Ohlala

Jag vill göra alla uppmärksamma på att jag denna vecka och nästa jobbar endast fyra dagar i veckan. Fyra! Jag är ledig två fredagar i rad. Två! Under dessa två dagar kan jag göra vad jag vill! Vad jag vill! Woho!

Onaturligt för den mänskliga kroppen

I dag höll jag på att bli kidnappav av en busschaufför. Jag satt och halvsov när jag hörde en desperat röst i högtalaren "finns det någon kvar på bussen???". Det visade sig att chauffören inte var så vaken han heller för han glömde bort vilken rutt han körde och åkte fel(!). Som tur var så kom han på det direkt så jag kom fram till slut. Kul att man gör ett sånt intryck att folk inte vet om att man sitter kvar som ensam passagerare. Suck. I och för sig så kan jag väl kanske se genom fingrarna med det med tanke på att bussen avgick 05.40 på morgonen. Det är verkligen snuskigt tidigt. Urk.


Damn you, granne

Frågan är om jag kan ha världens mest korkade grannar. Bevis:
1) De snor använda kuddar (ja jag vet att jag tjatar om det, men jag är helt fascinerad)
2) De envisas med att kasta saker i soptunnan nere i tvättrummet trots att den är full. Följaktligen ramlar skräpet ner och lägger sig i högar över hela golvet.
3) De kan inte kasta saker i rätt sopkärl. Står det "plast" så ligger det bananskal där. Står det "glas" så ligger det plast. Står det "kompost" så ligger det en cykel. och så vidare.
4) Är soprummet fullt så sprider de sopor i hela soprummet så att man knappt kommer in.
5) De snyter sig så att det ekar i hela byggnaden.
6) De lyssnar på schlagermusik. Högt.
7) De respekterar inte varandras tvättider utan kan dra över upp till 10 minuter.
8) De vägrar ringa om trasiga lampor i trappuppgången (ja JAG tänker då inte göra det).

De är säkert fula också. Dessutom är säkert deras barn också fula. Och snoriga. Usch.

Nya låtar, tack

Efter att av ren lathet ha lyssnat på exakt samma träningsmusik i säkert två år så har jag sakta men säkert börjat inse att det snart är dags att byta. När jag väl får tummen ur så kommer jag bland annat att ha med de här låtarna. De står utan inbördes rangordning, förstås (för då hade Linkin Park stått överst) :-)

Danny - Tokyo
Marilyn Manson - Rock is Dead
Elvis - A Little Less Conversation
Queen - We Will Rock You
U2 - I´ll Go Crazy Tonight
Pink - Get The Party Started
Linkin Park - New Divide

Sucker!

För er som undrar så tog jag hem slaget OCH kriget i min meningsskiljaktighet med hyresvärden. Det är ingen idé att jäklas med mig. Framför allt när jag vet att jag har rätt. Resultatet? Betalning för tre nya (dyra) kuddar. Och 1500 spänn kontant för sveda och värk. Och återkoppling på att de faktiskt skall fixa den jävla tvättstugan. Fascinerande var att de först inte kunde hitta något fel över huvudtaget. När jag vänligt (nåja) men bestämt hävdade att skiten fortfarande inte fungerade så kom det fram att problemet kunde endast orsakas av en viss timer som av en ren händelse byttes exakt när problemet i fråga började. Grattis. Det tog dem bara fyra månader, ett antal tusen kronor (till míg) och en förbannad hyresgäst (mig) att komma på det.

Helgarbete

Fördelar med att jobba helg:

1) Man kan vara ledig nästa fredag så att man är ledig tre dagar i rad - tjoho! :-)
2) Man kan göra allt administrativt krafs som man aldrig hinner göra i veckorna
3) Man kan göra bus som kollegorna inte upptäcker förrän om några dagar
4) Man har förmånen att gå upp TIDIGT så man kan utnyttja HELA dagen och slipper slösa bort värdefull tid på att sova. För det vore ju väldigt synd.

Jag undrar...

I dag såg jag två poliser vid en polisbil. De stod och snackade med en kille. Vem var han? Var han skurken? Hade han anmält ett brott? Var han vandal? Rånare? Irriterande i största allmänhet? Förargelseväckande beteende? Frågade han poliserna om vägen? Jag vill veta! Kan de inte sätta upp en skylt så man vet vad de pysslar med och slipper ligga sömnlös om nätterna och fundera?

Spadag

Vad säger man när man kommer till Kolmården Spa & Relax klockan 09.30 på morgonen och det är helt tomt? Man sätter sig och läser lite blaskor, inväntar personalen som ger ansikts- och fotmassage (oh, gud så skönt), käkar lite frukt, dricker lite juice och styr sedan kosan mot bubbelpoolen. Där sitter man tills man tröttnar vilket tar ca 30 minuter i jättevarmt vatten. All den här tiden är man helt ensam och har en hel spaanläggning helt för sig själv. Dessutom har baguetten som skall ingå i paketet fr o m september månad ändrats till att bli en lunch istället. Så vad säger man? Vad? Jo man säger YES! :D


Ledig!

För ett antal månader sedan hade jobbet den goda smaken att ge mig en dags betald ledighet samt betald spabehandling. Efter att ha skjutit på ledigheten i evigheter (nåja) så är det dags i morgon. Med andra ord skall jag ha en hel dags betald ledighet och då även bli bjuden på spa. Jag lyxade till det lite och valde att betala en extra behandling själv. Jag kommer att bli som en helt ny människa. Och jag kommer att vara ledig. LEDIG. Tänk på det, alla jobbande människor därute. Moahaha.

Aj

Nu har jag skurit mig i samma finger två gånger den här veckan. Det är ändå rätt ok, blodvite uppstod endast en av de två gångerna. Dock börjar jag inse att jag skall hantera vassa föremål med aktsamhet. På semestern lyckades jag också skära mig några gånger, då dock i ett annat finger. Vanligtvis brukar jag snubbla på saker, gå rätt in i väggar och dörrar, stöta emot, riva mig, skära mig och/eller åsamka mig själv skada på de mest ofrivilliga och märkliga sätt. Nu skall jag försöka minska antalet olyckstillfällen genom att akta mig för vassa saker. Typ.

Dagens geni

"Surfade för 256 000 kronor på utlandsresan

2009-09-17 | Publicerad 10:29  |  Uppdaterad 13:25

En man och hans familj surfade på datorn när de var på semester i Turkiet. Räkningen de fick när de kom hem var en chock.

 

Den drabbade mannen hade talat med Telia inför Turkietresan för att förvissa sig om att nätet skulle fungera där.

Dessvärre frågade han inte vad det kostar att surfa som Teliaabonnent i Turkiet.

– Jag kollade mitt företag lite och mina barn spelade spel, säger Muhammad till Metro.

För privatpersoner finns det en spärr man kan aktivera innan man reser utomlands, för att man inte ska råka ut för att kostnaderna skenar, men Muhammad är företagskund och kan surfa fritt med sitt abonnemang här hemma.

Telias informationschef Hans G Larsson säger till Metro att det är "en oerhörd prisskillnad" utomlands.

Nu har mannen erbjudits en avbetalningsplan, men han tycker att Telia har varnat för dåligt för att använda datorn utomlands.

– Det här är en katastrof för mig, säger han till Metro.

Sedan den första juli 2008 finns det en lag i Sverige som säger att operatörer ska ha en kreditspärr som gör att en räkning aldrig blir högre än det belopp som kunden väljer. Men det gäller än så länge bara röstsamtal och inte datatrafik.

Inom EU är det på gång med fler direktiv som ska reglera också datatrafiken, men det dröjer ända tills 2010 innan de kan bli verklighet."

 

Det här är snott direkt från www.aftonbladet.se. Det är inte första april. Ursäkta men är man så jävla korkad får man faktiskt skylla sig själv. Hjärnceller? Hallååååå?


Visst är det härligt...

...när man har skjutit någonting framför sig i flera dagar på grund av att det är så tråkigt, bestämmer sig för att det är dags att göra det och sedan inser att man faktiskt kan skjuta upp det några dagar till? Jag skall ALDRIG mer städa...moahaha :P

Träna eller inte träna

Min träningsmotivation är visst inte helt försvunnen. Tur det. Hade ambitionen att gå på mitt första boxpass på evigheter i dag men när jag insåg vem som var instruktör så försvann lusten helt och jag gick på spinning istället. En del instruktörer är mer intresserade av att själva visa upp sig än att faktiskt sätta ihop ett bra pass, något som irriterar mig så mycket att jag knappt klarar av att se dem. Nåja, kände mig motiverad så efter spinningpasset så körde jag styrketräning så jag tillbringade hela 1 timme och 45 minuter med att träna. Duktigt. Räknade efter lite och insåg att mitt nuvarande styrketräningsprogram innehåller bland annat 100 armhävningar och 200 situps, något jag är lite stolt över. Dock värker det i hela kroppen efteråt, något som jag får skylla mig själv för :P

Mitt nästa mål (eftersom jag fått tillbaka motivationen) är att försöka låta bli att störa mig på alla andra som tränar på gymmet (utom jag då). De ger ifrån sig störande grymtande ljud, lämnar handdukar och vattenflaskor överallt, sitter och vilar på maskinerna alternativt sitter och pratar på dem så att man till slut får köra iväg dem så man själv kan träna, de sminkar sig innan passen, står och speglar sig så fort de får tillfälle...åååhhhhhh jag blir gaaaaleeeen :P

Zzzz...

Ärligt talat, vem ÄR det som impregnerat min soffa med sömnmedel?!? Det räcker att jag tittar på den så faller jag i koma och vaknar tre timmar senare. Konstigt. För övrigt har jag börjat med ett nytt styrketräningsprogram på gymmet vilket lett till att jag konstant går omkring med träningsvärk coh känner mig stel och osmidig som en 100-årig trädstubbe. Jag som trodde att jag var rätt ok tränad ändå. Där ser man. Dock har det gjort susen för motivationen, tänk att lite smärta kan vara så skönt :D

Ät!

Jag blir knäpp. Allvarligt. Jag gillar att träna och följaktligen är jag även aningens intresserad av kost och vad man skall och inte skall stoppa i sig. Jag är inte fanatiskt intresserad, men lite. Just för att jag är intresserad så köper jag ibland en speciell träningstidning men å andra sidan kan man läsa Aftonbladet för att få exakt samma information. I stort sett. Om vad? Mat. Det är helt sjukt. Man skall äta kolhydrater, inte äta kolhydrater, äta pasta, ris och potatis, inte äta pasta, ris och potatis, äta mer fett, äta fettsnålt, dricka massor med vatten, inte dricka för mycket vatten, äta mycket fisk, inte äta för mycket fisk, äta bröd, inte äta bröd. Herregud. Det är en ren jävla djungel. Jag är knappast vansinnigt intresserad och ärligt talat brukar jag skumma igenom artiklarna och lägga på minnet om det är något intressant. Är det något som inte är intressant så skiter jag i det. Som till exempel att man inte skall äta så mycket godis. Vilket skitsnack. Visst, det är asnyttigt att inte äta så mycket godis. Men hur kul är livet då? Jag föredrar att äta det jag känner att jag mår bra av och inte äta det jag inte mår bra av. Så rör för fan inte mitt godis och min apelsinjuice. Basta.

Tålamod är en dygd

Säga vad man vill om the Oprah Show, men det här är riktigt coolt. Måste krävt en jäkligt tålmodig koreograf, bara...

Jag erkänner.

Mitt liv kretsar just nu kring banankartonger. Hur många jag har, hur många av dem som är förbrukade, hur många som återstår, hur många jag kommer att behöva, hur jag kan få tag i fler...kort sagt: jag är en banankartongknarkare.

Rolling Stones...

..."Voodoo Lounge" är för övrigt en ruskigt bra platta.

Första slaget är vunnet

Nu har jag tre nya kuddar. Och dyra var de. Och hyresvärden betalar. Så jävla rätt. Inte för att de hade något val för att jag var så jävla arg men i alla fall. Har jag fått någon ursäkt för att de betett sig korkat? Nix. Nästan så jag funderar på att stämma dem på grund av dumhet. Hur som helst så kommer kriget att avslutas i morgon när jag faxar mitt kvitto och ställer mitt sista krav. Får väl se om det går igenom eller inte. Självklart, tycker jag. Grrr.

För övrigt känner jag mig lite ur fas, städade ur bokhyllan förut och hittade två rabattkuponger på sammanlagt 50 spänn som går ut i november. Jag fick dem i slutet av förra året! Och har inte använt dem! Inte likt mig alls, blir nästan kallsvettig av tanken på att jag nästan missat hela 50 spänn i premie. Herregud.

Hämndrim

Hej du idiot som snodde min kudde
kan tänka mig att du heter något så fånigt som ludde

ditt fån vet du inte vad som är mitt
tydligen trodde du att det var ditt

jag tycker att du verkar ganska dum
det längsta ord du kan uttala är nog "hum"

om jag visste vem du var
jag bryr mig inte om du är far

jag skulle dig med nöje gärna strypa
åtminstone vill jag se dig i stoftet krypa

en spark där bak kan du få
hoppas att du bryter en tå

din jävla snåljåp köp dina egna prylar
vargen som snart tar dig mot månen ylar

Häpp!

Skitstövel

Nån jävel har snott mina kuddar. Det är sant. Någon av mina jävla grannar har öppnat tvättmaskinen och snott mina använda kuddar. Ditt jävla as. Må du fastna i en torktumlare, få hjärnskakning och aldrig komma ut. Jag har ringt och skällt på tre olika personer hos hyresvärden i dag. I morgon är en ny dag. Då inleds fas två. Hittills har jag bara värmt upp. Nu jävlar är det krig.

Jävla hyresvärd

Så här ser det ut utanför min tvättstuga. Mina grannar fattar tydligen inte att man skall slänga skräpet i soppåsen alternativt de har jävligt svårt att sikta. Dessutom kan jag tillägga att min hyrsevärd är helt. Jävla. Dum. I. Huvudet. Jag har nu ringt TRE gånger och klagat på att de stänger av strömmen till tvättstugan vid 21 istället för 22 (eftersom tvättiden slutar 22 så vore det ju logiskt att ha ström hela tiden). Senast förra veckan. Har de åtgärdat det? Nix. Vad hände ikväll? Jo strömhelvetet stängdes av vid 21. Inte nog med det, i ena tvättmaskinen har jag mina tre kuddar (ja jag har tre stycken).

Maskinhelvetet verkar ha gått sönder för den går inte att öppna. Alls. Mina kuddar ligger därinne och eftersom de har byggt en tvättmaskin i stil med Fort Know utan varken knappar eller luckor eller nånting som gör att man kan bryta sig in så ligger mina kuddar där. Dessutom börjar jag jobba halv sju i morgon så jag måste åka hemifrån 05.40 vilket innebär att jag får skriva en lapp till mina kära IQ-befriade grannar och hoppas på att de har så mycket vett att de inte slänger mina kuddar i soptunnan alternativt snor dem. Jag skall ringa fastighetsskötaren för FJÄRDE gången och nu kommer jag fan inte att vara trevlig längre. Jag är så jävla FÖRBANNAD. GRRRRR.


Efterlyses:

En styck tiramisulikör. Om någon vid något tillfälle åker till Luxemburg och har möjlighet att inhendla denna delikata likör så anmäler jag mitt brinnande intresse. Jag har inte hittat den någon annanstans och den är helt. Sjukt. God.Veckans poem

Du är så attraktiv
men jag tror att du är svår att få tag i på pin kiv

hårt yttre med skarpa kanter
orkar lyfta dig gör inga tanter

du har en så vacker profil
den som skapade dig var ingen stofil

kom gärna in i mitt hem
ta även gärna med dina kompisar fem

till din ära har jag skapat denna sång
oh, banankartong

TRE!

Tre par skor! Tre! Det blev tre par! Vad hände? Jag fattar ingenting?

Blä

I dag måste jag köpa skor. Verkligen måste. De jag redan har är så söndriga att det är lite pinsamt att använda dem, men eftersom jag avskyr att handla skor så har jag skjutit upp inhandlingen av nya så länge som möjligt. Nu går det inte att förneka längre, jag måste handla skor. Fy fan. Usch.

Vad skall jag läsa nu då?

I går avslutade jag äntligen min prenumeration på en idiotisk tidning. Jag gillar den inte särskilt mycket, den innehåller det vanliga skräpet med vad man skall äta, klä sig i, hur man skall bli framgångsrik, etc. Det är ok skrivet för jag brukar skumma igenom den men den är knappast värd den gigantiska summan av 35 kronor per nummer som jag spenderar på den. Artiklarna kan vara kul ibland men är oftast ganska mediokra, smink- och klädtipsen är för mig helt ointressanta och till och med horoskopet är dåligt (det var asbra förut men nu har de bytt till nån knasig tant som bara skriver osammanhängande saker i stil som "Merkurius går nu motsols vilket innebär att chakran blir blå och sinnesro infinner sig"). Usch.

Jag brukar dock prenumerera på den då och då när de ringer upp mig och erbjuder ett "fantastiskt pris" för tre nummer, sedan är jag för lat för att säga upp den och så sitter jag där, ett halvår senare, mitt i gigantisk hög av tidningar. Jag gillar annars att prenumerera eftersom det är en rätt skön känsla att ha en tidning liggande hemma när man kommer, man kan bara ta upp den från hallgolvet (förutsatt att man har en brevlåda genom dörren, annars kan man ju misstänka att postbudet brutit sig in för att lägga tidningen där och då kanske man inte är så avslappnad att man har lust att plocka upp och läsa tidningen det första man gör när man kommer hem), slänga sig i närmsta soffa och ta del av helt oviktig och meningslös information. Men som sagt, nu har jag sagt upp den. Tills de ringer nästa gång.

Saker man hittar när man städar en bokhylla:

- Vattenfärger (har jag vattenfärger? Varför? Användes antagligen senast någon gång på 80-talet)
- Guiderna "Välja yrke" och"Handbok för arbetssökande" från 1997 respektive 1998 (det var tider det)
- Fotoalbum med avslöjande bildbevis från studietiden (oh, no)
- Handbok i thaliändsk massage på engelska (Yes, I like)
- Saltpåse från Mc Donalds (med allra största sannolikhet mycket, mycket gammal)
- Konstig vriden metallpryl. Är misstänkt lik något som kan ha använts för att skruva ihop IKEA-möbler, men ursprunget är okänt.
- Diverse växel i alla möjliga konstiga valutor (inte konstigt världen är i finanskris med alla dessa jävla växelpengar som ligger och skräpar överallt. Låt oss växla in dessa pengar till utmärkta växelkurser så att vi kan KONSUMERA för sjutton)
- Biljett från Bounce Live 2005 (utmärkt show)
- Diverse osorterade minnen från utlandsresor i form av flygbiljetter, resväsketaggar, resplaner, etc. Ligger prydligt (?) nedtryckt i en plastficka som kommer att explodera när som helst av belastningen
- Ett antal gamla dagstidningar. Antagligen sparade för att de recenserar någon konsert jag varit på men jag orkar inte gå igenom dem för att kontrollera att så verkligen är fallet så de får ligga kvar tills vidare.

Min lägenhet är uppenbarligen fulld av dolda skatter. Jag vågar knappt föreställa mig vad jag skall hitta när jag tittar i garderoben. Hu.