Lilla O:s intressen

I dag tog jag och lilla O en tupplur tillsammans på morgonen. Jag vaknade sedan av att lilla O petade mig i ögat. Säga vad man vill, men att vakna av att en bebis petar en i ögat är inte direkt ett drömuppvaknande. Över huvudtaget så uppvisar lilla O ett oroande stort intresse för att peta mig i ögonen, dra i mina örhängen, peta mig i näsan samt stoppa in fingrarna i munnen på mig och riva mig i tandköttet. Allt åtföljs genast av ett glatt och mycket förtjust skratt. Min fråga är: borde jag vara oroad?

Gårdagens lärdom

Om du går en utbildning långt borta, se inte till att sluta tidigare för att hinna med ett tidigare tåg...ty då kommer någon att kasta sig ut framför tåget kort innan du kommer hem och du blir istället sittande mitt i skogen i tre timmar medan polis, brandkår och räddningstjänst gör det de skall. Se även till att ha med dig mat, ty bistrovagnen kommer att tömmas på allting utom äcklig läsk och godis. Tag även med dig en bok att läsa så att du slipper få spader av uttråkning. Se även till att du har täckning och kan surfa på din telefon så att du kan meddela dig med omvärlden. När du sent omsider kommer till din slutdestination, kosta på dig en taxi. Det förtjänar du.

Förskolebarn

På Aktuellt så hade de i dag ett djuplodande (!) reportage om att barn som går i förskola har ett bättre språk och lär sig läsa bättre än barn som inte går i förskolan. Som bevis intervjuade de en skäggig gubbe som sade att "det inte kunde uteslutas" att det var så. Vilken jävla bullshit. Undertecknad lärde sig läsa när jag var fyra år och jag satte aldrig min fot på något dagis. Visst är det bra för barn att gå på dagis och få kompisar, det är inte det jag säger...men kan man sluta hitta på ursäkter för att alla sinnesslöa jävla föräldrar därute skiter i sina barn? Istället för att sätta sig och läsa med sina barn så planterar de dem framför tv:n alternativt skiter i dem för att "de är så trötta efter jobbet". Men skaffa inte några barn då om det nu är så jävla jobbigt. Tro på fan att de inte lär sig läsa när föräldrarna är helt dumma i huvudet och tror att andra skall uppfostra deras ungar. Jag blir så förbannad. Skärp er jävla idioter. Nu.

Shoppa

I dag skulle jag handla min bodylotion, svindyr men jättebra. Insåg när jag var i affären att det var rea så den var nedsatt från 295 till 150 kronor. När jag kommer till kassan visar det sig att jag får en till för de hade "ta tre betala för två". Det gjorde hela min dag. Herregud det gjorde hela min vecka. Jag ÄLSKAR gratisprylar :D

Disciplin


Dags att sluta styrketräna?


Dagens lärdom

Du skall incke lägga nykokta ägg i kylskåpet ovanpå choklad utan papper, ty då smälter chokladen och fastnar i äggen.

Tidigt och eget gym

Det här med morgonträning är asbra. Innan jag kom igång riktigt så kändes bara tanken jobbig (kul att gå upp 05.00 för att ta sig till gymmet) men nu när jag är inne i det så är det asskönt. Man kommer igång rejält på morgonen, man får träningen avklarad snabbt så att man har kvällen ledig till vad man vill och det är SÅ jävla skönt att vara ensam på gymmet när klockan är 05.30. Eftersom vi är väldigt få på gymmet som tränar 05.30 och jag alltid är ensam tjej så har jag dessutom hela tjejgymmet för mig själv. Hur skönt som helst. Inte för att jag känner att jag egentligen behöver vara i tjejgymmet med tanke på säkerhet eller annat, utbudet av vikter är bättre i det större gymmet, men det är SÅ skönt att ha ett helt rum med allehanda maskiner och fria vikter för sig själv. Nästan värt att gå upp tidigt på morgonen bara därför. Hur som helst, i morgon blir det lite kondition och sedan ben och axlar. Riktigt taggad. Nu kör vi!

Skylt

Jag har förresten fått en egen namnskylt till mitt kontor på jobbet. Inte en sådan där namnskylt där man har namnet på en skiva som lätt kan bytas ut, utan mitt namn är verkligen präntat i själva skylten så att man i så fall måste byta ut hela skylten. Snygg som fan är den också. Coolt, va?

Egen PT

Träningen går bra. Riktigt bra. Det är faktiskt roligare att träna när man har satt upp riktiga, konkreta, tidsbegränsade mål. Och så är det faktiskt ganska roligt att träna i ett gym som man har helt för sig själv. Även om det innebär att man är på gymmet strax innan klockan halv sex på morgonen.

Bara kör.


Aldrig mer...

...skall jag montera ihop en hemmabioanläggning. Aldrig. Och då gjorde jag det inte ens på egen hand. Fy faaan. Aldrig.

Ny PT

Den senaste tiden har träningen varit lite flummig, jag har tränat mina fyra gånger i veckan men med ett ganska flummigt mål och varit motiverad ibland och mindre motiverad ibland. Jag skaffade en PT för ett tag sedan vilket jag hoppades en del på och det var både bra och dåligt. Bra för att det gav mig de pusselbitar jag behövde i form av kosthållning och tänk, mindre bra för att hon var rätt flummig. Jag är inte alltför petig när det gäller kost och träningsprogram men hade fyra förhållningsregler: 1) Jag HATAR att springa så inga träningsprogram med jogging i (människan svarar "jag har satt ihop några program med promenader och jogging med spurtinslag") 2) Jag ville träna hemma och ville inte ha övningar med hopp i för att inte väcka övriga familjen "här är lite övningar med hopp, vill du så kan du träna utan skor så låter det inte så mycket", 3) Jag HATAR bananer "ät gärna en banan innan styrketräningen för att få mer energi" 4) Jag tränar på morgonen "ta gärna morgonpromenader". Eh, skall jag byta ut min "riktiga" träning mot morgonpromenader? Skulle inte tro det. Men nu tar jag nya tag. Nu är jag min egen personliga tränare. Gratis. Och nu skall vi banne mig köra. Så det ryker.

Efter en dag på IKEA

Vi har köpt en ny tv-möbel som är SÅ jävla snygg, hela vardagsrummet ser ut som något som är klippt ur en möbelkatalog. Om det inte vore för att en av dörrarna vi köpte är fel och måste bytas på grund av att artikelnumren var löjligt lika. Och om det inte vore för att ett av dörrfästena gick sönder och därför måste bytas (det med). Om det inte vore på grund av de två små mindre irritationsmomenten så vore vardagsrummet perfekt just nu. Fuck you, IKEA.

Ny upptäckt

Jag tycker Polly är helt okej men det är inte mitt favoritgodis, jag skulle knappast köpa en påse själv. Men efter att ha ätit den här påsen så är jag helt frälst. Så. Jävla. Gott. Förresten, om man har en bridgeblandning och en pollypåse som kvällsgodis så är man väl inte gammal om Pollygodiset är ett rockgodis? Det är man väl inte, va?

Lyckoshopping

I dag fick jag hem ett paket med träningslinnen som jag hade beställt. Linnena var snygga och i fina färger. Blir man inte lite, lite lyckligare av att shoppa? Jag tror fan det.

Nya fåtöljer

I dag köpte jag efter lite vånda två nya fåtöljer till kontoret. I dag har jag två obekväma (men framför allt fula) stolar stående där och med tanke på alla de samtal som väntar under första kvartalet i år så behövs definitivt något bekvämare att sitta i. Problemet är att mitt kontor inte är jättestort, missförstå mig inte för det är luftigt och jättefint (och mitt!!!) men att sätta in två fåtöljer där...nja. Vi får väl se. Hittade några i minsta storleken (och minsta storleken när det gäller fåtöljer är inte minilitet), mätte lite på golvet, mätte lite till, mätte lite mer och till slut så beställde jag dem. Antingen så kan det bli kanonbra och assnyggt eller så får jag problem att ta mig in till skrivbordet. Eller ut från skrivbordet. Det lär märkas, 12 januari kommer de så fram tills dess har jag i alla fall utrymme att röra mig därinne. Skriver jag ingenting här den kvällen kan det bero på att jag försöker ta mig ut från kontoret beväpnad med klätterutrustning...

Dagen efter...

...nyårsdagen:
- Vält ner tårta på golvet. Check.
- Cyklat till jobbet trots blixthalka och faktiskt lyckats med konststycket att inte halka omkull. Skall nog inte upprepas. Check.
- Ätit äcklig tonfisksallad till lunch. Tonfisk skall ju vara sä jävla nyttigt med allt protein men det smakar banne mig kattmat. Verkligen äckligt. Check.
- Kommit på mig själv med att lyckas glömma skicka nyårshälsningar på sms i dag också. Två dagar för sent. Jag är verkligen usel på att komma ihåg saker. Check.

Kör

Nu är det nytt år. Alla pratar om nyårslöften och om att nu, nu skall de verkligen ta tag i allting de inte tagit tag i förut. Man skall träna, byta livsstil, hitta nytt jobb, rensa upp i privatlivet...personligen har jag rätt svårt för nyårslöften. Som jag ser det så är det bara en dålig ursäkt för att vänta till nyår med att ta tag i någonting som man borde ha gjort för länge sedan. Visst är det väl bra att sätta ett datum och sedan köra på det men varför vänta? Varför skjuta upp att göra någonting som man verkligen vill? Sluta vänta, säger jag. Börja inte i morgon. Börja nu. Kör på, för fan.

Hummer

På nyår blev det hummer och det blev mycket gott. Dessutom så mycket att det gick att äta två dagar i rad. men allvarligt talat, hur läskig är inte en hummer? Stora som as är de...såg jag en sådan i badvattnet skulle jag springa därifrån snabbare än blixten. Klorna är stora som minibussar. Hu. Stackars hummermat, säger jag. Urk.