Klar!

Jag har deklarerat! Det är klart! Underbart! När jag väl satte mig ned och räknade så visade det sig dessutom att jag hittade några extra hundralappar som jag kunde dra av. Oh, ljuva liv.

Guuud så tråkigt...

...ikväll skall jag deklarera. Jag måste verkligen. Jag har inte ens så mycket att göra, jag skall göra något avdrag som jag till och med kan räkna ut på en sekund hur mycket pengar det rör sig om (men be mig för guds skull inte visa upp alla kvitton...jag vet att de ligger någonstans i lägenheten men sedan är spåret slut) men herregud vad det är tråkigt. Det gäller bara att ta sig i kragen och sätta sig och jag kommer att känna mig vansinnigt duktig och nöjd med mig själv efteråt men jag vill inte. Finns det inga gamla tidningar jag kan sortera?


Skandal

Så här ser det ut i min tvättstuga. Så har det sett ut i flera veckor nu. Resultatet är att man inte kan tvätta. Jag blir vansinnig. Det är skandal. Ren jävla skandal. Här betalar man hyra i tid och förväntar sig två väl fungerande tvättmaskiner. Istället får man en enda sabla maskin medan den andra står där, trasig och hånflinande. Var är mina rättigheter? Jag vägrar boka dubbelt så många tvättider och lägga dubbelt så mycket av min lediga tid på att stå där nere i källaren och hantera smutstvätt. Då föredrar jag att tvätta mer sällan och bli förbannad.

För övrigt ringde jag företaget med den idiotiska fakturan i dag. Jag fick tag på dem och de strök fakturan utan att jag ens behövde argumentera med dem. Det blev lite av ett antiklimax eftersom jag var uppretad och förberedd på strid. Nu har jag ingen att ta ut min ilska på. Förutom den trasiga jävla tvättmaskinen då, förstås. Grrr.


Damn you, faktura

Gud vad det är tråkigt att packa upp. Helt bedrövligt. Packa ner är en annan historia, då gör man upp en packningslista och förbereder sig på något roligt som ligger framför en. När man skall packa upp så är allting över, man är hemma i vardagen igen och det tillsammans med en hög smutskläder. Yeah, liksom. Eftersom kläderna inte har krupit upp ur väskan av sig själva så tar jag det som ett tecken på att de kan ligga där ett tag till så jag kan ägna mig åt roligare saker. Som att jobba, äta ägg, slöglo på tv och irra runt, runt i lägenheten. För övrigt har jag fått en konstig fakturapåminnelse av ett företag jag anlitade förra året. Jag har en tjänst hos dem som jag betalar en gång om året men det är inte dags att betala förrän i augusti. Nu kommer de med en påminnelse för en faktura som de påstår att jag inte betalat. Saken är att:

1) jag vet med 100% säkerhet att jag redan har betalat fakturan i fråga
2) fakturan betalades/skulle ha betalats i augusti förra året. Är det normalt att skicka en påminnelse nio månader senare?!?

Jag har försökt ringa dem (inget svar) och maila dem (inget svar). Jag tänker inte betala den där jävla fakturan. Jag ser framför mig hur jag inte kommer att få tag i dem och de kommer att skicka påminnelse efter påminnelse och till slut står jag där med en jätteskuld på flera tusen. Vänta bara, jag skall skicka Sverker på er, era jävlar.

Fråga

Hur ont i fötterna kan man få efter en helg i Sälen med skidåkning, strålande solsken, bastande, öl, Sahara Hotnights och mat tillagat av mästerkockar? Mycket ont. Mycket, mycket ont. Ajaj. Men det är inte värre än att det snabbt avhjälps med ytterligare någon kall öl :-)

Konsten att tappa blod i en plastpåse

I dag har jag lämnat blod. Egentligen skulle jag ha lämnat blod redan i december någon gång men på grund av konstiga arbetstider, fullspäckat schema och ren skär lathet så har det inte blivit av. Nu bestämde jag mig i allafall för att ta tag i mitt liv och äntligen uträtta en god gärning. Därför vaknade jag tidigt på morgonen, hoppade (nåja)ur sängen efter endast en kvarts (!!!) snoozning och knallade sedan iväg till bussen för att åka till sjukhuset och tappa av några deciliter blod. Det är en rätt schysst upplevelse, man får en present, gratis järntabletter, apelsinjuice och en vakuumförpackad macka (jag var sniken och hungrig och tog två). Förutom detta får man tillfälle att känna sig som en God Människa. Rekommenderas.  

Prioriteringar i livet

Vad jag börde göra: packa, städa, deklarera, diska, jobba.
Vad jag gör: slösurfar och äter vindruvor.

Suck.

Tack så mycket :-)

Huuur glad blir man inte när en kollega helt oprovocerat går och köper en kilo Bassett´s vingummi till en? Jo man blir jätteglad :-) Jag har precis insett att min deklarationsångest bara växer. Nu är det bara en vecka kvar tills eländet skall in och jag behöver ett sabla papper som jag inte hittar. Jag har letat överallt men kan inte för mitt liv begripa vart det jäkla skräpet har tagit vägen. Skit också. Åååååååhhhhhhhhhhh.

Den där tiden på året

Nu är det den där tiden på året igen. Dags för deklarationen. Fy fan. Det vore väl relativt ok om man bara kunde kolla av att uppgifterna stämde och sedan kunde godkänna eländet, men nej då. Jag har lite prylar jag skall dra av, det innebär att jag måste räkna och krångla men kan man få tillbaka några hundralappar (för mer lär det väl inte bli) så får det vara värt det. Varje år tänker jag för mig själv att jag skall spara kvitton och fakturor fint i en hög för att sedan enkelt kunna sammanställa eländet men nej då. Sedan ett bra tag tillbaka (två år, ungefär) ligger fakturor och kvitton prydligt utslängda över hela lägenheten, jag skulle inte bli ett dugg förvånad om jag hittade kvitton under mattan eller i kylskåpet, för den delen. Sedan har jag sådan tur att jag måste fylla i en extra blankett också. Det är ju väldigt roligt. Blankettjävlen har femtielva rutor med olika rubriker och jag fattar ingenting. Dessutom vill jag ju inte gissa och fylla i fel heller för jag har inte den minsta lust att betala in mer pengar än jag i själva verket ska. Usch så förvirrande. Mamma, hjälp!

Att göra eller inte göra

Saker jag inte vill göra på semester: Rensa, bygga, måla, städa, tvätta, odla blommor, sortera saker, handla, jobba, slipa, skura, damma
Saker jag vill göra på semester, slappa, dricka öl, resa, läsa, sova, äta godis :D

Tråk

Gud vad jag hatar att vara huslig. Det känns som om man (jag) är fast i någon slags evighetsspiral av skitgöra. Tvätta, städa, diska. Uäääh. Så jävla tråkigt. Det tar liksom aldrig slut heller. Man gör eländet, det är rent och fint och man känner sig skitduktig. Sen går det (max) två dagar och sedan ser det ut som om man befinner sig i en krigszon. Igen. Och så börjar man om. När jag blir snuskigt rik skall jag investera i någon som gör allting tråkigt åt mig så jag kan koncentrera mig på att enbart göra roliga saker. Sådeså.

Ett ord jag tycker om

En del ord ligger helt enkelt riktigt bra i munnen. Så bra att man bara vill säga dem om och om igen. Ett sådant ord är Gnocchi. Uttalas "gnotchi". Det låter ju hur bra som helst. Som en dörr som gnisslar. Det i kombination med stavningen gör ju att man bara vill säga det om och om igen hela tiden. Varför uttalas det inte "gnocki" egentligen, det skulle det ju egentligen kunna göra. Nej det uttalas "gnotchi". Helskönt. Vem kom på det ordet? Jag är avundsjuk. Jag skulle också vilja komma på ett sådant ord. Tills jag gör det så adopterar jag det här ordet. Gnocchi, gnocchi, gnocchi.

Yes, I like

Jag måste säga att jag är ett stort fan av nuvarande ordning. Jobba fyra dagar, ledig fyra dagar, jobba fyra dagar...mycket bra. Mycket, mycket bra :-)

Jag förstår inte...

Det slår aldrig fel. Så fort det blir fint väder och solen kommer fram så blir alla människor outhärdligt pyssliga. Det skall slipas, målas, fixas, byggas, bäras, tvättas, plockas i ordning, klippas, putsas, odlas och rensas i all evinnerlighet. jag begriper inte varför. Varför slösa bort en hel årstid på det sättet? Det enda man vill göra när det är fint väder är väl slå sig ner i solen och öppna en kall öl och en godispåse?

Observation

Choklad skall inte lämnas i solsken.

Påsk

Jag både gillar och inte gillar påsk. Jag gillar påsk eftersom det under några dagar är helt ok att äta okontrollerat mycket och vräka i sig enorma mängder godis. Jag gillar inte påsk eftersom allting är stängt. Här har man plötsligt flera dagar ledigt och tid att göra en massa saker men kan inte på grund av att någon kille dog för över 2000 år sedan. Korkat.

Mer shopping åt folket

Så här såg det ut när kollegan och jag i dag begav oss ut för att handla godis till alla kollegor inför skärtorsdagen. Vi var antagligen en hysterisk syn där vi stod vid lösgodiset och fullkomligen öste upp godis i kartonger, burkar, påsar...ja kort sagt, allt som var löst. En tant tittade på oss och undrade om vi handlade till ett dagis. "Nej, en arbetsplats" svarade jag. Tanten såg chockad ut. Vaddå? Vuxna behöver också godis. Hur mycket det blev? 24 kg. Förmodligen den mest tillfredsställande shoppingtur jag någonsin gjort. Yeah.


Solglasögon efterlyses

Kommer ni ihåg mina tjusiga solglasögon? Som jag köpte för att jag hade sönder de andra? De har också förpassats till dåtiden. Eller hur man nu skall uttrycka det. I går var jag ute och drack öl med solglasögon på och i dag är de spårlöst försvunna. Jag hade enligt mitt vittne inte på mig solglasögonen när jag gick mot stationen så antingen är de 1) tappade på baren eller 2) tappade på tåget. I vilket fall jävligt försvunna. Trodde knappt det var sant när jag letade efter dem i morse och de var borta. Nu har jag lyckats med konststycket att köpa solglasögon, ha sönder dem utan att ha använt dem, köpa ett nytt par solglasögon och tappa bort dem. Allt under loppet av två veckor. Nu måste jag köpa ett par till. Mitt tredje par. Det är definitivt nytt rekord. Det här är anledningen till att jag aldrig köper dyra solglasögon. Aldrig.

Då var det dags...

...för årets första uteserveringsbesök. Öl, sol och solglasögon. I like it :-)
Hurra

Yes! Jesus var ett geni som återuppstod på påsken! Fyra dagar ledigt! Tjoho!. Eller vad det nu var han gjorde.

Godis

I går angreps världens tyngsta godispåse. Den är fortfarande inte slut. Vilket misslyckande. Klarar man inte av att sätta i sig hela godispåsen under en och samma kväll så måste det ses som ett ordentligt nederlag. usch. Den var till och med så tung att min förmåga att gissa godispåsens vikt sattes ur spel. Vanligen brukar jag gissa fel på kanske max 30 gram. Nu missade jag på två hekto (!). Damn :-)

Konsten att inte förstöra ett par solglasögon

Jag har för övrigt införskaffat ett nytt par solglasögon (i stället för de "gamla" som jag trampade sönder utan att ha hunnit använda dem en enda gång...). Nu har jag fått en påse som jag skall ha mina solglasögon i så de inte blir repiga. Dessutom skall jag inte lägga dem på golvet så att jag kan trampa på dem. Hur lång tid jag ger mig själv innan jag förstör dem? Hm. Vågar jag hoppas på 4-5 månader? Kanske.


Kurs

I morgon skall jag gå ledarskapskurs. Det skall bli intressant, förhoppningsvis lär man sig en hel del saker (även om jag förstås betraktar mig själv som ett orakel, jag är tveksam till om det finns någonting att lära sig om världen som jag inte redan vet). Det jag dock mest hoppas på är förstås gratisprylar. Jag är ganska överygad om att vi får gratis papper och en penna. Dock är jag ganska missnöjd med valet av penna eftersom jag är relativt starkt övertygad om att vi får en blyertsstiftpenna istället för bläck. Blyerts suger. Bläck är bäst. Så är det bara. Jag hoppas dessutom på minst en kakka på förmiddagen och en på eftermiddagen. Jag är dock inte helt övertygad om kakornas existens. Det gör mig lite orolig. Sen hoppas jag på att vi får lite stenciler med information på. Det spelar ingen roll vad de innehåller för information, bara det står något. Det känns tryggt och bra att komma ifrån en kurs med en massa papper. Då känns det som om man borde har lärt sig något bra. Desto fler papper, desto mer pondus. Jag har även en liten förhoppning om att vi kan få någon gratispryl som kastas in som wildcard. Kanske en nyckelring? Kanske. Jag hoppas verkligen.  Jag kan knappt bärga mig.

Starka ljus, vik hädan

I morse lyckades jag trampa sönder mina sprillans nya solglasögon som jag inte ens hunnit använda än. Nu är de i två delar och kommer att hamna på solglasögonkyrkogården. Det här är anledningen till att jag aldrig köper dyra solglasögon. Suck.