TV-kändis

För andra gången i mitt liv så har jag varit med i TV. Det gäller att lyckas hålla sig i bakgrunden när folk intervjuas på stan...och att dessutom klä sig i en färg som märks rätt väl bland alla andras svarta kläder...och det är inte heller en nackdel att ha en stor, stor mage iklädd den färgen =). Nåja, alla blivande tv-stjärnor startar väl sin tv-karriär på Corren.se, är det inte så...

Höstpromenad

Tog tillfället i akt och gick en promenad nu när det är SÅ himla fint ute (vart man än vänder sig så håller folk på och konverserar om vädret som om det är det mest häpnadsväckande sedan hjulet uppfanns. Det blir faktiskt höst varje år). Fotade lite på vägen men lyckades inse hur disträ jag var när jag på vägen plockade ur de gamla batterierna ur kameran, satte i de nya och sedan svor över att kameran ändå inte ville fungera. Pillade lite och insåg efter en stund att jag lyckats ta ut de gamla batterierna, ta upp de nya ur väskan, sedan lägga tillbaka de nya batterierna i väskan samtidigt som jag satte tillbaka de gamla i kameran. Bra jobbat. Lyckades efter viss förvirring krångla in de nya batterierna i kameran och då gick det bättre. Har för övrigt insett att det är jävligt svårt att köpa ny jacka när magen är så stor att jackorna inte går att knäppa. Inte går den att hålla in så man får någon aning om huruvida jackan kommer att vara knäppbar om några veckor heller. Hm.

Konsten att hitta försvunna saker

Det här är mitt gymkort. Det har varit borta sedan någon gång i juli. Minst. Jag har letat överallt. På ställen där det troligtvis borde ligga. På ställen där det kanske borde ligga. På ställen där det över huvudtaget inte borde ligga. Utan resultat. Under tiden har jag smitit in på gymmet utan gymkort. Låtsats sett fruktansvärt upptagen ut och skyndat förbi receptionen. Jag har tränat på samma gym i fem år så jag kommer undan med en del. Tills nu. I går spände en av instruktörerna ögonen i mig och undrade varför jag inte loggade in. Jag sade att kortet var borta samtidigt som jag kände att min hemlighet nu var avslöjad. Jag stod utan gymkort. Bestämde mig i dag för att till slut köpa ett nytt kort eftersom det gamla bevisligen gått upp i rök. Gick till receptionen och frågade pliktskyldigt om de hade mitt gamla kort där. Det hade de. Det har funnits bland "upphittatkorten" hela tiden. Vad faan.

Inte så sysslolös

Den första lediga dagen lyckades jag sysselsätta mig med att tvätta, bädda om sängen, städa lägenheten, träna och läsa. Inte nödvändigtvis i nämnd ordning, dock. Jag lyckades faktiskt hålla mig sysselsatt hela dagen. Många säger ju att man skall gå hemma och vila och sova och ta det lugnt. Just det. Jag kan lika gärna sätta mig och stirra rätt in i väggen hela dagen, det låter ungefär lika kul. Får väl se vad jag hittar på i morgon. Hm.

Arbetsfri...

...är jag i morgon. Första dagen av flera. Skum känsla. Vad gör man när man inte jobbar? Gymmar? Jovisst, men det gör man inte hela dagen, va...jag får väl hitta på nåt. Gud, vad konstigt. Shoppa kläder är ju i allafall ingen större idé =)

Nytillskott...

...i biblioteket. Har sneglat på den förut men läge för lite mer hemmaträning i framtiden i kombination med bokrea gjorde att jag slog till. Allvarligt talat, det här med att folk tjatar om att "det är så svårt att träna när man har fått barn" och "man har aldrig tid". Vilket skitsnack. Tid har man visst, det är bara att prioritera. Är man hemma så har man hur mycket tid som helst, det är bara att välja vad man vill göra av den. Vill man sitta och glo på tv hela dagarna så gör man det. Vill man prioritera promenader och styrkeövningar så gör man det. Sluta gnäll, för tusan.

Frisörfobi

Nu har jag mot bättre vetande testat en ny frisör. En galning som i vanlig ordning sade att hon skulle klippa 1 cm (sanningen var närmare 5 cm), kletade i nåt kladd i håret utan att fråga (jag hatar att ha produkter i håret, det är något av det värsta jag vet) och dessutom stod och klippte i ett tempo som gjorde att jag bara väntade på att hon skulle slinta med saxen och göra mig flintskallig. Jag satt med hjärtat i halsgropen hela tiden. Herregud vad jag hatar att klippa mig. HATAR.

Sista dagen på jobbet...

...på ett tag. Undrar varför folk har fått för sig att jag skulle gilla sådana här grejer i avskedspresent? :D

Wall Streeet II

I morgon har den här filmen premiär. Visst, kommer inte att rusa i väg just i morgon för att se den men det är definitivt nästa film som skall ses på bio. Det är helt omöjligt att den inte är precis hur bra som helst. Varje film vars huvudkaraktär är en elak, självisk och girig skitstövel bäddar helt klart för succé. Vill se!

Godis...

...eller nästan i alla fall. Det här är en bild på min senaste last, vilket är lite överraskande. Vanligtvis brukar det inte vara något i fruktväg, att äta äpplen och apelsiner tycker jag känns lika sexigt som att tugga på ett stycke granit. Helt meningslöst. Men druvor fungerar, de är små och så har man något att pilla med, precis som när man äter godis. Just nu äter jag ett halvt kilo om dagen. I like!

Lättnad

Plötsligt känns saker och ting mycket bättre. Har sett några klipp från i dag där Sverigedemokraternas partiledare har intervjuats och saken är klar. Mannen är ett pucko. Han tar inte ställning varken för eller emot någonting och kan inte ge några som helst besked om något över huvudtaget. Han har ungefär fem meningar som han upprepar om och om igen oavsett hur frågan är formulerad. Vid något tillfälle så blir han helt ställd när han ställs emot att hans partisekreterare förolämpat Mona Sahlin genom att kalla henne en katastrof och svarar först med "JAG har inte sagt det" men när han blir lite pressad så säger han samma sak själv. Bra att förolämpa en partiledare som han själv säger sig vara beredd att förhandla med. Det är ju uppenbart att partiet är ett skämt med förvirrade och dåligt pålästa medlemmar som inte kommer att kunna genomföra någonting. Men vilken överraskning.

Försäkringskassan är inte min favorit

Försäkringskassan har otroligt snåriga regler som är ackompanjerade av världens mest röriga och idiotiska hemsida. Man börjar med att klicka sig fram på länkarna för då tror man att man skall få tillräcklig information. Det hjälper inte, man fattar ingenting. Man söker på hemsidan och får upp en massa halvflummiga träffar som var och en ger lite halvflummig information men som gör att man ändå inte känner sig säker. Man loggar in på mina sidor för att man tror att det borde finnas bra och tydlig information där om vad som gäller just mig. Ändå hittar man inte tillräckligt med info. Man går på informationsmöte i hopp om att bli lite mer upplyst. Nehej då. När man kommer hem från informationsmötet så tittar man lite mer på hemsidan och hittar ändå inte den information man vill ha. Till slut sätter man sig i ren ilska och ringer för att få tag i någon som kan hjälpa en. Och så försöker de få ner sina väntetider. Grattis. Allting skulle ju enkelt kunna lösas genom att byta ut idioten som är ansvarig för hemsidan.

Tur att det är val igen om fyra år...

Bravo. Nu har SD kommit in i riksdagen. När man har följt artiklar och kommentarer, debatter och liknande så har de övervägande argumenten för att rösta på SD varit "ööh, det finns ju inga andra partier som är bra", "man kan ju inte rösta på Mona", "de som sitter nu är ju knäppa i huvudet", "jag vill bara att det händer någonting och det är ju bättre att det händer något dåligt än att det inte händer något alls", etc. Men så himla bra då. Nu sitter de där idioterna i riksdagen bara för att deras väljare är outbildade och bortskämda barnrumpor som inte orkar sätta sig in i konsekvenserna av sitt eget handlande (eller för den delen skiter i det eftersom mamma alltid finns till hand och hjälper dem. De tar säkert inte ens hand om sin egen smutstvätt). Nu blev det som ni ville, era idioter. Hoppas ni är stolta över er själva. Det lär inte era mammor vara.

Val, val, val

Allvarligt talat: det är val i morgon och de enda man kan rösta på är barnungar??? De skriker, avbryter varandra, överdriver, fabulerar ihop historier och gör allt för att framhäva sig själva medan de försöker få alla andra att framstå som idioter. Var inte det något man själv gjorde när man var ungefär...fem år gammal?

Förkylt...fortfarande

Är fortfarande förkyld och det är sååå tråååkigt att inte kunna träna. Vanligtvis hade jag tagit mig till gymmet vid det här laget men det känns korkat att utmana ödet så jag får väl vänta lite till. Blä. Har efter år av hårdnackat motstånd insett att Wii kanske inte är lika tråkigt och meningslöst som alla andra spelkonsoler utan faktiskt ganska underhållande...så jag får väl roa mig med det så länge =)

Val - och TV suger

Skit också. Nu är det val på söndag och som vanligt har jag en aning om åt vilket håll jag skall rösta, men inte på vilket parti. Har hela tiden skjutit faktainsamlandet framför mig med motiveringen "det är ju ett bra tag kvar". Nu är det inte särskilt lång tid kvar och så gör jag samma misstag som jag gör varje år: försöker kolla på lite debatter eftersom jag då inbillar mig att man får konkreta exempel på vad de olika partierna tycker och så debatteras det lite så att man slipper bli uttråkad. Men nehej då, det man får är ett antal partiledare som skriker i munnen på varandra med argumenten "du är dum" "nej du är dummare". Som om inte det var nog så har man programeldare som inte låter någon tala till punkt utan som avbryter hela tiden....när de inte står nitade vid en flashig tv-monitor med så mycket symboler och knappar att fipplandet med det tar upp en femtedel av hela sändningstiden. Jag hatar debattprogram. Hatar.

Gröna vindruvor...

...är faktiskt godare än röda. Eller om de är blå? Lila? Vindruvor i stora doser tillsammans med glass verkar i alla fall göra underverk med förkylningen. Tur det, känns lagom kul att inte kunna träna. Fast det är OK att ha en anledning att äta en massa glass. Lite kluvet, med andra ord. Suck.

Lektyr

Knäpp bok om ett knäppt band men samtidigt är den så fascinerande att man inte kan sluta läsa...frågan är bara vad man skall läsa när den här är slut? Dags att snart ge sig ut på pocketjakt igen. Jag önskar verkligen att jag kunde komma ihåg att lämna tillbaka böckerna på biblioteket så jag kunde gå dit istället, det skulle vara SÅ mycket billigare.

Förkylt

Jag hävdar å det bestämdaste att varm nyponsoppa med glass i är det absolut bästa botemedlet mot förkylning. Sådeså. Up yours, Kan Jang.

Världens sämsta historieberättare

Visst är det tur att folk har åsikter om en massa saker. Man behöver inte ens be dem att dela med sig, det gör de så gärna ändå. Det finns ingen hejd på människor som tror att de vet bäst. de vill helt enkelt meddela hela världen hur de gjorde, hur deras syskon gjorde, deras föräldrar, mor. och farföräldrar, kusiner, bryllingar och kusiners bryllingar. Etc. Det intressanta är dock att det aldrig är något positivt som skall förmedlas utan det är alltid saker som har gått åt helvete. Någon som har bestigit samma berg som man själv och som ramlade ner och blev totalförlamad. Någon som körde bil samma sträcka som man själv som körde in i en telefonstolpe och dog. Någon som köpte kläder från samma affär som man själv, fick allergiska utslag och men för resten av livet. Någon som precis som man själv bor i ett hus utan hiss, ramlade, bröt benet och blev sängliggande på sjukhus i en månad. Någon som skulle ha barn och plågades av en fruktansvärd förlossning, sömnlösa nätter, smärtor och evig trötthet. Vad fan är det för fel på er, människor? Finns det någon i världen som över huvudtaget kan berätta en historia som är positiv och inte fylld av misär? Vad har ni för sorgliga liv egentligen? Och vem sade att jag var intresserad av att lyssna? Stick och brinn, för f-n.

Tack gode Gud för Youtube

Ibland (men inte alltid) kan man få lite halvdåligt samvete för att man känner att man kanske inte varit helt trevlig eller till och med ganska otrevlig (Obs, gäller endast personer som inte förtjänar det). Tittar man dock på det här klippet så känner man ändå att man faktiskt är ganska trevlig, åtminstone majoriteten av gångerna...

Yrvaken

Jag gillar inte riktigt att vakna med känslan av att jag har drömt men utan att komma ihåg själva drömmen. Jag kan ha drömt om blåa papegojor som sjunger Beatles, träd som åker båt, datorer som sjunger och persienner som jonglerar med äpplen. Men det kan ju lika gärna ha varit en dröm om hur man skapar världsfred, hur man löser mysteriet med Bermudatriangeln eller hur man enkelt tjänar en miljon kronor. Det stör mig. Grrr.

Snart ledig...

Jag måste bara säga att i helgen städade jag mitt skrivbord. Från att ha suttit och trängts med ett otal prylar (som just nu står inträngda i bokhyllan, ser för jävligt ut men bättre att ha dem bakom ryggen än framför näsan) så har jag plötsligt oceaner av utrymme framför mig. Jag kan faktiskt ställa saker på skrivbordet och ändå ha en massa plats över. Helt sjukt.
Nåväl, nu har jag 12 dagar kvar att jobba innan jag går på ledighet. Frågan är vad man gör när man är ledig? Läser? Surfar? Bakar? Herregud, jag måste skaffa mig en hobby. Jag vägrar se på dåliga såpor på tv. Jag kanske skall lära mig sticka. Eller knyppla. Eller måla. Eller snickra. Eller...hm. Jag återkommer. Skall fundera på saken.

Akta bebisen

Folk har så mycket åsikter. När jag tränade på gymmet för ett tag sen så körde jag armhävningar med fötterna på golvet och så tog jag stöd med händerna på en bänk (stå helt på golvet fungerar inte så bra nu för tiden). Under tiden jag kör styrketräning så märker jag att en kille glor på mig. Det är inte inbillning utan han glor och glor och glor. När jag till slut står där och gör mina armhävningar så kommer han fram, tittar på mig och säger "akta bebisen!". "Eh du, det är ingen fara" säger jag. "Den är van". Varpå killen i fråga ger mig ett tveksamt ögonkast och går därifrån. Vad trodde han? att jag skulle lägga mig på magen och rulla runt? Hänga mig i taket och se hur lång tid det skulle ta innan jag ramlade ner? Springa runt, runt i en cirkel tills jag blev yr och ramlade ihop? Och varför trodde han att jag skulle lägga någon som helst vikt vid vad han, en helt okänd (och uppenbarligen korkad) människa sade? Kan någon förklara för mig varför det finns så otroligt många korkade människor i världen? Vart kommer de ifrån? Är det någon som föder upp dem?

Jobba, jobba, jobba

Så var det dags igen. I morgon är det dags för jobb igen efter fyra veckors semester. Jag prisar min egen smarthet som såg till att inte på måndag morgon såg till att lägga mig på ett pass från 06.30 utan från det lite mer humana 08.00. Inte för att jag vet hur bra det kommer att bli då semestern har ägnats åt betydligt senare morgontider. Känns dock lite märkligt att bara jobba i tre veckor innan det är dags att ta ledigt igen och då för en lite längre period. Misstänker också att morgnarna framöver kommer att inledas betydligt tidigare än 08.00...

Förvirrad

När man läser t ex nätupplagan av Aftonbladet (aka "Källan till all sanning") så står det alltid massor och massor av artiklar om personer som man tydligen förväntas känna till. Tydligen förväntas man veta vilka dessa personer är eftersom de ibland bara presenteras med förnamn och då gärna i samma sammanhang som någon annan som också bara presenteras med förnamn ("T ex nu kan Britney och Miley shoppa igen"). Vilka är de??? Jag har ingen aning. Vilka är de och varför antas det vara intressant för andra vad de gör? Är de kända? Vill de bli kända? Vilket land bor de i? Finns det någon som bryr sig? Gör det verkligen det?

Larvjournalistik

När började Aftonbladet och Expressen skriva artiklar om människor de inte ens pratat med utan istället hämtar de all info från respektive personers bloggar? Jag vet i allafall två sångerskor där tidningarna gått in och hela tiden hänvisat till "X skriver att..." och liknande. Har de "journalister" som tillbringar hela dagarna med att sitta och finkamma nätet efter saker att skriva om? Som inte ens bemödar sig med att kolla upp fakta med personerna i fråga? Gud vilket meningslöst jobb. Men jag antar att de är glada över att de kan betala sina räkningar. Eller något.

Val

Nu är det snart val och allvarligt talat -oavsett hur man tycker att ekonomin/skolan/arbetslösheten/sjukskrivningar etc skall skötas så finns det väl ingen som tar Sverigedemokraterna på allvar? Även om partierna i riksdagen oftast verkar leva i någon märklig parallellvärld som ingen normal människa någonsin har upplevt och de myglar samtidigt som de fattar märkliga, märkliga beslut och har konstiga, konstiga åsikter så finns det väl inget parti som är så konstigt som Sverigedemokraterna. Menar de allvar? Är de ett skämt? Är de ironiska? Det kan ju inte finnas en normalt tänkande människa som väljer att lägga sin röst på de där knäppskallarna. Allvarligt talat.

Svårt val...eller inte

Ibland är det svårt att bestämma sig. Skall man:

1) Ignorera det man tjatat om 50 gånger för att man helt enkelt inte orkar bry sig längre och för att folk helt enkelt får gräva sina egna sabla gropar oavsett hur det påverkar dem runt omkring
eller
2) Ta upp samtalsämnet för 51:a gången och strunta i om folk blir sura för att de inte får sin vilja fram och för att de säger en sak och sedan gör något helt annat.
I de flesta fallen brukar det senare alternativet vinna. Varför skall man sluta göra sig själv obekväm när man vet att man har rätt? Jag har aldrig förstått varför människor måste vara så överens hela tiden...