträcker ut mig i den så snart jag kan. Lilla O bryr sig inte så mycket för det ligger inte i hennes intresseområde att ligga still i en saccosäck (eller någon annanstans heller, för den delen). Jag inser dock att den dag som lilla O hävdar rätten till sin saccosäck så har vi en konflikt. Men tills dess så använder jag saccosäcken så mycket jag kan. Moahahahahaha.

Sova

Gå upp vid fem varje morgon och träna i all ära, men det innebär att man i sin tur blir jävligt trött när det är fredag kväll. Just nu är jag inte riktigt säker på vad jag heter. Eller varför jag sitter här. God natt.

Smart

Är det bara jag som gillar att se på Arga snickaren på tv för att det programmet får mig att känna mig otroligt smart och ekonomisk som bor i lägenhet och inte har den minsta tanke på renovering?

Tidig morgon i övermorgon

I övermorgon skall jag åka med ett flyg som går 06.20. Det är inte alls tidigt. Inte med tanke på när jag måste gå upp på morgonen för att hinna med taxin till flygplatsen. Herregud. Det blir nästan en tvångstanke att jag skall försova mig (ungefär som när man står vid ett brant stup och funderar på vad som skulle hända om man hoppade. Om man skulle slå en snygg volt som en filmstjärna och landa oskadd på fötterna eller om man skulle falla och bryta nacken. Eller är det var visst bara jag som tänkte så. Jaha.) så det känns som om jag skulle behöva ställa minst tre väckarklockor. Men det går inte med tanke på att lilla O har demolerat alla väckarklockor jag har på mer eller mindre förfinade sätt. Iiiihhh det SKALL gå. Det SKALL gå.

Aj fan...

...är nog de mest uttalade orden i vårt hushåll just nu. Uttalas med fördel i ett argt tonläge när man försöker öppna ett köksskåp/kökslåda och inser att det/den sitter fast. Sekunde efteråt inser man att det/den är barnsäkrad. Det borde fan heta föräldrasäkrad istället. Undra hur lång tid det tar innan man faktiskt vänjer sig vid att man inte kan slita upp skåpen när man har bråttom längre.

Problemet med att barnsäkra

Förmodligen borde jag lägga på minnet att vi har barnsäkrat köksskåpen så att jag inte blir förbannad när jag tror att de har fastnat och därför tar i så att de går sönder. Förmodligen.

Det nya gymmet del femtielva

I morse så kom jag in på gymmet, trevligt för står man utanför gymmet klockan sex på morgonen och har världens sämsta morgonhumör så vill man inte ha något tjafs. Dock satt det en lapp på dörren: "tyvärr finns inget vatten". "Nehej" tänkte jag "tråkigt, då får jag väl träna utan att dricka något vatten då". Kommer ner i omklädningsrummet innan tanken slår mig: "Men hur f-n skall jag kunna DUSCHA?" Inte, visade det sig. Allt vatten var ju avstängt. Suckade, körde mitt träningsprogram och sedan var det bara att ta jätteväskan och åka hem och duscha. Visade sig sedan när jag kollade min privata mobil att föreståndaren hade ringt 3 (!) gånger och talat in ett meddelande om att hon ville kolla hur det gick i morse eftersom de inte hade något vatten...och sade att jag kunde fortsätta låna hennes kort och att hon skulle ringa mig i morgon. Gymmet är fräscht och har det jag behöver men de har verkligen inte fått någon bra start...nåja, avvaktar så får vi se vad som händer. Väntar med spänning på fortsättningen. Suck.

Kassa gymkort och (inte) saknade parkeringsböter

I morse åkte jag till gymmet för att inviga mitt nya gymkort. Det gick inte. Sex på morgonen stod jag utanför gymmet och kom inte in för att mitt kort inte funkade. Arg som ett bi åkte jag hem och körde 20 minuters styrkepass i rena ilskan (det var det enda jag hann med). Åkte till gymmet på lunchen och bytte ut det sabla kortet. Åkte tillbaka till jobbe toch stänkte blåbär på min tröja som endast går att kemtvätta. Kom på kvällen på att bilen stått ute hela dagen på en gata där parkeringsavgift gäller 08-20. Till vår stora förvåning hade vi inte fått några böter. Åkte därefter till gymmet för att testa mitt nya gymkort som INTE fungerade. Dock hade jag sånt flyt att anläggningsansvarig var där (två timmar efter stängning (!)). Hon gav mig sitt VIP-kort så att jag kan träna i morgon och så byter jag till ett nytt kort i morgon. Allt som allt måste jag nog säga att de dåliga sakerna uppvägdes av de bra så jag skulle vilja ge den här dagen plus minus noll. Ett helt OK betyg trots allt, med andra ord.

Nytt gym

Gymkortet har införskaffats och i morgon blir det invigning för nya gymmet. Skall köra ett pass innan jobbet och den största utmaningen har visat sig vara att få med allting i packningen. Skall bli intressant att se om tidsplanen håller. Och om jag faktiskt har kommit ihåg allting. Och om mitt kort fungerar så att jag kommer in. Och om jag kommer att ta mig upp ur sängen i tid och inte försova mig. Och hur gymkläderna kommer att lukta efter en dag i väskan på jobbet. Nu kör vi!

Zlatan

Folk kan tycka vad de vill men jag måste säga att Zlatan är ändå jävligt bra. Att lyckas ta sig från det han var till det han är nu är ju riktigt stort. Sen kan folk peppra på med att han är en diva och blahablahablaha men i vilket fall som helst så är han en av de bästa fotbollsspelarna i världen och tjänar grymma pengar tack vare det. Heja Zlatan!

Snåla ICA Maxi och blöjkuponger

Jag gillar rabatter. Jag är en nitisk kupongsamlare och bonuskortsinnehavare. Så brukar jag faktiskt också tjäna en hel del på rabattcheckar och erbjudanden som kommer. Givetvis är jag därför även med i en blöjtillverkares bonusklubb. Att allting är så jättefluffigt och gulligt att man nästan vill spy på hemsidan får man helt enkelt ta. Jag struntar i deras fåniga premier ("den här ulliga mössan med giraffmotiv är populär hos våra kunder" Jaha, är det barnen eller föräldrarna? Och har någon egentligen FRÅGAT bebisarna om de vill ta på sig det där???) men däremot så älskar jag deras rabattkuponger. Jag menar, vi köper ju ändå blöjorna så kan man tjäna något på det så give it to me. Problemet är att ICA f*ing Maxi inte fattar kupongerna. Insåg av en slump att jag inte fått rabatt på blöjorna en gång och det visade sig att kassasystemet inte fattade skillnaden mellan ICAs och blöjtillverkarens rabatter så de tog ut varandra. Bravo. Jag bråkade och fick ut mina pengar (plus att jag åkte hem, letade fram ett två månader gammalt kvitto där jag inte heller fått rabatten, tog med det vid nästa handling, krävde pengarna tillbaka och fick det) men vad fan. Inget ont om blöjtillverkaren men hallå ICA??? Dåligt att lova kunderna ett pris och sedan låtsas som om det regnar när folk inte får rabatten man tror att man skall ha. Nej det skall man som kund själv komma på när man tittar på kvittot i efterhand. Nu trodde ni att jag skulle skriva ett inlägg om blöjtillverkaren. Men så blev det inte. Jag är inte arg på dem. Jag är arg på ICA. ICA borde skämmas. Trodde ni verkligen att ni skulle lyckas lura mig? Skulle inte tro det. Jag har varit med i bonusklubbar alldeles för länge för att gå på den lätta. Men skäms på er.

Dagens lärdom

Glad och upphetsad lilla O kan orsaka rejäla rivsår i ansiktet på mamman. Frågan är bara; hur förklarar jag det på jobbet i morgon? "Min dotter försökte kläsa ut mitt öga"? Hm. Får fila på den. Förresten, borde inte full skyddsutrustning i form av ansiktsskydd, hjälm, handskar och förkläde ingå i bebisleveransen?

PT Dag II

Det går bra. Tror jag. Tjuvstartade med növningar i fredags morse och träningsvärken släppte i söndags kväll(!). Nu är det fullt fokus, upp på morgonen för att följa träningsprogrammet. Träningen är inga problem, svårast är faktiskt maten. Det är ju mycket lättare att strunta i att äta och åta då och då, nu skall man plötsligt äta var tredje timme. Skitjobbigt. Men skall man så skall man. Har laddat kylen med en massa mellanmål som jag drar med mig till jobbet så det är bara att köra.

Det har hänt igen

Jag har lyckats rita på mina kläder med bläckpenna. Man tycker att det vore ganska lätt att undvika, men rätt som det är så har man pennan i handen, sträcker på sig, gör någon konstig krumelur med handen och DÄR sitter strecket. Det var ju jävligt bra jobbat. Stabilt, skulle jag vilja säga. Har tappat räkningen på hur många gånger jag har ritat på mig själv vid det här laget. Suck.

Shoppingelände

Jag hatar att handla kläder. Ja, inte alltid men när man väl MÅSTE handla något för att alla kläder man tidigare haft som kunnat passa har gått sönder eller liknande så är det rena lidandet. Rensade min garderob för ett tag sedan och gav bort en massa kläder till myrorna. I min iver så lyckades jag även ge bort byxor som jag INTE skulle ge bort så nu är jag lite kläder kort, så att säga. Det jag behöver köpa är byxor. Inga märkvärdiga saker och jag vet precis vad jag vill ha men det är helt OMÖJLIGT att få tag i. Antingen så hittar jag (efter mycket letande) byxor som jag vill ha men som finns i alla storlekar utom min, alternativt är de skitdyra. Och de byxor jag kan tänka mig att ha på mig hittade jag först efter ett bra tags letande. Hur svårt kan det vara egentligen. Jä-ligt svårt, uppenbarligen. Just nu lutar det åt att jag köper skitdyra byxor bara för att ha något att ta på mig. Jaja, vi får väl se.

Stämmer.


PT-inspiration

Jag har fått tränings- och kostprogrammet från min PT, skall egentligen inte köra förrän på måndag men smygstartade några övningar i morse bara för att testa. Nu har jag världens träningsvärk och jag kan säga att det var ett bra tag sedan jag hade träningsvärk över huvudtaget. Bådar gott. Nu är det vilodagar men fr o m måndag så KÖR vi!

Lyxfällan

Har tittat på Lyxfällan och känner mig som den mest ekonomiskt sinnade personen i världen. Det bästa med det där programmet är att det alltid får mig att känna otroligt lyckad. Herregud vilka spån det finns. "Jag vet inte vart jag skall börja". "Till slut bryr man sig inte". "Jag vet inte riktigt hur mycket jag är skyldig". H-e-r-r-e-g-u-d. Om man inte har pengar så handlar man inget. Punkt. Hur korkad får man vara egentligen? Mest sorgligt är väl ändå att det där programmet har rullat på några år nu...

Zzzz...

Lilla O har fortfarande inte ställt om sig till vintertid. Ville bara säga det.

Skäms, Norrköpings kommun

Vi bor i en stadsdel där det sedan urminnes tider har funnits en stor fördel: gratisparkering. Överallt annars i stan måste man betala för att parkera men inte här. Tilläggas kan att vi bor i en stadsdel där de allra mest välbärgade i stan har slagit sig ned så behovet av just gratisparkering kan visserligen diskuteras men inte desto mindre så har detta varit ett fenomen som har varit uppskattat av såväl de som bor här som de som inte bor här. Dock har Norrköpings kommun i sin enfald bestämt att så här kan det inte fortsätta. Även Kneippenborna skall betala. Så mycket som möjligt. Självklart har detta överklagats men lika självklart så gick överklagan åt he-e och från och med i dag så skall alla som parkera här betala. Dock hade kommunen vid det här laget retat sig så mycket på Kneippenborna att man i ren ilska satte upp alla skyltar om parkeringsavgifter två veckor innan det skulle träda i kraft. Några automater satte man inte upp. Detta ledde till att ALLA besökare i Kneippen i förvirring sprang runt, runt och letade efter parkeringsautomater som inte fanns. Efter viss klagan så tyckte kommunen att man väl kunde vara lite schyssta så man satte upp platspåsar över skyltarna. Sedan satte man upp parkeringsautomaterna. Och sedan tog man bort plastpåsarna. En dag innan parkeringsavgiften skulle börja gälla (1 november). Vilket gjorde att alla besökare i Kneippen snällt betalade eftersom de inte visste om att de inte behövde. Tilläggas kan att anledningen till utökade parkeringskostnader är att tekniska nämnden inte kan hålla sin budget (är det Kneippenbornas problem att idioterna inte kan räkna???) samt att parkeringsavgifterna är svinhöga. man får inte ens rabatt om man står fler timmar än en utan måste vackert betala hela taxan, timme efter timme. Plus att man måste betala till 20.00 på vardagar. Vad kan man säga? Norrköpings kommun är uppenbarligen inkompetenta. Kan inte räkna. Och hatar Kneippenbor. Gissa vad? Vi gillar inte er heller. Blä.