Tomt...

...är det nu.

Undrar...

...hur många fler det är som inte badat en enda gång i år? Är det inte lite kallt och krångligt att bada? Egentligen?

Nu är det bara...

...sju arbetsdagar kvar till semester. Folk tror att jag gillar sen semester för att ha någonting att se fram emot under sommaren. Visst, det är väl en del av sanningen. Men en annan del är skadeglädjen man känner när alla andra kommer tillbaka från sina semestrar och skall börja dra igång i vanligt tempo igen medan en annan tar fullständig time-out i fyra veckor. Detta efter att ha jobbat när alla andra haft semester vilket också betyder att tempot på jobbet är betydligt lägre än annars. Resultat: extra lång slapptid. Är jag smart eller är jag smart?

Biografier

Just nu läser jag nästan bara biografier. Jag är inte alltför kräsmagad, men för den som har tänkt sig att läsa Marilyn Mansons biografi så är den bra skriven men euuuww så äcklig. Ibland får jag sluta läsa för att kunna tänka på något mer normalt och rensa skallen lite. Sen kan man fortsätta läsa. Men allvarligt talat, skum kille. Mycket skum kille.

Jag kan meddela...

...att Pink har en ruskigt bra scenshow och att hon sjunger imponerande bra trots att hon hänger upp och ned, att det är på västkusten man skall vara på sommaren för där skiner alltid solen och dessutom så finns det oroväckande många människor ute på vägarna som inte kan köra bil över huvudtaget. Häpp!

Köp 4, betala för 3

Och ja, jag har fastnat i biografiträsket. Efter att ha läst lite så har jag även insett att det inte alltid nödvändigtvis är negativt att anses vara normal. Typ.

Helg

Klockan 14.00 i dag tog jag helg. Under de närmaste tre dagarna så vankas Pink på Ullevi samt västkust och färska skaldjur (kanske inte helt samtidigt men ändå). Det är helt ok att inte ha semester än, faktiskt. Även om jag inte tänker klaga när det är dags =)

Puh

Jag fattar inte alla dessa soldyrkande människor som år efter år åker utomlands för att lägga sig och steka på stranden. Alternativt att de år efter år ligger och steker sig på stranden i Sverige. Eller steker sig i solen någon annanstans. Själv känner jag mig som en vampyr. Sommar i all ära, det är trevligt...men stå i solen? Aldrig i livet. Småjoggar mer eller mindre (mindre, orkar inte jogga men det lät bra) mellan fläckarna av skugga. Ställer mig längst bak i skuggan om jag kan, är helst inomhus där det finns AC och överväger att heller svälta ihjäl om det inte finns någon mat hemma och enda vägen att få det är att gå genom ett soligt parti. Hu. Sommar i all ära men inte utan AC, skugga och en sabla massa glass. Sådeså.

Dagens filmtips

Det här måste ju vara något av det sorgligaste som någonsin filmats. Skall vara ärlig har jag inte kollat på hela klippet själv för det klarar jag inte. Ridå.

Kan det möjligen vara så...

...att Singoallakex motverkar kryp i benen? Varför inte? Jag testar.

Konsten att handla på Blocket

Ponera att ni skulle köpa något på Blocket. I annonsen står det "säljes för priset x kr, priset kan diskuteras vid snabb affär". Man ringer och bokar in att man skall komma och kolla på produkten. Innan man har hunnit åka dit har köparen försökt övertala en att köpa en liknande produkt fast mycket dyrare, när inte det gick försökte köparen höja priset med en tusenlapp och när inte DET gick så sade köparen att priset inte längre var diskuterbart. När man då säger att man inte längre är intresserad av att titta på produkten på grund av att köparen har ändrat köpvillkoren en massa gånger så blir människan sur. Intressant. Konstigt att personen i fråga enligt egen utsago haft en "massa" personer som hört av sig men som aldrig dykt upp. Jag undrar varför, Einstein. Lycka till med dina framtida affärer. Verkligen.

Dagen D är här

Äntligen skall det ske, ögonblicket man har väntat på. Drömt om men knappt vågat hoppats. Frågan är om det är lika underbart som man har föreställt sig? Lika himmelskt? Första natten med AC. Aaaaahhhhh.

Prestera

Personlighetstester är mycket roligt. Det här är det senaste jag gjort. Hm...verkar stämma ganska bra. Jag är framför allt typ 3 och 7 men även lite av typ 5 och 8...tydligen =)

Typ tre ñ Presteraren
 • Du strävar efter framgång och är ambitiös, energisk och skicklig. Du är självsäker och bra på att anpassa dig, och människor uppfattar dig som charmig och attraktiv. Du uppträder diplomatiskt och välbalanserat men tänker mycket på din egen utstrålning och på vad andra tycker om dig.
 • Ditt problem är i regel att du lägger för mycket tid på ditt arbete, och att du är väldigt tävlingsinriktad.
 • Du har potential att bli en förebild, som kan inspirera andra.

Typ sju ñ Livsnjutaren
 • Du är utåtriktad, optimistisk, allsidig och spontan, och du har alltid fullt upp med att avsluta saker. Du har ett gott humör och du är lekfull, men du är odisciplinerad och slösar ofta bort din talang. Du är ständigt på jakt efter nya och spännande upplevelser och blir ofta utmattad av att vara så aktiv.
 • Ditt problem är i regel att du är för otålig och impulsiv.
 • Du har potential att kunna njuta av livet i fulla drag

Typ fem ñ Iakttagaren
 • Du är uppmärksam, observant, insiktsfull och nyfiken. Du har förmågan att koncentrera dig och komma på lösningar på komplicerade problemställningar. Du är uppfinningsrik, innovativ och självständig men försjunker ofta så djupt i dina tankar att du förlorar kontakten med omvärlden.
 • Ditt problem är i regel att du ifrågasätter allt och blir en isolerad särling.
 • Du har potential att bli en visionär pionjär, som är långt före din tid.
Typ åtta ñ Chefen
 • Du är handlingskraftig, drivande och självsäker. Du besitter stor styrka samt många talanger. Du talar fritt ur hjärtat och är beslutsam, men du har en tendens att vara för självupptagen och dominerande. Du har ett behov av att kontrollera din omgivning och kan emellanåt verka skrämmande på andra, och du ger upphov till många konflikter.
 • Ditt problem är i regel att du inte kan styra ditt temperament.
 • Du har potential att genomföra storslagna och heroiska bedrifter.

Bön

Åååhhh jag håller på att förgås...snälla, snälla AC kan du levereras NU

Svårigheten med att få luftkonditionering

Jag fattar inte hur sabla svårt det kan vara. Allting man vill göra är att köpa en luftkonditionering. En enda, ynka luftkonditionering. Åker till vartenda ställe i hela stan och det är slut ö-v-e-r-a-l-l-t. Verkligen ö-v-e-r-a-l-l-t. De produkter de hade haft till kampanjpris var slutsålda och skulle inte komma igen. Hade man tur kunde de få en leverans i slutet av veckan. Typ. Hur många de skulle få in? 5 stycken. FEM! Detta i en stad som slagits av värmebölja och där man omringades av desperata människor som slet i de stackars bordsfläktar som fanns kvar. Fem stycken, det är banne mig ett hån. Vad gör man då? Jo man går in på nätet och beställer så att man vet att man bara behöver överleva några dagar till utan. Där fick ni era snåla, knäppa idioter som inte vågar ta hem ett rejält lager. Våra pengar fick ni INTE. Moahahahahaha.

Tre anledningar till att avsky bilförare i Karlstad

Det här är fler av varandra helt olika situationer som alla inträffat i trakterna runt Karlstad och det inom loppet av några få veckor och då vid två (2) olika tillfällen.
- Bilkö på dubbelfilig körbana, observera: kö endast i höger körfält. Galen person märker att man försöker köra om, lägger sin bil mitt i vägen för att ingen skall kunna passera. När man tutar öppnar han dörren - i farten- och ger oss fingret.
- Bilkö under samma förhållanden som ovan. Galen person II lägger sig också mitt i körbanan, vi tröttnar och backar. Bakom oss kommer en annan bil med samma omkörningstankar som oss och som inte observerat att Galen Person är just galen. När bilen kommer upp jämsides med Galen Person så försöker Galen Person i ilskan över att bli omkörd preja den andra bilen av vägen.
- Håller på att köra om bil som ligger i låg hastighet på landsväg. Mitt under omkörningen ökar den andra bilen farten för att man inte skall kunna köra om. Föraren skrattar hysteriskt under tiden.
Vad är det för fel på dem? Är de dumma i huvudet? Vad är problemet? Sitt hemma i era fula, fula hus och var deprimerade istället för att störa normala människor som försöker ta sig fram på vägen, era idioter.

Gratis är inte dåligt

Jag uppskattar verkligen saker som är gratis, ännu mer uppskattar jag BRA saker som är gratis...som t ex det här. Förstår bara inte hur publiken inte kan uppskatta Richard Lindgren tillräckligt mycket när han är sååå bra.

Bra med sommar

Det är sååå skönt att träna på gym under sommaren. Inte för att det är skönt att ta sig dit för det är rena pinan att traska dit i stekande solsken när man helst vill lägga sig i soffan och dö en stund. Men när man väl kommer dit så kommer man dit i en underbar, rymlig lokal med välfungerande AC och bäst av allt -det är folktomt! Alla idioter som man vanligtvis brukar störa sig på har bestämt sig för att man inte kan träna när det är varmt utan de har flytt fältet och lämnat över arenan till moi. Följaktligen kan man träna på bäst man vill utan köer till maskinerna och utan irriterande yngel eller brudar som sitter i vägen och pratar i mobil. Gud, så skönt :D

Ryska och tandläkare

Tittar på "Jakten på Röd oktober" och undrar varför ryssarna i filmen först pratar ryska med varandra för att plötsligt övergå till att prata engelska? Med varandra?

I dag var jag hos tandläkaren. Usch. Trots att jag aldrig haft ett enda hål så måste man ha respekt för någon som har omedelbar närhet till ett antal vassa instrument som inom en sekund kan orsaka stor skada. Tandläkare, alltså. Detsamma gäller förresten för frisörer. I alla fall hade jag inte hål i dag heller och det var ju trevligt. Dock försökte tandläkaren pracka på mig en försäkring som skulle kosta 700 kr om året när jag hittills betalat ca 500 kr på två år. Där försvann den hederlighetsstämpeln. Tur att jag kom därifrån helskinnad och slapp att bli yxmördad. Huvva.

Överlevnadskit

- Parasoll
- Solstol
- Bok
- Isglass
- Mer isglass
- Ännu mer isglass

Varmt

Hur kan folk överleva i denna värme? Jag begriper inte. Själv har jag tillbringat större delen av dagen på sängen, helt enkelt på grund av att allting annat har känts för jobbigt i värmen. Alternativen att gå ut och ta en promenad, bada eller köpa glass känns som oöverkomliga berg just på grund av att de alla innebär att gå ut. Usch. Lyckades ta mig ut på balkongen för en stund sedan, då gick det i alla fall att sitta där utan risk för att få solsting. Och så finns det människor som bor i länder där det är varmt året om. Jag begriper inte. Verkligen. Inte.

Man kan inte önska sig mycket mer...Eminem

Ytterligare en låt som är grymt bra...lyssna på den här.

Oh, fläkt

Bordsfläkten måste vara världens bästa uppfinning. Kunde jag, skulle jag ta med en överallt. Den blåser och blåser och tar aldrig slut. Vad gjorde man egentligen innan bordsfläkten fanns? Ja just det,  bodde i grottor. Det var så man gjorde. Just det.