Valborg

Jag har aldrig riktigt förstått vutsen med valborgsfirande. Visst, en och annan eld har man väl sett genom åren men oftast förstörs stämningen av någon som pratar i en mikrofon som är så skraltig att man ändå inte hör ett enda ord. Det där med att festa till det på Valborg har jag aldrig fattat vitsen med, varför det? Det känns lite desperat, som "öööhhh vi är lediga i morgon så då kan vi dricka. Fö ba ööööhhh liksom". Nåväl. En fördel med att vara småbarnsförälder är att man plötsligt har en alldeles legitim ursäkt att inte hänga med på tråkiga saker som man inte vill göra. "Valborg? Nej lilla O skall sova halv sju så vi kan tyvärr inte göra nåt på kvällen. Mmmm. Ja det är VERKLIGEN synd. Verkligen."

Ny familjemedlem

Robotdammsugaren. Liten, tyst, smidig och självgående. Framför allt självgående. En dammsugare som dammsuger på egen hand. Idén förtjänar helt klart någon form av pris. Dock vet jag inte om vi kommer att tjäna så mycket tid på den eftersom vi kommer att stå och betrakta den hela tiden när den dammsuger, stumma av beundran.

Fegis

Om man kör på en cyklist med bilen så att vederbörande får åka till sjukhus så hör det väl för fan till god ton att be om ursäkt? Ringa, skriva ett brev, skicka lite blommor...vad fasen som helst. Idioten har inte ens bett om förlåtelse. Det enda jag vet är att det var en man och hur gammal han är men det var för att jag har fått polisrapporten och det står där. Jag vet inte ens hur han ser ut. Våga be om ursäkt, din fege jävel.

Fortsättning följer

Nu har följetongen med polis, försäkringsbolag och blanketter inletts. Stay tuned.

Vittnen

Det finns vittnen till olyckan i fredags! Yes!

Benbrott

32 år gammal så har jag för första gången i livet fått ett benbrott. Cyklade till jobbet och i en korsning där jag hade grönt ljus så kom det en bil som tyckte att han också hade grönt ljus så mitt i korsningen small det. Smällen i sig kändes inget farlig och när jag låg på marken och glodde upp i skyn så blev jag mest irriterad på alla människor som hela tiden frågade hur det kändes, höll mig i handen och ringde ambulans. Jag tyckte mest de kunde flytta på sig så att jag kunde resa på mig. Insåg att jag kanske inte skulle göra det när folk pratade om att det blödde från huvudet på mig. När sedan ambulans- och räddningspersonal var på plats och började undersöka nacke, ryggrad och bäcken så insåg jag att det kunde gått mycket, mycket värre. Fick åka ambulans för första gången i mitt liv (!) och väl på sjukhuset klippte de upp alla kläder. Jag funderade mest på vart kamerateamet var för det kändes som om jag var med i någon dålig sjukhusserie på tv. Efter ca sju timmar på akuten så fick jag i alla fall åka hem med 4 stygn i huvudet och ett brutet nyckelben. En jävla tur i oturen, skulle man väl kunna säga. Och bilföraren har inte ens hört av sig och frågat hur det gick. Brinn i helvetet, din idiot.

Konferens

Nästa vecka skall jag åka med jobbet på konferens till Mossbylund, verkar trevligt. Dock har jag insett att stället inte har något gym så nu är frågan om jag skall stoppa ner gummiband, TRX eller bägge två? Nåja, får se vad som får plats i väskan. Ett större problem är att det står på hemsidan att "godis alltid finns tillgängligt". Nåja, de nämnde visst mineralvatten och frukt i samma mening också, jag får väl försöka uppvisa någon slags karaktär. Suck.

Veckovill

Ledig dag i dag. Skönt. Dock blir det lite förvirrande eftersom jag är ledig en tisdag. Skall jag försöka tänka mig in i att det är söndag i dag så att fredagen infaller på en onsdag och veckan därmed känns väldigt, väldigt kort? Eller skall jag vara inställd på att det är en vanlig onsdag i morgon så att veckan löper på som vanligt? Jag skulle även kunna intala mig att det är tisdag i morgon eftersom det bara är den andra jobbdagen denna vecka så att fredagen blir en torsdag och veckan därmed ändå slutar lite tidigare. Hm. Förvirrande. Mycket förvirrande.

Latmask och stolt

Vi har testat att handla matvaror på nätet och hämta dem på ICA. Jag var i ärlighetens namn motståndare först men lät mig övertalas. Efter att ha testat det en gång så är jag lyrisk. Visst, istället för att få en banan så fick vi fem men på det stora hela fick vi det vi beställde. Att sitta i tv-soffan och klicka hem varorna och sedan åka och hämta dem färdigpackade dagen efter är en genialisk idé. Helt enkelt genialisk. Visst kostar det en liten slant extra att få dem färdigpackade men vad tusan, det tar lätt runt 1,5 timme att handla och då är det fasen värt de pengarna. Så Linas matkasse varannan vecka och färdigpackade varor varannan. Hm. I like it.

Vi rör oss inte ur fläcken

I dag var vi ute med lilla O och åt glass och gick till en ny lekpats som vi inte varit på förut. Där låg det två fotbollsmål varvid vi ställde oss vid det ena och sparkade lite boll med lilla O. Efter uppskattningsvis fem sekunder kom det springande tre killar varav en frågade om de fick vara med. Det ville inte vi eftersom lilla O är så liten så vi sade nej. Då tyckte killen att de behövde planen för att de skulle spela fotboll. De var tre stycken. Då sade vi fortfarande nej. Då tyckte killen att vi kunde flytta oss till ett annat mål så de kunde vara där vi var. Vi sade fortfarande nej och påpekade att DE kunde vara vid det andra målet. Då tyckte killen att vi kunde gå till en liten plan som låg längre bort så att de kunde spela. Då sade vi att DE kunde gå till den lilla planen. De tyckte att planen var för liten för dem. "Jaha" sade vi. Ungarna såg uppriktigt förvånade ut över att vi inte rörde oss ur fläcken och det gick ganska snabbt att konstatera att barnuppfostran inte är vad den skulle kunna vara. Snorungar. Suck.

Tryck!

Hade DU vågat trycka på den här knappen?

Ge inte upp


Sabla pension

Kan någon sluta skicka alla sabla brev och papper om pensionen? Jag får papper från alla möjliga håll och kanter. Sluta! Jag fattar ändå inte vad det står! Jag bryr mig inte! Låt mig vara! I morse var det ett program på tv där de också diskuterade pensionen och jag fattar inte, det spelar ingen roll vad de säger. Sluta kontakta mig! SLUTA!!!

Bravo, Aftonbladet

Appelera till alla människors dåliga samvete bra, gör det. För det kan ju inte vara okej att vara ledig i några dagar, få ett avbrott från vardagen och faktiskt äta mer godis än man gör annars. Nej då, nu är påsken över och det är dags att få dåligt samvete. Har man en normal livsstil där man käkar hyfsat vettigt och rör på sig med jämna mellanrum så försvinner de eventuella extrakilona av sig själva. Man behöver inga larviga mirakelkurer. Det finns en anledning till att jag sedan flera år tillbaka vägrar att lägga en enda spänn på den där blaskan. Idioter.

Väluppsfostrad tjej

Lilla O tar kartonger och slänger dem i återvinningen, ligger det kläder framme i badrummet så slänger hon dem utan pardon i tvättmaskinen, har jag inte lagt mina sockar där de skall ligga på golvet så flyttar hon dem så att de ligger på rätt plats, hon stänger kylskåpet så fort det är öppet och sätter sig ned så fort hon kommit innanför ytterdörren för att ta av sig ytterskorna. Bland annat. Är hon smartast eller är hon smartast? =)

Man skall aldrig säga aldrig...

...efter att länge ha vägrat Twitter så har jag bestämt mig för att ge eländet ett försök. Jag finns här om någon skulle vara intresserad =)

Kan man äta för mycket godis?

Tydligen. På kvällen på långfredagen så sade jag att jag under inga som helst omständigheter skulle äta godis på påskafton för då höll jag på att storkna. I dag har jag lovat att jag inte skall äta godis förrän tidigast nästa helg vilket känns rätt rimligt. Detta betyder att det är min första påskafton någonsin som jag inte har ätit något som helst godis (om man inte räknar med de allra första åren då men det var åtminstone ca 30 år sedan). Efter att ha ätit godis fyra dagar i sträck under veckan på jobbet plus att jag fått ett gigantiskt påskägg av teamet, flera påsar godis av föräldrarna, etc så får det vara nog. Dessutom så tränade jag både i går och i dag. Brukar inte vara en vanlighet just under påsk men nu var det bara tvunget. Puh.

Träningsböcker

Jag har blivit besatt av träningsböcker. Jag kör all min träning på egen hand vilket innebär att jag aldrig kör några pass och inte har någon träningspartner. Det passar mig utmärkt men samtidigt så måste jag jobba helt på egen hand för att hålla motivationen uppe. Ett led i det är att plöja träningsböcker. Det finns många usla sådana men även en del bra, nu har jag hunnit samla på mig några hemma som används som inspiration då och då för att hitta på nya övningar, t ex. Och nej, bara för att jag råkar ha en träningsbok av Charlotte Perelli så innebär det INTE att jag lyssnar på hennes musik. Alls. Sådeså.

Träningshörlurar

Del femhundrasjuttioelva i följetongen "vettiga träningshörlurar" presenteras här. Efter att ha testat och prövat en jävla massa modeller med modeller som ligge rutanpå örat, inuti örat, med bygel bakom örat, med bygel bakom nacknen, hörlurar på snodd, etc så har nu mitt senaste par gått sönder. För i vilken ordning har jag ingen aning om. De senaste köpte jag på Clas Ohlson för en ganska billig penning men de var som väntat skit. Nu ledsnade jag och tänkte angripa problemet från en annan vinkel så jag har härmed köpt ett par apdyra hörlurar. De kostade massor men bara de fyller sin funktion så skiter jag i vilket. Hur svårt kan det vara att tillverka ett par hörlurar som sitter still i örat utan att halka ur så fort man rör på huvudet det minsta lilla? Jag blir GALEN. Nu testar jag de här så får vi se. Går det åt helvete den här gången med så lär ni höra av mig. Häpp!

Uppskattad påskpresent

Jag vet inte hur väl det syns men det här är en påskpresent som jag helt oväntat fick från mitt team på jobbet. Jag hade vid något tillfälle kläckt att jag älskade godis och att om någon vid något tillfälle ville muta mig så var godis ett säkert kort. Jag fick ett påskägg. Med tre kilo godis i. TRE kilo. Det är helt groteskt stort. Men gott =)

Men skit också...

...den 4 april är det "Free Cone Day" på B&J och jag jobbar. Varför måste det vara en vardag? Visst, jag skulle kunna åka dit på lunchen men att stressa dit, lägga halva lunchen på att stå i kö för en glass och sedan inte hinna äta riktig mat låter inte som ett bra upplägg. Suck. Det får bli något annat år istället.