Jag är lurad

Fick strax innan hemfärd från jobbet reda på att det tydligen var någon slags event i Norrköping idag. Visade sig stämma eftersom hela centrumområdet var fullt med folk och öppna affärer. Tydligen är det här någonting återkommande som inträffar varje år under studentveckan. Jag har bott i Norrköping under sammanlagt kanske åtta år. Jag har aldrig fattat att det här är någonting som inträffar en gång om året. Jag kanske borde börja läsa tidningar alternativt lyssna på radio eller titta på tv? Jag skulle träffa en kompis för öl och mat och det visade sig vara svårare än vi trodde att hitta bord och stolar (som var lediga) på en uteservering. Tycker det var extremt själviskt av människor att inte lämna plats för oss på det matställe som vi hade planerat. Usch. Till slut hamnade vi iallafall på Harrys. Jag hamnar alltid på Harrys. Det spelar ingen roll vad man har planerat att göra eller vart man har planerat att gå, alla vägar leder till Harrys. Vilken mardröm. Var man än börjar så slutar det med taskig öl, fyllebråk och schlagermusik. Hu. 


Koncentrationssvårigheter

Det måste ju vara ett totalt slöseri med tiden att bara göra en sak åt gången. Jag föredrar att vara mer effektiv och göra flera saker samtidigt. Borstar jag tänderna föredrar jag att surfa och läsa posten samtidigt. Läser jag så vill jag ha på antingen tv:n eller musik i bakgrunden. Jobbar jag hemma gör jag det samtidigt som jag äter och tittar på tv. Städar jag så blir jag extra effektiv och föredrar att samtidigt läsa alla gamla tidningar, sortera post, bläddra i kalendern och lägga mig i soffan och filosofera över livet. Nu skulle man ju kunna tro att jag brister i uppmärksamhet på någon av de saker som jag gör samtidigt. Nej då, inte alls. Det gäller bara att ha lite simultankapacitet och fantasi (tro mig, ibland är det svårt att hitta på saker som är roligare än att städa, men det brukar gå om man anstränger sig). En gång kom jag dock på mig själv med att äta frukost och borsta tänderna samtidigt. Det gick rätt bra tills jag kom på att frukosten smakade tandkräm. Det var äckligt.

Ett

Nu är klockan snart ett. Min väckarklocka ringer om lite mindre än fem timmar. Egentligen borde jag gå och lägga mig. Det har jag funderat på i flera timmar. Men innan jag lägger mig måste jag bädda sängen, stänga av datorn, borsta tänderna, etc. Istället för att göra det så sitter jag och skriver här. Antagligen för att jag är för trött för att resa på mig och gå till sovrummet. Men det skall jag göra snart. Nu. Nej nu. Nu.


19 dagar kvar

Kom nyss från posten där jag hämtade de här åtråvärda papperslapparna. Nu gäller det bara att förbereda sig med lagom mycket öl, skavsårsplåster, solglasögon, keps, solskyddsfaktor, regnponcho och en lagom stor väska att ha allt skräp i så är man fit for fight. Jag ser fram emot bra musik, fint väder och total dekadens i flera dagar. Underbart :-)

111544-27

Min bibel

I kväll har jag kört box för första gången på flera veckor. Det är den bästa träningen som finns, styrka och kondition och totalt aggressionstömmande :-) Jag brukar vara starkast av de tjejer som går på passet (jag tränar en hel del så om det inte vore så skulle något vara allvarligt fel) så jag brukar vanligtvis bli ihopparad med nån av killarna. Av nån anledning har flera killar problem med att slå en tjej och tydligen är det ännu mer obehagligt att knäa henne i magen. Visst har vi kuddar emellan men ändå...när man skrikit lite på dem så tar de dock i med följden att det gör riktigt jävla ont. Just nu känns magen som om den har blivit överkörd av en gaffeltruck. Dock brukar jag hämnas genom att ta i för fullt när det är min tur och dessutom kan jag triumfera med att jag har bättre kondis (gymkillar tycker oftast att det är under deras värdighet att träna någon som helst form av konditionsträning). Triumfen skulle dock kännas bättre om jag kunde sträcka på mig utan att det gör ont. Ajaj.

För övrigt är det här en bild på världens bästa bok. Jag har den på jobbet på mitt skrivbord och tittar i den med jämna mellanrum för att få inspiration.

111544-26

"Om du känner dig oersättlig - ta en promenad på kyrkogården"
                                                                                             Okänd

Pappersöversvämning

Min lägenhet suger åt sig papper. Eller om det är jag. Hur jag än försöker rensa så fullkomligt drunknar jag i papper. Det är pappersunderlag till mitt extrajobb, reklamutskick, tidningar, rabattkuponger (älskade, älskade rabattkuponger. I love you.), kuvert, lönespecar, räkningar...det tar aldrig slut. Så snart jag slänger en pappershög så materialiserar sig plötsligt en ny ur skuggorna och tar upp lika mycket (om inte mer) plats. Papper på skrivbordet, vardagsrumsbordet, köksbordet, byrån i hallen, nattduksbordet, i bokhyllan...det här är ju löjligt. Jag är bara en person. Har någon bestämt sig för att kapa ner en hel skog för min skull? Är det meningen att jag skall bli smickrad? Få dåligt samvete? Vad?

Tuggummi

I dag var jag med om en mycket obehaglig upplevelse. Jag tuggar i mig en del tuggummi, men det måste vara rätt märke på det. Det är ett ganska välkänt märke (Stimorol) och det måste vara fruktsmak. Jag gillar inte mint, det känns som om man sitter och tuggar på en bit tandkräm. Det finns ett annat tuggummimärke som jag inte gillar (Extra) eftersom det smakar konstigt och eftersom bitarna är så små att jag alltid sitter och oroar mig för att jag skall svälja dem. Iallafall. I dag på jobbet tog jag sista tuggummit i min påse och ve och fasa. Någon hade bytt ut mitt fruktstimorol mot ett mintextra. USCH. Tänk er fasan när man tuggar till och upptäcker att allting är fel. Känslan, konsistensen, smaken. Uack. Ryser fortfarande bara jag tänker på det. Jag försökte givetvis ta reda på vem syndaren var men har inte lyckats. Eller rättare sagt, jag har identifierat min bordsgranne som en av syndabockarna, men tydligen (enligt honom) skall det finnas en missdådare till. Vänta bara. Jag skall ta reda på vem det var och sedan skall jag hämnas. På dem bägge. När de minst anar det. Moahaha.

Soundtrack of my life

Jag saknar ett soundtrack. Ni vet, i alla amerikanska filmer och tv-serier finns det alltid ett soundtrack. En cool och lagom dramatisk låt som gör att man genast kommer in i den rätta känslan och förstår preciiiis hur huvudpersonen känner sig. Inte för att jag begär att någon skall veta hur jag fungerar eller känner mig (det vet jag ju inte ens själv i 95% av fallen) men ändå. Frågan är bara vilken låt som skall få äran att vara mitt soundtrack. Det skall inte vara någon gladpoppig historia Jag vill ha nån dramatisk rocklåt. Texten skall vara bra, ingenting om hjärta och smärta utan nåt om dramatik och smärta, ond, bråd död. Förmodligen skulle jag välja någonting av Linkin Park. Förstås. Kanske "Leave out all the rest". Eller "Bleed it out". Eller "Numb". Eller...hm.

Frågan är när soundtracket skall spelas. Det kan ju inte spelas jämt för till slut blir man trött på låten. I och för sig finns det en del låtar man kan höra hur många gånger som helst utan att bli trött på dem men det kanske finns gränser. Man kanske inte skall dra låten varje gång när man kommer in i ett rum men kanske när man har sagt något smart. Ni vet, när man kläcker ur sig någonting helt fantastiskt och hela rummet (som givetvis står andlöst tyst och väntar på den enormt visa kommentaren man just kläckt ur sig) samtidigt drar efter andan, tittar på varandra, och strax innan de börjar jubla så drar soundtracket igång. Det vore ju perfekt. Just det scenariot inträffar ju ibland. Inte så ofta, men ibland.

Disträ

Om jag vore rasande effektiv så skulle jag sitta och jobba nu. Det vill säga, jag skulle skriva mina artiklar i rasande tempo, vattna mina blommor (förlåt, jag skall inte låta er dö...ni skall få vatten. Någon gång.), stryka mina rena kläder, etc. Gör jag det? Nehej då. De senaste timmarna har jag surfat, pratat i telefon, läst horoskop (det är faktiskt jätteviktigt. Det gäller att vara beredd inför nästa dag), borstat smulor från bordet, placerat mobiltelefonerna så att de ligger symmetriskt bredvid varandra, tittat upp i taket, och så vidare. Har jag saker som jag skall göra så verkar det som om allting annat automatiskt suger åt sig allt intresse. Jag är givetvis själv helt oskyldig i sammanhanget, här handlar det inte om att ha en egen vilja och göra det som skall göras. Nix. Jag måste fokusera all min energi på de yttre omständigheterna för att bringa ordning i kaoset. jag menar, vem kan jobba i en omgivning där mobiltelefonerna inte ligger kant i kant? Där smulorna breder ut sig i osymmetriska mönster istället för att vara samlade i små högar? Där Aftonbladets nöjessida förblir oläst? Inte jag iallafall. Någon ordning får det väl vara.


Tv-serier

Jag avskyr tv-serier. Alla tv-serier. Jag intalade mig själv att jag skulle skriva ett glatt och positivt inlägg, men det går inte. Jag är en av naturen elak och bitter människa. Som hatar tv-serier (förutom "24" som erbjuder våld, tortyr, explosioner och ond, bråd död. Yeah). Under de första avsnitten är alla karaktärerna välstädade och trevliga, man anar nån liten fnurra på tråden någonstans men vad fan, alla människor är ju lite knäppa. Sen tar det några få avsnitt innan manusförfattarna får spader och ballar ur totalt. Folk är otrogna, spränger varandra i luften, spionerar, ljuger, mördar, uppvisar personlighetsklyvningar, adopterar bort egna (eller andras) barn, blir kidnappade, blir dödligt sjuka, genomgår organdonationer, hoppar från hustak, kör bilar in i varandras hem, förgiftar varandra, etc. Allt under tiden de är välklippta, välsminkade och ser ut som om de handlat kläderna ur närmaste postorderkatalog (urk). När alla karaktärerna i serien genomgått personlighetsklyvningar, mordförsök, kidnappningar, etc så finns det ingenting att visa längre så då samlar man lämpligt nog alla på samma ställe i sista avsnittet och spränger skiten i luften (eller vänta...det var nog bara önsketänkande från min sida). 
Jag skulle kunna fortsätta i evigheter. Jag klarar verkligen inte av att följa en enda serie för det slutar med att det kliar i hela kroppen av obehag och jag bara måste bakämpa impulsen att kasta ut tv:n genom fönstret (jag är inte våldsam egentligen. Jag får bara fixa idéer ibland).

Förresten: om jag fick vara vilket djur som helst så skulle jag vilja vara en hund. Jag har alltid tyckt att kombinationen av att lyckas klia sig i örat med foten och kunna bita folk i benet är mycket intressant.


Kvällens diet

Apelsinjuice och Keso (ananas- och passionssmak om det nu mot förmodan var någon som undrade) direkt ur förpackningen. Jag skall nog aldrig öppna restaurang. Herregud.

Vätskebalans

Jag har på tre timmar satt i mig lika många liter. I och för sig är det ju bra att dricka mycket men det här är ju sjukt. Dessutom kan jag inte sluta. Jag vet innerst inne att det kanske inte är helt nyttigt men jag VILL ju inte sluta heller...egentligen. Bara lite till. Bara lite. Jag kan dra ner. I morgon. Eftermiddag. Just det. I morgon eftermiddag. Om det inte är jättevarmt för då behöver jag. Hm. Dessutom är det ju nödvändigt att upprätthålla vätskebalansen och det gör det ju ännu viktigare. Att dricka. Apelsinjuice. Bara lite. Lite, lite.  


Älska gratisprylar

Jag älskar allt som är gratis. Jag skiter i vad det är. Fula t-shirts (uttalas tä-schört för övrigt, för alla er som inte är från dalsland), pennor, nyckelringar, you name it. Allt kan användas. Även om jag aldrig i livet kommer att använda den där skitfula gratiströjan så tar jag lätt ett gratisex om det erbjuds. Nu har jag fått hem ett erbjudande om en gratisprenumeration på en morgontidning i fyra veckor. Tidningen är jättestor, otymplig och jag hinner aldrig läsa den. Jag brukar äta frukost på stående fot och kan pliktskyldigt bläddra igenom tidningen på två minuter för att jag skall känna att jag åtminstone har gjort någonting innan jag slänger eländet i pappersinsamlingen (tänk på miljön). Dessutom brukar jag irritera ihjäl mig på att tidningen är så enorm att den fyller min pappersinsamling på några dagar. Tidningen är alltså stor, otymplig, i vägen och jag hinner aldrig läsa den. Kommer jag att ta gratisprenumerationen i fyra veckor? Lätt.

Dagens musmattecitat

"One can never discover new oceans if they don´t have the courage to lose sight of the shore". Det brukar jag filosofera över när jag känner mig djup. Andra funderar över världsproblemen, sina liv, andras liv, senaste såpan på tv. Inte jag. Jag tittar på en musmatta. Det är hardcore.

111544-26

Någon som vill ha en hjärna?

Min, t ex? Ibland undrar jag om den fungerar som den skall...för det kan omöjligt vara så att alla springer omkring med samma knäppa problem som jag har. I så fall tycker jag synd om mänskligheten. Det här är de mest tydliga exemplen på saker som sker mig. Dagligen. Herregud.

Fall 1 : Jag sitter och finkammar febrilt mailboxen på jobbet efter ett specifikt mail. När jag väl suttit och letat ett tag kommer jag på mig själv med att undra vad jag håller på med. Bevisligen letar jag efter ett mail med tanke på att jag scrollar i en mailbox. Men vilket mail var det jag letade efter? Vad handlade det om? Vem skickade det? När skickades det? Varför letar jag efter det? Ingen aaaaning.

Fall 2: Jag skall komma ihåg en specifik händelse. Jag skriver in det i kalendern. Jag skriver in det som påminnelse i mobilen. Jag upprepar för mig själv varje dag i en veckas tid att jag absolut inte får glömma att göra vad det nu var jag skulle göra. Glömmer jag det? Självklart. 

Fall 3: Jag går in i en byggnad (butik, bostadshuss, skit samma) och när jag kommer ut igen har jag inte den blekaste aning om vart jag skall. Höger? Vänster? Rakt fram? Vart kom jag ifrån? Vart är jag på väg? Hade jag nåt mål? Någon som vet? Nähä...

Jag inser just att jag inte sålde in min hjärna särskilt bra om det nu mot förmodan var någon som var intresserad av att köpa den...:-)

Helgen

...överträffade definitvt förväntningarna. Behöver inte säga så mycket mer just nu tror jag :-)


Fredag kväll

Efter att ha avslutat fredagens jobb var vi hungriga och begav oss till BK i Linköping för att käka mat. Den kulinariska upplevelsen var ju så där. Fördrinken smakade excellent och servicen var toppen...men maten...urk. Havsaborre med skinnet kvar, nån märklig potatisskapelse (tror det kan ha varit nån slags mosad potatis inslagen i vårrulleomslag) och sedan nån räksallad. Räksalladen bestod av rotfrukter med räkor på. Dessutom smakade såsen bränt. Jag brukar inte vara kinkig med maten men det var inte direkt nån höjdare. När sen servitrisen frågade om maten smakade bra så såg hon helt förvirrad ut när jag sade att jag inte tyckte att det var särskilt gott. Jag är ledsen, men min hederskodex förbjuder mig att vara trevlig i onödan :-)

Kvällen spenderades sedan i Linköping innan det var dags att åka hem. Förutseende som jag är frågade jag innehavaren av lägenheten som vi befann oss i hur lång tid det tog att gå till stationen. Svaret jag fick var 20 minuter. Det verkliga resultatet var 23 minuter. Vilket innebar att när jag fick stationen inom synhåll precis såg "en-gång-i-timmentåget" åka ifrån perrongen. Tjoho. Linköping tågstation by night rules. Inte. Tur att man har vänner som snällt underhåller en per telefon så man slipper dö av leda innann nästa tåg behagar dyka upp...:-) 

Fler skivor...

Efter att otåligt ha gått och väntat på dem så kom äntligen mina hett efterlängtade skivor i postlådan...det är som att få en julklapp...som man har köpt till sig själv. Ingen risk för att bli besviken alltså :-)

AC/DC - Back in Black
Deep Purple - Platinum Collection
Takida - Bury the Lies
Rolling Stones - Live Licks
Madonna - Hard Candy
Nine Inch Nails - Downward Spiral
Dinosaur Jr - Beyond
Nine Inch Nails - Things Falling Apart

111544-24

Valborg avlöpte annars lugnt för min del, inte så entusiastisk inför idén att gå och titta på nån brasa (även om jag är ett stort fan av att elda saker). Sist vi bestämde oss för att göra det så gjorde det inte nåt större intryck (Okänd gubbe pratar, men man hör inte om vad. Barn springer omkring och skriker. Kör sjunger, men man hör inte om vad. Barn springer omkring och skriker. Någon sätter eld på kvistar. Barn springer omkring och skriker.). Tog istället en tur till gymmet och efter diverse turer mer eller mindre kraschade jag i soffan och tog sedan igen sömnbehov för ca 1,5 vecka. Fantasilöst men välbehövligt. Nu kanske jag till och med är kontaktbar efter 17.00 i morgon. Då skall jag hitta min badboll. Tillbringade en stor del av onsdagen med att springa och leta efter badbollen eftersom onda människor betsämde sig för att sno den. När jag sedan letade efter badbollen snodde någon min stol och lät den åka några turer i hissen...inte konstigt att man ibland är utmattad när man kommer hem...:-)