Moraliskt förfall

Jag undrar om det är dålig moral att ena dagen ta spårvagnen hela vägen istället för att gå och nästa dag ta bilen till jobbet istället för bussen eftersom det gör att man kan sova lite längre på morgonen och komma hem lite, lite snabbare? Innebär det att jag inte längre orkar anstränga mig? Att jag har blivit en lat, lat människa? Kanske. Eller så föredrar jag att ibland lägga kvalitetstid på annat än att sitta på en buss och se idioter surfa, peta sig i näsan och prata om idiotiska, idiotiska saker alldeles för högt.

Idioter på buss

Jag åker bussen till jobbet varje dag och jag måste säga att övriga passagerare utgörs av en mängd förvirrade drönare. Och det menar jag inte som någonting positivt. För det första så rör de sig otroligt sakta, bara att ta sig ombord på bussen tar en halv evighet. Varje morgon så är det alltid någon som inte fattar hur det fungerar när man skall använda sig av den otroligt högtekonologska kortläsaren så busschauffören måste pedagogiskt förklara hur man skall göra. För femtielfte gången. För det är ju inte så att nästa passagerare har lyssnat på vad busschauffören sagt till människan framför. När man (efter viss irritation) tagit sig ombord på bussen så skall man hitta en plats. varje dag så blir bussen full, för det är många som åker. Lik förbannat är det idioter som slår sig ner på fönsterplats och lägger sin mikroskopiskt lilla ryggsäck på sätet bredvid sig, allt för att undvika en oönskad granne. Men, herregud. Om bussen ALLTID blir full så kan ni väl lika gärna strunta i att blockera sätet? Ok om man har tre väskor och knappt kan röra sig, men allvarligt? Att blockera sätet och sedan demonstrativt låtsas läsa eller sova eller glo ut genom fönstret är bara drygt. För att inte tala om när man skall av bussen, folk reser sig upp i ultrarapid och bara tittar sig förvirrat omkring eftersom de inte vet åt vilket håll de skall gå av. Jag hoppas verkligen att bussen inte fattar eld någon gång för då brinner man inne på grund av att vägen ut blockeras av tröga idioter. Finns det inte körkort man måste ta för att kvalificeras som busspassagerare? Herregud.

Det är bara en tidsfråga...

Varmt, varmt, varmt...och nu mindre än sex veckor kvar till semester. Iiiiihhhh :D

Viktig kunskap

Om ni någonsin har undrat vilken information ni fått i livet som är den mest avgörande, vilken fakta som är mest oumbärlig att känna till, vilken vetskap som ni på dödsbädden kommer att vara evigt tacksamma för att ni fått kännedom om...här kommer den:
Den godaste glassen någonsin är McFlurry. Men inte vilken Mc Flurra som helst, nej man skall beställa McFlurry marängsviss och sedan välja kolasås istället för chokladsås. Ni kommer att tacka mig. Varsågoda.

Slapphet

Frukost på balkongen i strålande solsken, nu i väg till vidare äventyr under midsommar...känns rätt slappt att vara ledig i fyra dagar...men SÅ rätt :D

Dagens boktips

Ack, ljuva 90-tal...

Frågan är...

...om det är ett misslyckande att äta mindre än en portion glass/dag under en sommar. Jag tycker nog det. Därför har jag gått ut lite mjukt med några gånger i veckan men har nu börjat öka. Det ser bra ut. Det ser mycket, mycket bra ut.

Årets fotbolls-VM...

...måste vara det mest ointressanta någonsin. Hittills har jag inte sett en enda match, för det finns ingenting att se. Inga spännande storlag, inga karismatiska profiler. Bara spelare som klagar och filmar och springer omkring och gapar och springer och blir osams med sina tränare. Plus en jävla massa trumpeter som låter illa. Ointressant. Usch.

Bröllopshysteri

Well det kungliga bröllopet i helgen har väl inte undgått någon. Alla tidningar och flera tv-kanaler har ju fått spatt och visat reportage om allt i från blomsterleverantörer till svimmande säkerhetsvakter. Såg det av en händelse på tv och det var ju sååå fint, måste jag erkänna. Utan att ta ställning för eller emot monarkin så är det väl alltid häftigt när två schyssta personer gifter sig? Och angående monarkins vara eller inte vara: allvarligt, alla gnällpellar därute...om vi nu skulle avskaffa monarkin så skulle det innebära att vi skulle vara tvungna att bli republik istället och därmed ha en president. Vad i jösse namn skulle den personen ha för maktposition om man jämför med statsministern? Hur skulle det funka? vad skulle det bli för uppdelning? Och dessutom skulle det knappast vara billigt att ha en president heller. De som gnäller som jättebebisar över att deras skattepengar går till kungahuset har aldrig något bra alternativ att komma med heller. Och allvarligt talat, har riksdag, kommuner etc någonsin gjort sig kända för att kunna fördela pengar på ett bra och rättvist sätt? Så tyst med er och klaga för nån som bryr sig. Ni ingår säkert i den där irriterande människoskaran som inte kan köra bil, har fula kläder och luktar illa. Som sagt, tyst med er.

Försvinn, du irriterar mig

Det finns människor som retar ihjäl mig. Så fort jag träffar en sådan människa så kryper det i hela kroppen på mig av obehag och det enda jag vill göra är att antingen ta mig ifrån denna människa så fort som möjligt alternativt köra över honom/henne med en långtradare. Det som är värst med dessa människor är att de verkar helt omedvetna om hur mycket de retar upp sin omgivning. De sitter där de sitter (står/går, etc) och fullkomligen jäser av självbelåtenhet. Vore någon av dem en ballong så skulle jag ta fram en nål och sticka hål på den. Ett urval av dessa människor är:

- Människor som inte kan köra bil men av någon outgrundlig anledning ändå har begåvats med en (antagligen har de väl snott den)
- Människor som spelar martyrer och dramatiskt förkunnar att de offrar sig för alla andras skull. Just det här att de offrar sig måste de påpeka ofta och gärna och för alla som vill höra på. Det kan inte falla dem in att saker och ting faktiskt skulle funka alldeles utmärkt utan deras inblandning.
- Männsikor som ser det som sin livsmission att pracka på andra sina åsikter. Det kan gälla politik, barn, kläder, tv-program, favoritfärg, arbetsrutiner, eller egentligen vad som helst. De vägrar lyssna på vad andra säger utan mal på som papegojor och ser sig själva som frälsare som upplyser oss andra om vad som gäller. Jag kan upplysa ER om att majoriteten av de människor ni pratar med är bra mycket smartare och har vettigare åsikter än vad ni har.

Givetvis finns det hur många kategorier med irriterande idioter som helst...men det här är de som är mest aktuella för ögonblicket. Jag återkommer säkert om det dyker upp någon bubblare.


Varför man inte kan lita på en Polar FT7

Jag har en digital pulsklocka (jag tror inte det finns pulsklockor som inte är digitala men för att undvika missförstånd så...). På skärmen så har det i nedre högra hörndet mystiskt och plötsligt dykt upp en tvåa. Alltså siffran två. Med en rund ring omkring. Den har inte funnits där förut och jag vet inte varför den finns där nu. Jag har tryckt på en massa knappar och navigerat i menyer och jag fattar ingenting. Vad jag än trycker på och oavsett hur länge jag trycker på det så är tvåan där. Varje dag så tittar jag på pulsklockan och tvåan är fortfarande kvar. Den blinkar inte, ändrar inte form eller färg eller någonting annat, den bara är där. Jag vet inte vilket syfte den fyller. Det är nästan lite otäckt. Det är som om den väntar på någonting. Avvaktar. En vacker dag kommer den där tvåan att göra någonting. Och jag vet inte vad. Och plötsligt kändes mitt liv som plockat ur en Stephen King-roman. Huvva.

Damn you, järntabletter

Till alla tillverkare av järntabletter: de är äckliga. Varför har ni valt att lägga era tabletter i ett skal som smakar som en blandning mellan plast och papper med inslag av trä? Det är jätteäckligt. Kunde ni inte ha valt att smaksätta dem med något istället? Lakrits kanske? Eller geléhallon? Va?

Jävla trumpeter

Såg ca 4 minuter på en match från fotbolls-vm och nu förstår jag äntligen vad det är alla snackar om. De jävla trumpeterna. Elda upp dem, stampa på dem, kör över dem med gaffeltruckar. Gör vad f-n som helst så länge de slutar LÅTA! Gaaaaahhhh!

Påpekande...

...O´Learys i Norrköping gör de godaste drinkarna. Sådeså! :D

Studenten i år igen

Nu har väl de flesta studenter väsnats färdigt i stan och det mesta är över för den här gången. När jag ser dem stående på de där flaken så brukar jag filosofera över hur stor verklighetsanknytning de har, egentligen. De står där och sjunger och tror att allting skall bli toppen för nu har de minsann gått ur skolan och hela världen ligger för deras fötter. Ha, trodde de ja! Välkomna ut i ett hav av arbetslöshet, ansvar, jobb, räkningar som skall betalas, städning av egna lägenheten (mamma följde visst inte med), etc. De står där och tror att allting skall bli så jävla bra och att de kommer att äga världen. Sorry, grabbar och tjejer...ni kommer snart att bli utslängda i verkligheten ni också...moahahahahahaha

Gym och tv-apparater

Nu har jag tränat i nästan fem år på samma gym och det är på tiden att jag tar nästa steg. Jag måste lära mig hur man byter kanal på de där jävla tv-apparaterna. Framför löpbanden och cyklarna sitter en hel rad av tv-apparater som man tittar på antingen man vill eller inte (vill man inte så får man under hela träningspasset vrida huvudet åt vänster och hålla det där. Inte bekvämt.). På dessa tv-apparater visas sedan underbara program som tv-shop, amerikanska talkshows, Grey´s Anatomy, Desperate Housewives och annat skräp. Varenda gång jag tränar så står jag och tittar på dessa tv-program utan ljud och det är helt värdelöst och jag vet aldrig hur man byter kanal. Antingen så krävs det en fjärrkontroll (och var är den, i så fall?) eller så måste jag komma på ett sätt att smidigt nå knapparna som naturligtvis bör sitta på ovansidan av alla skärmar vilket är något för högt för mig. Kul om man står där på tå och skall ändra kanal och lyckas komma åt färginställningar och kontrast och gud vet vad. När jag vet hur man gör skall jag banne mig sätta på nyheterna på varenda tv.

Undrar...

...hur irriterad man kan bli innan det anses som legitimt att svara någonting som inte är trevligt eller roligt utan snarare bitskt, irriterat och riktigt elakt? Well, den som lever får se.

Bra musik

En gammal favorit. Har alla hans skivor men har inte lyssnat på honom på evigheter...men när det nu kommer lite nytt material så inser jag återigen att killen är ett geni. Lysande texter och fantastiska musikslingor. Kolla här.

Lagar och deras begränsningar

Bevisligen mår ju kroppen inte bra av att gå upp tidigt på morgonen. Man är trött, yr, ser lite suddigt, långsam i reaktionerna och är i allmänhet på rätt pissigt humör. Hur kan det då vara så att man dag efter dag måste plåga sig själv med att gå upp tidigt ur sängen? Borde det inte finnas en lag som reglerar sådant? Borde inte det i så fall vara samma lag som reglerar rätten till fri städhjälp för alla, gratis cd-skivor till behövande och obegränsad tillgång till godis?

Tvättstugemyteri

HUR svårt kan det vara att tömma en torktumlare? Jag undrar bara? Va? Va? Va? En vacker dag kommer jag att ta alla kläder, slänga ut dem på gården och sätta eld på dem. En dag då det inte regnar, förstås.

Problem med Toblerone

- Den smular. När man bryter av den så smulas en stor del av chokladen av, hur skall man kunna få i sig det? Genom ett sugrör?
- Hur bryter man av den på ett bra sätt, bryter man chokladen mot eller bort ifrån själva stapeln? Enligt Toblerone själva så bryter man den mot stapeln men följden blir då att man blir alldeles kladdig om fingrarna eftersom man måste trycka så förbannat. Det är i och för sig följden även om man bryter åt andra hållet.
- Aluminiumfolien som finns runt chokladen är så skör att den hela tiden går sönder i irriterande småbitar alternativt fastnar i chokladen och måste pillas bort. Mycket störande.

Konsten att engagera sig...eller inte

Åh, så jävla irriterande. Saker händer i världen, det inträffar jordbävningar och översvämningar, skepp kapas och människor far illa. Vad gör man då? Jo för att VERKLIGEN protestera mot dessa orättvisor i världen så gör folk omvälvande förändringar. De byter ut sina profilbilder på Facebook. De går med i grupper. De lägger ut sina åsikter i statusraden på Facebook. Era jävla idioter. Facebook är ett community. Det har inte direktkontakt med verkligheten. Det spelar inte någon jävla som helst roll ifall en protestgrupp har 2 medlemmar eller 200 000. Det är fullständigt skitsamma. Jag tror att vädrets makter, hjälporganisationer och pirater skiter fullständigt i er sabla Facebook. Gör något som räknas istället. Töntar.

Angus har gitarrlektion


AC/DC-day

Yes! I kväll utlovas en riktig kvalitetskonsert på Stockholms Stadion. Be there!

Ärligt talat...

...så tycker jag att om de enda åsikter man kan bidra med i en viss fråga är negativa, om de enda minnen man har att berätta om är dåliga, om det enda man kan bidra med till en diskussion är gaggande och någon slags skrämselpropaganda och om man struntar i hur det man säger kan påverka dem runt omkring en så tycker jag att man kan hålla käften. Det tycker jag faktiskt.

Jag blir bombarderad

Då och då handlar jag hudvårdsprodukter och rengöringskrämer och liknande krafs. Ni vet, sådana där saker som ligger i (dyra) burkar. Bra är de i alla fall och jag är nöjd med dem och det är inte de som är problemet (för det finns alltid minst ett problem). Problemet är alla sabla prover som alltid följer med. Tanterna i butikerna brukar fullkomligt överösa mig med sådana. Det är parfymer, bodylotion, antirynkkrämer (tack så mycket), smink, etc, etc, etc. Visst är det snällt av dem och det skulle aldrig ens falla mig in att tacka nej till något som var gratis men vad fan skall jag göra med alla prylar? Det är alltid konstiga grejer som jag aldrig använder så därför brukar jag slänga ner det i någon låda och tänka "det där kan jag säkert använda någon gång". Sedan ligger de där minipåsarna och burkarna och förpackningarna där och är i vägen HELA tiden. Jag använder dem aldrig och jag kan inte kasta dem så de bara ligger där. Dessutom har de enormt långa hållbarhetsdatum (eller så står det inget datum alls vilket måste innebära att produkten håller hur länge som helst) vilket gör att de aldrig blir tillräckligt gamla för att slutligen kunna slängas med gott samvete. Och när jag väl lyckas slänga några påsar så går jag till affären och får fem nya. Herregud. Är det ingen mer än jag som upplever det här som ett allvarligt problem?