Hata saker som inte funkar

Åh, jag blir galen. Här sitter man i lugn och ro och passar på att surfa medan man borstar tänderna (man skall alltid göra minst två saker samtidigt och då speciellt när man borstar tänderna eftersom det är så tråkigt) och så funkar inte den sida man skall surfa in på. I det här fallet Facebook. En ganska harmlös sida och jag skulle kunna surfa på andra sidor men nu hade jag bestämt mig för just den HÄR sidan. Försöker och försöker och inget funkar. Skitsida. Till slut får jag något slags lustigt meddelande som säger "hoppsan det gick inte att komma in på sidan". Hoppsan? HOPPSAN??? Vad är det för idiotmeddelande? Och varför fungerar inte skitsidan? Berätta vad felet är istället för att säga "hoppsan". Det är sånt som gamla tanter säger. Nu funkar det i allafall igen. Det var f-n på tiden. Grrr.

All denna snö...

...är väl härlig =) Alla gnäller om att det är så kallt, det går inte att ta sig ut utan att frysa och man får snö innanför ytterkläderna, osv osv osv i all oändlighet. Blahablahablaha. Vilket gnäll. Flytta till ett varmt land om det är så besvärligt då, för f-n. Det är ju knappast så att det är en överraskning att det kommer snö i slutet av november. Ta på er ordentligt med kläder och sluta klaga. Svensk vinter rocks! :D

Jag hatar rökare

Inte alla, men de flesta. Helt och hållet på grund av att de är så jävla korkade. Inte nog med att de ställer sig på strategiska platser (mitt för entrén på arbetet/matvarubutiken/biografen/etc) så att man måste gå igenom och andas in deras jävla giftmoln utan dessutom slänger de sitt sabla skräp överallt. Kan någon förklara varför??? När de kommer så har de med sig alla cigaretter i ett paket. När de har rökt upp skiten så är det bara fimpen kvar och den är rimligtvis både lättare och tar mindre plats än den ursprungliga cigaretten. Vad gör man då? Jo, kastar den på marken, precis där man står. Det är en minoritet som använder askkopparna. Det ligger banne mig fimpar överallt. Hur svårt är det egentligen att ta med sig fimpjäveln och slänga den i nästa askkopp man träffar på? Jaha, är det äckligt att bära omkring på en fimp? Rök inte upp skiten då, IDIOT. Nästa gång jag träffar på en rökare som blåser ut ett rökmoln på mig/slänger en fimp på gatan så kör jag ner skiten i halsen på dem. Utmana mig bara, gör det.

ICA-vinst

Kolla här! Så här ser det minsann inte ut varje dag på kvittot när man köper mat! Ohlala! vad jag vann? En tub ICA-tandkräm, 75 ml. Yeah.

Lyxigt...

...är det när man skall vara någonstans (BVC) kl 11.00 i morgon och tycker att det är äckligt tidigt. Ibland har man i-landsproblem, helt enkelt. Men det får man väl unna sig :P

Fläkt

Förresten: vi har fått en ny köksfläkt! Den är blank, vit, fin och hel! Och lampan skiner jättestarkt! Och den suger upp all rök jätteeffektivt! Och den fungerar! Och den är ren! Och fin! Och modern! Wohoooo! :D

Apropå TV

Nu när man har bebis så tittar jag ju faktiskt lite mer på TV än vad jag har gjort innan och då har jag definitivt fått två nya favoritprogram. Lyxfällan och Arga snickaren. Helt allvarligt. Det måste vara de bästa tv-program som någonsin har gjorts. Det är väl det faktum att jag gillar att vara skadeglad som gör att jag föredrar program där människor i stort sett dumförklarar sig själva. Eller så är det att det blir så påtagligt uppenbart att mitt eget liv är helt perfekt :D

Dagens löfte

Jag lovar att jag aldrig under min mammaledighet kommer att sitta framför tv:n och titta på värdelösa, värdelösa amerikanska serier. Eller andra värdelösa program. Det har hittills inte inträffat och kommer heller inte att göra det. Skulle jag ändå av någon outgrundlig anledning göra det så skjut mig.

Idol

Allvarligt talat. Kan det sluta tjatas om Idol över-jävla-allt. Det finns ingen hejd på deltagarnas kläder (fula), hur de sjunger (fult), vilka låter de sjunger (fula), vad juryn har sagt, vad juryn inte har sagt, vilka eventuella droger deltagarna kan ta tagit, vilka föräldrar de har, vilket vin man skall dricka när man tittar på det sabla programmet...allvarligt talat. Finns det någon som bryr sig? Ta bort ta bort ta bort. Tack.

Dagens ordspråk:

Varför göra i dag det du kan göra i morgon?

Varför...

...kan folk aldrig blinka när de kör i rondeller?
...finns aldrig Bravo apelsin- och äpplejuice i 2-litersförpackningar samtidigt på ICA Maxi?
...håller folk aldrig reda på sina småungar när de är ute och handlar utan låter dem springa omkring och skrika hysteriskt samtidigt som de springer in i allt och alla runtomkring?
...börjar folk julpynta innan första advent?
...kan mat mögla innan bästföredatumet?
...blir det alltid rörigt igen så fort man har städat?
...är inte tv-programmen lika bra nu som de var förr (jag säger bara: Tomtar och troll i trollskogen. Eller hette det inte så? Bra var det i alla fall)?
...handlar jag aldrig julklappar i god, god tid?

Prestationsångest

Vad hände egentligen? Nästa söndag är det första advent! Fram med stjärnor och ljusstakar och glitter! Just do it!

Apotek

Säga vad man vill om avregleringen men efter att apoteken (en del av dem) blev privatägda så har det ju ploppat upp så mycket apotek att man blir alldeles virrig. Man kan ju knappt vända sig om när man är ute utan att man snubblar över någon som försöker sälja på en piller...plus att man kan köpa läkemedel i vanliga butiker. Allvarligt talat, hur mycket läkemedel behöver folk? har någon gjort en marknadsundersökning och kommit fram till att det finns ett kundunderlag som motiverar 10 nya apotek per stad? Allvarligt talat? Vem är det som går på droger egentligen?

Tidningar

Nu för tiden så spenderar man (jag) ju ganska mycket tid hemma. Eftersom jag kategoriskt VÄGRAR att sitta och glo på dumburken under dagtid så läser jag en del istället. Har tagit mig igenom en del pocketböcker (ond, bråd död fungerar alltid) och tidningar. I brist på att hitta bra tidningar (prenumererar på Fitness Magazine som är en helt OK träningstidning även om den är lite väl inriktad på gruppklasser på gym för min smak och läser av någon anledning även Amelia då och då trots att jag tycker den är helt kass) så letar jag lite nya. För någon dag sedan investerade jag i två nya träningstidningar. Dels Blossom Magazine som är helt kass och värdelös, det verkar som om Blossom är mer intresserad av att skriva om sig själv än träning men även Topphälsa som faktiskt verkar helt OK. Dessutom hade den senare tidningen ett prenumerationserbjudande där man fick ett läppglans (hurra...jag kanske kan använda det som penna) samt en pilatesboll. Gratisprylar! I like! Skit i om man kan använda dem till något :-)

Barnvagnspromenader

Nu för tiden blir det en del promenader med barnvagn. Skitbra träning, för att skjuta den där framför sig i uppförsbackarna är svårare än man kan tro. Dessutom kommer man ut och får lite frisk luft vilket är jätteskönt, man känner sig lite som en friskus när man knatar runt ute trots att termometern knappt tar sig över nollan. Jag har lagt märke till hur många barnvagnar det finns i den här stan. Helt otroligt. Nu lägger man dessutom märke till helt andra saker än man tittade på för något år sedan (vad är det för märke, vilken typ av hjul har de, hur ser bromsarna ut, hur ser korgen under vagnen ut, verkar den stabil). Dock börjar jag undra om jag har missat någonting. Det känns som om alla mammor (och pappor för den delen, givetvis) borde ha en hemlig hälsning. Vi tillhör ju alla samma sällskap. Precis som busschaufförer som hälsar genom att övertydligt höja handen och vinka i slowmotion så borde vi också ha en sådan vinkning. Den kanske inte behöver vara lika tydlig men NÅGONTING borde vi väl ha? Typ en hemlig blinkning, en igenkännande nick (ja du har också barn ser jag, jaha) eller något i den stilen. Fast i ärlighetens namn så är jag inte mest oroad för att vi inte har något hemligt tecken. Jag är mer oroad för att det finns ett hemligt tecken och ingen har berättat om det för mig...

Besöket...

...hos frisören gick bra. Trots att människan vägrade att fatta vinken och krampaktigt försökte driva någon slags konversation med mig genom att ställa en rad personliga frågor som besvarades med "ja", "nej" och "mmm". Om jag vore en Trevlig Person så skulle jag gett henne en eloge för att hon vägrade ge upp, nu tycker jag bara att hon är jävligt irriterande som inte bara gör sitt jobb och sedan kniper igen. Nu säger jag inte att det här är riktat till henne för hon är egentligen trevlig bortsett från det irriterande faktum att hon vägrar hålla tyst: men det är konstigt att man till slut måste vara jävligt otrevlig mot en del människor innan de fattar vinken. Håll snattran och sköt era egna jä-a liv.

Otrevlig

I morgon skall jag klippa mig. Jag tror min strategi hos frisören denna gång får blli att blixtsnabbt ta en packe tidningar så snart jag kommer innanför dörren och sedan humma alternativt möta hennes eviga frågor och konversationsförsök med isande tystnad. Allt för att visa att jag faktiskt inte vill bli hennes nya bästa kompis. Japp, så får det bli.

Det här med service...

Ibland (läs: ganska ofta) är jag övertygad om att världen är befolkad av idioter. Till exempel alla som jobbar med någon typ av serviceyreken. Majoriteten av dessa människor verkar avsky sina jobb samt kunderna som har mage att störa dem på jobbet. Till exempel så har jag den senaste tiden köpt en viss typ av olja på apoteket. Oljan säljs i en relativt liten förpackning så man får ofta ta kanske två flaskor i taget. Jag har handlat den vid kanske 4-5 tillfällen. I dag frågar människan i kassan om jag inte vill ha en stor flaska istället för flera små. Tack för det. Inte förrän nu har jag stött på en serviceinriktad människa som ens tänkt på att fråga. Dessutom står inte de större flaskorna framme utan man måste fråga personalen för att få tag i en (annars skulle ju folk gå bärsärk och lagra olja hemma. Lagret skulle ta slut. Det funkar ju inte). Det är ju lätt att fråga efter en produkt som man inte vet existerar. Puckon.

Snö!

Nu har det snöat! Härligt! Jag väljer att fullständigt ignorera alla tjurskallar som säger sura saker om att det är mörkt och kallt och har snöat och blahablaha. Nu har det snöat rejält! Äntligen! Give it to me!

Dagens investering

En sådan här har jag investerat i idag. Jag har varit lite skeptisk mot hemmaträningsprylar tidigare (mest baserat på att jag väl känner till min egen förmåga att köpa saker som jag sedan använder en eller ingen gång). Jag har tidigare haft ett par gummiband men de torkade ihop (!) och gick sönder, så bra var de. Just det, jag köpte även ett hopprep en gång men man fick inte ta upp det ur förpackningen i affären så när jag kom hem så var det för kort så jag kunde inte använda det. Bra, där! I alla fall. I min nya roll som småbarnsförälder-som-ännu-inte-får-träna-hårt-på-gymmet så kör jag barnvagnspromenader varvat med styrkeövningar hemma. Dock är det sååå tråkigt att köra armhävningar så jag investerade i en sådan här för att få lite motivation. Testade lite och kära Casall Multi E Wheel var faktiskt enkel, smart och rolig att använda. Herregud, nu låter jag som tv-shop. Men jag LOVAR, jag får inte betalt för att skriva det här.

Payback time

När man är ute och promenerar med barnvagn så har man tillgång till obegränsad makt. Det är helt otroligt, plötsligt har man tillgång till ett verktyg som ger en möjlighet att ploga sig fram genom folkmassor som öh...någon gjorde i bibeln. Plötsligt kan osnutna ungar och jobbiga ignoranta människor som man möter på stan inte tränga sig längre. När man har en barnvagn framför sig så kan de inte gå rakt fram och tränga sig förbi utan de måste gå åt sidan och ge utrymme för MIG att ta mig fram. Härligt =) Förut har jag alltid irriterat mig på dessa idiotiska människor som tar trottoaren i besittning som om de tror att det vore Gud. Nu kan jag plötsligt gå rakt fram och dessa irriterande knäppskallar måste helt enkelt gå åt sidan. Nu måste jag även påpeka att jag INTE förvandlats till en av de där knäppmorsorna som tror att en barnvag ursäktar vilket idiotiskt beteende som helst. Nej, jag håller mig till min sida av trottoaren och flyttar mig när jag kan men åh vad skönt det känns att ha möjligheten att köra av hälsenorna på människor som går alldeles för långsamt framför mig. Move it.

I can do it!

Kolla här! Denna förtjusande växt är nu fyllda hela fem år och den lever fortfarande!!! Och den inte bara lever, den har knoppar! Jag KAN! Jag KAN! Jag KAN!!! :D

På tal om Halloween...

Snott från DN. Men SÅ bra. Och SÅ rätt. Nemi är en av världens bästa serier.

Bond

Jag trodde aldrig att dessa ord skulle komma över mina läppar men jag ser faktiskt fram emot nästa Bondfilm...