Nu är det jul igen, då

Nu börjar julhetsen igen. Jag är inte helt antijul, det är rätt mysigt och man kan tända stearinljus (dvs man får ökade tillfällen att elda upp saker), men ibland blir det bara för mycket. När man går igenom köpcentrat hemma och ser snögubbar i papier maché dansa hula-hula samtidigt som outhärdliga barnkörer iförda tomteluvor tågar omkring och skränar julsånger så längtar man nästan tills det blir sommar. Nästan. Nu har jag kommit in i en listperiod så jag måste givetvis lista saker som har med julen att göra.

Saker med julen som jag INTE tycker om
:
- falsksjungande barnkörer
- städhets (har aldrig fattat varför man skall skaka mattor, putsa fönster och skura golv bara för att det blir jul. Göm den värsta skiten i garderoben så är alla glada och nöjda. Framför allt jag som slipper städa)
- jakten på julklappar (tycker det är ganska roligt att ge bort julklappar men att gå ut och leta efter de perfekta julklapparna samtidigt som man måste trängas med tusentals barn, pensionärer, hundar, rullatorer och barnvagnar är ett rent helvete)
- det är kallt. Då fryser jag. Jag gillar inte att frysa. Då blir jag arg. Är det å andra sidan varmt så är det ingen snö. Det skall vara snö. Annars blir jag arg. Igen.

Saker med julen som jag tycker om:
- massor med tända ljus överallt (elda, elda, elda)
- alla fula julprydnader som man kan göra narr av
- få juklappar (ja vaddå? Jag gillar presenter)
- MAT och GODIS (om jag gillar presenter så ÄLSKAR jag att äta :-)

Saker som irriterar mig...

...för tillfället:
- Människor på gymmet som står och såsar i en maskin med lägsta motstånd på samtidigt som de med stor koncentration läser i en tidning. Med mobiltelefonen lätt tillgänglig. Träna på riktigt eller stick.
- Människor på stan som går långsamt och i bredd så att man inte kommer förbi. Håll till vänster så man kan passera för f-n.
- Min enormt sega dator, kommer med all största sannolikhet att orsaka en brusten blodåder inom en snar framtid.
- Min egen glömska. Livet vore mycket lättare om jag kom ihåg att göra saker som jag faktiskt bestämt att jag skall göra.
- Korkade tv-program, dvs dokusåpor, talkshows, program med sensmoral och så vidare. Det vill säga ta bort allting utom program med mysterier och ond, bråd död. Nyheterna och sporten kan också få visas.
- Diskussioner som inbegriper dödligt ointressanta samtalsämnen så som kläder, kändisar, etc. Håll tyst, ta mig därifrån eller döda mig nu.
- Alldeles för korta helger. Jag röstar för tre dagars helg. Med omedelbar verkan.


Brain Overload

Just nu skyller jag på att jag precis haft semester när min röriga sida blir alldeles för uppenbar och jag glömmer bort alternativt rör ihop saker. Efter semester så anses det ju vara ganska naturligt att man behöver en startsträcka för att få igång hjärnan igen. Problemet är bara att jag misstänker att startsträckan numera övergått till att utgöra den huvudsakliga raksträckan och att det stadie som min hjärna nu befinner sig i är permanent. Jag kommer aldrig att bli mindre rörig, glömsk och/eller tankspridd. Frågan är hur länge jag kan dölja det för omvärlden. Hm.


Oh...

...vilken tillfredsställelese det är när man (jag) hittar saker som man (jag) letat efter i flera dagar. Hittade nyss kalendern som jag letat efter i två dagar. Mycket tillfredsställande. Det som är oroande är bara att jag oftast hittar sakerna på ställen där jag redan letat femtielva gånger och sedan ilsket muttrande och svärande gått iväg eftersom saken jag leatat efter inte fanns där den här gången heller. Sedan visar det sig att antingen någon annan eller jag själv hittar saken i fråga på exakt samma ställe en kort (eller lång, för den delen) stund senare. Jag vet inte om det beror på att jag är:
a) blind.
b) har minne som en guldfisk, dvs ser saken men glömmer bort att jag har sett den en mikrosekund senare.
c) tankspridd, dvs ser saken men tänker på något annat som gör att jag inte noterar att den är där.

Jag vet i ärlighetens namn inte heller vilket av ovanstående alternativ jag hoppas är mest överensstämmande med sanningen. Suck.


SOLbränna vs solBRÄNNA

Jag medger att första dagarna av min semester så lyckades jag bränna både näsa och panna till ett helt ny stadie av rödhet som jag sällan sett förut. Det var ändå ett tag sen och jag tycker ändå att jag med viss framgång har lyckats dölja det faktum att jag har bränt mig och istället lyckats få större delen av mitt ansikte att anta en viss rödlätt ton som för de okunniga kan framstå som lätt solbränna men som för oss rödhåriga med säkerhet kan karakteriseras som en frisk, solbränd nyans. Min näsa har numera samma färg som resten av ansiktet. Så varför har jag då i dag vid ett flertal gånger fått höra att jag visst bränt mig på näsan? Varför, varför, varför?!?!

I like gratis

En av de stora fördelarna med att bo på hotell är gratisprylarna. Högst betyg får de hotell som tillhandahåller morgonrock (extremt bra men går inte att behålla efter själva hotellvistelsen. Damn) och duschtvål, shampo och fuktkräm. Inte för att jag använder de prylarna utan jag föredrar mina egna, men ändå. En av de grundläggande gratisprylarna som bara MÅSTE finnas är gratispennor. Ett hotell utan gratispennor är helt otänkbart. Det är som en after work utan drinkar, som en frys utan glass, som en dator utan internetuppkoppling...helt enkelt bara FEL. Semesterns skörd blev i alla fall hela fyra pennor varav en blyertspenna. Blyertspennor smäller inte lika högt som bläck eftersom de måste vässas och dessutom kan suddas ut (det man har skrivit, inte själva pennan). Det är helt enkelt coolare att skriva med bläck eftersom det inte går att ändra i efterhand. Därför uppskattas blyertspennor inte lika mycket, även om de visst kan användas i en nödsituation (dvs det finns inga bläckpennor). Min klara favorit är för övrigt den blåa bläckpennan. Den är bäst. Och den är min. Min! Min! :-)


Hemma!

Nu ar jag äntligen hemma igen! Trodde aldrig att hemresan skulle ta slut...fem flighter inom loppet av ca 36 timmar (vet egentligen inte hur manga timmar det är för jag blir helt snurrig av alla klockomställningar på vägen), ...urk. Honolulu-Kahului gick bra, sedan hade jag hela fem underbara timmar att slå ihjäl på Kahuluis flygplats...sååå jävla tråkigt. Flög till Los Angeles, bytte plan, flög till Chicago, bytte plan, flög till Frankfurt, bytte plan, flög till Stockholm. Väl på Arlanda tog jag flygbussen in till stan, hittade ett tåg till Norrköping och till slut tog jag taxi fran stationen. Skoja inte att jag var rastlös sista biten. Jag hatar att flyga. Inte för att det är otäckt, men för att det ar så jäääävla tråkigt. Det hander ingenting, man har ett utrymme pa ca en halv kvadratmeter att röra sig på, man fryser, tar på sig en tröja och somnar, när man sen vaknar så är man JÄTTEVARM. Gud vilka i-landsproblem, jag tror jag dööör.

Höll för övrigt på att få spader i Frankfurt där jag var tvungen att checka in för att få boardingpasset, lyckades checka in med hela fem (5!) minuter till godo (jag blev en sån som jag hatar, jag trangde mig omärkligt före i kön och låtsades som ingenting nar folk glodde ilsket..vaddå? jag hade faktiskt BRÅTTOM), tog mig superstressad till säkerhetskontrollen där det var evighetslång kö, kom ut därifrån samtidigt som boardingen till planet skulle börja och sprang darför hela vägen till gaten. Det tog tio minuter att ta sig dit. Springande. Ok att det kan vara kul med stora flygplatser, men vad fan. Kom till gaten tio minuter försenad men de var också försenade så det gjorde inget. Med andra ord, jag kom hem till slut :D

OMG WTF

Nuuu skall jag snart hem igen. Sitter och vantar pa bussen som skall ta mig till Honolulus flygplats. Sen flyger jag till Kahului. Och vantar. Och flyger till Los angeles. Dar jag far springa som en galning for att hinna med planet (vilket geni kom pa att 35 minuter ar tillrackligt for att byta plan???) som gar till Chicago, Sedan skall jag flyga till Frankfurt. Och vanta. Och flyga till Stockholm. Och hitta buss/tag till Norrkoping. Nar jag val kommer fram dit kommer jag med allra storsta sannolikhet att ga emot allt jag tror pa och ta en taxi hem. Har redan lite angest for att jag pa detta nesliga satt tvingas svika mina ideal, men noden har ingen lag. Tanker f-n inte ga och slapa pa mina jattevaskor en meter langre an nodvandigt. Well, det skall bli riktigt skont att komma hem. Dock tror jag inte att jag kommer att ata nagra kalkonsmorgasar pa ett tag...det har varit min diet i stort sett hela semestern, kalkonsmargasar, glass och farsk frukt. Ohlala. Ar i alla fall hemma om nagra dagar, raknar med att vara i Norrkoping runt lunchtid (om jag har tur och inte fastnar i Los Angeles for att jag missar planet och en elak knarkkung orsakar att jag slangs i fangelse i resten av mitt liv). Ses da, ra :)

Aktiviteter

Bestamde att nu fick det vara slut pa sloandet och dessutom maste jag fa tiden att ga sa nu har jag bokat en luau till ikvall och imorgon skall jag ta mitt livs forsta (och formodligen enda...) surfinglektion. Om tva dagar paborjar jag min eeeevighetslanga resa hemat, maste se till att investera i tillrackligt med pocketbocker och sprit sa att jag overlever, bara...

Snart...

...kommer jag hem igen. Och det kanns helt ok :)

Amerikanare

Lite saker jag har lagt marke till under min utlandsvistelse...alla punkter nedan ar generella synpunkter och ar givetvis applicerbara pa ALLA amerikanare, har finns inte utrymme for nagra som helst avvikelser:

- Alla har Motorola mobiltelefoner
- De ALSKAR heltackningsmattor
- De har ingen aning om hur man lagar till en frukost som inte bestar av oandliga mangder fett eller socker
- De dricker ofantliga mangder lask
- De har enorma bilar
- De tillverkar helt sjukt god glass
- De ater ingenting annat an oandliga mangder kott. Vill man ata fisk eller kyckling sa betraktas man som en varelse fran yttre rymden

Fortfarande semester

Det ar inte klokt, kanns som om jag haft semester precis hur lange som helst...men nu ar den snart slut. Typ. Har 3 hela dagar kvar i Honolulu att sloa bort och den 19:e paborjar resan hemat. Har faktiskt lite angest med tanke pa att
1) Resan ar helt sjukt lang...tar ungefar ett dygn att komma hem
2) Den langsta flygturen ar mellan Los Angeles och Frankfurt. 13 timmar och 40 minuter. Jag kommer att do. Allvarligt. Jag kommer att do.
3) Jag har i Los Angeles exakt 35 minuter pa mig att ta mig av flygplanet fran Hawaii, ga igenom sakerhetskontrollerna, checka in och borda planet till Frankfurt. 35 minuter. Lysande. Med mitt lokalsinne kommer jag val att tappa bort mig och tre timmar senare kommer nagon att hitta mig inne pa damernas toalett, trampandes runt, runt i en cirkel och mumla nagonting i stil med "jag vet inte var jag ar jag vet inte var jag ar jag vet inte var jag ar". Tur att jag atminstone byter plan inne i samma terminal.
4) En elak knarkarkung gommer nat olagligt i min vaska innan jag tar mig igenom sakerhetskontrollerna, jag kommer att bli stoppad, slangd i en fangelsehala utan rattegang och kommer att mogla bort i Alcatraz i resten av mitt liv. Ja jag vet att det inte anvands langre men de ar sakert snalla och oppnar det bara for min skull. Hjaaaaaalp.

Regn

I morse regnade och det var ju jattekul. Valkommen till Hawaii, liksom. Men sen slutade det och nu ar det varmt igen. Jattevarmt. Jag tror jag dor. Nu skall jag ga ut och kopa mig nat att dricka och sen ga till stranden och S-L-A-P-P-A! Yes! :)


Honolulu

Nu ar jag i Honolulu och bor precis vid Waikiki Beach, kanns valdigt lyxigt :) Honolulu ar (tydligen) en ratt stor stad och affarerna utgors av Prada och Gucci...typ. Kanner mig som svettiga Lantberta som precis kommit till stan och forsoker passa in, det gar ganska bra. Tror jag. Ingen som har stannat for att peka pa mig och skratta iallafall och det ar ju positivt. Vagar knappt ga in i nan affar for da kommer val expiditerna att jaga ut mig for att jag skrammer bort deras riktiga kunder... Beachen ar iallafall helt ok, fint vader och en massa folk men inte utan att man kan hitta en egen plats (och gor jag inte det sa staller jag mig och tittar ondskefullt pa dem tills jag skrammer bort dem). Skall nog roa mig med att aka upp till hotellrummet pa elfte vaningen och se om jag kan kasta en toalettrulle eller nat i huvudet pa nagon. Rummet ligger dock mot en innergard sa det gar inte forbi sa mycket folk, tyvarr. Jaklar.

Att Vara Ekonomisk...

...det ar fasen inte latt. Hemma ar det inga problem men sa fort man kommer utomlands sa verkar det som om Visakortet far ett eget liv. Jag brukar ga ut lite forsiktigt, inbilla mig att jag skall komma hem med lika mycket pengar som nar jag akte (hur nu det skulle ga till) men efter ett tag sa kopplar hjarnan bort allt vad sifferminne heter och det dar med att rakna om valutor blir sa komplicerat och tidsodande att det ar bast att lata bli och bara betala. Dessutom ser det ju jattebillligt ut nar det bara kostar 130 dollar. Tar man 130 ganger 8 sa inser man att det inte ar sa vansinnigt billigt men da ar det for sent for handladjavulen har redan duperat en att lamna fram kortet och dar var de pengarna. Dessutom har man ingen koll pa vad saker kostar nar de val dras for allting ligger under "skyddat belopp" sa det kan mycket val vara sa att nagon har dragit tre ganger sa mycket som de skall, jag har ingen aning forran om nagra dagar nar jag val akt harifran. Tycker dessutom jag har lamnat ut mina kortuppgifter till bade hoger och vanster for att betala biljetter och aktiviteter och vad det nu ar jag har kopt. Kommer inte ens ihag. Naja, bara jag har pengar sa jag overlever ytterligare en vecka...sen far jag ju lon nagra dagar senare. Far val leva pa vatten och knackebrod sa lange. Tills dess skall visakortet brinna! Burn, baby, burn :D

Hysteriskt

Upptagen dag i dag. Lyckades strula till det med transporten till stallet dar jag skulle rida (forstas, annars skulle det ju inte vara jag) men det loste sig. Rakade pa en tjej fran Osterrike som bor i New York sa vi beslutade oss for att underhalla varandra...forst akte jag med henne pa en tur i en u-bat (jag vet, helt hysteriskt...men har kan man verkligen boka turer for att gora precis allting) och om en stund skall vi pa teater. Vi hade lyckats boka samma testare men olika dagar sa da bokade jag om min biljett. Sen skall jag nog hanga med henne upp pa hennes hotelltak dar man kunde titta pa stjarnor genom nan kikare. Och imorgon kommer hennes kompis hit sa da skall vi nog ut o kaka eller nat. Sen sticker jag till Oahu den 13:e. Man maste visst ha sett Honolulu nar man val har varit i Hawaii, antar jag. Far val se hur mycket min nasa tal innan den branns sonder och trillar av. Men vad offrar man inte for att hinna med sa mycket som mojligt pa sa kort tid som mojligt :)

Det ar jobbigt att ha semester...

...for man
- maste lagga pengar pa solkram och lyckas anda branna sig i solen
- maste ata ute hela tiden sa man har inte helt koll pa vad man stoppar i sig
- orkar inte tvatta klader sa man maste kopa nya nar de gamla blir smutsiga
- blir helt forsload eftersom man inte har nagra tider att passa
- har ett har som lever ett eget liv efter allt saltvatten vilket leder till att det ser ut som om man har en blackfisk pa huvet (jag tanker pa armarna alltsa, ja ni fattar va)
- orkar inte bry sig tillrackligt for att vara ekonomisk sa man gor av med massor och massor och massor av pengar

Sen finns det en del fordelar ocksa:
- man ar ledig
- man ar ledig
- man ar ledig
- man ar ledig
- man ar ledig
- man ar ledig
- det ar varmt
- man ar ledig
- man ar ledig
- det ar varmt
- man ar ledig
- man ar ledig
- man ar ledig
- man ar ledig

Hotell

Jag har insett hur sabla skont det ar att bo pa hotell nar man ar ute och reser. I borjan nar jag gav mig ut bodde jag pa vandrarhem eftersom det var sa sabla billigt, men nu har jag insett tjusningen med att slippa dela rum med en massa konstiga manniskor som jag inte kanner...kalla mig dryg, men vad tusan...
Fordelarna med vandrarhem ar att:
- de ar billiga
- man traffar folk som man kan gora roliga saker med
- man far tips pa bra saker att gora

Nackdelarna ar:
- de konstiga manniskorna man bor med snarkar/vasnas/luktar konstigt/draller saker omkring sig/snor andras saker
- folk kommer indrosande mitt i natten och vasnas alternativt tander ljuset i taket

Nackdelen med att bo pa hotell ar att det ar dyrare men vad fasen, har man semester sa har man. Dessutom far man eget badrum, eget sovrum, nagon kommer och stadar at en och man far (ofta) en egen balkong! Jag alskar balkonger, det ar nagot av det basta som finns. Och nagon viker mitt toapapper! Och tvattar mina handdukar! Och baddar min sang! 

Gode gud, nu ar det kort for mig. Jag bor pa hotell och vaknar tidigt pa margonen. Jag ar gammal. Jag kan lika garna dra tacket over huvudet och do. Men inte forran senare, i morgon skall jag ut och snorkla med delfiner :D

Lahaina

Nu ar jag i Lahaina. Holl pa att inte komma hit. Planerade att aka buss och kranglade till mig tider av en inte helt hjalpsam hotellanstalld. Vantade pa bussen pa morgonen och nar den val kom sa holl hon pa att inte slappa pa mig eftersom min vaska var for stor. Det ar klart den ar stor, jag ar pa semester...tydligen fick man inte ha med sig vaskor som var storre an att man kunde ha dem i knat. Hon gick med pa att kora mig forsta strackan men sedan skulle jag byta buss och hon menade att hon inte kunde garantera att jag skulle komma pa nasta buss. Bestamde mig for att aka med anda (vad skulle jag annars gjort, liksom...). Det visade sig sedan att busstiderna var helt at skogen...hade fatt nagra busstider av hotellet och de stamde inte. Jag fick andra busstider av busschaufforen och de stamde inte heller. Sen nar jag val kom pa den andra bussen (inga problem med vaskan dar inte, puh) visade det sig att de startade i tid men kom fram 15 minuter tidigare an beraknat. Latt att veta var man skulle ga av...de maste ju tyckt att jag var helt forvirrad (och det var jag) men det gick ju bra till slut. Tur att man inte har nagra tider att passa nar man ar pa semester for da hade jag varit ett nervost vrak vid det har laget...:P Well, nu ar jag iallfall framme och det ar dovarmt, forsoker att inte fa solsting och gor mitt basta for att forebygga det med glass :) Maten ar skrapdalig men GLASSEN...ojojoj...I like it :)


Tidiga morgnar

Jag vet inte riktigt nar jag skall komma ur jetlaggen, for nagot ar det som inte stammer. Hade idag hyrt en bil for att kora i nagon timme till en valkand vulkan och titta pa soluppgangen. Klockan ringer halv tre. Visst, jag ar inte pigg som en larka men vaken med en gang och har inga problem med att ga upp efter 5-10 minuter. Sa har har det varit anda sedan jag kom hit. Helt sjukt. Nar skall det ga over? Jag kanner inte igen mig sjalv langre. Kommer resten av mitt liv att se ut sa har? Klarvaken vid femtiden? Det ar ju bara gamla manniskor som ar vakna sa tidigt. Betyder det har att mitt liv ar slut? Ar allting pa vag utfor? Haller mitt sanna jag pa att bryta ihop? Haller jag pa att utveckla dubbla personligheter? Kommer jag att i min kropp tvingas samsas med 80-ariga Berta, vaken vid tretiden varje morgon? Gode gud, lat det inte vara sant. Forhoppningsvis ar det har bara en tillfallig semesterforvirring. Hu.

Kan meddela att mitt sanna jag inte HELT haller pa att bryta ihop. Lyckades kora fel tre ganger idag. Skont att veta att inte varlden helt haller pa att ga under.


Jag ar en raka

Jag begriper som sagt inte hur alla baywatchbrudar pa TV kan se sa himla bruna och valkammade ut hela tiden. Hur mycket de an star i solen (utan solglasogon!!! Blir de inte blinda???) och springer och simmar sa ser de helt galet frascha ut hela tiden. Sjalv har jag vistats i solen i fyra dagar och resultatet ar att jag ser ut som en ilrod skapelse med har som star at alla hall (stylingprodukter?!? Forsok med saltvatten). Mycket stylish.

Amerikansk mat...

...ar helt vedervardig. Jag begriper in hur det har landet overlever. Till frukost ater de antingen
1) omelett (finns ca 20 olika sorter att valja pa). Gemensamt for alla olika sorters omelett ar att de ar gigantiska och innehaller massor med smor och/eller ost.
2) pannkakor. Med massor av sirap. Idag ramlade jag pa ett caf'e dar de serverade "whipped butter" till. Halla?!? Ratta mig om jag har fel men betyder inte det typ "vispat smor"? VEM ater nagot sadant om man inte ar under dodshot?

Inte undra pa att det har landet har en massa overviktiga manniskor (for det har jag sett pa TV). Skicka hit Jane Fonda och lite gronsaker, vet jag. Hyllorna i affarerna ar sa fulla med kakor och enorma mangder annat skrap att man baxnar. Jag inbillade mig att Hawaii skulle vara nat slags undantag dar alla manniskor bara at farsk frukt och sag ut som bengetter (for det jag har sett pa TV. Det ocksa. Jag sager bara "Baywatch Hawaii") men nejda. Vad jag ater? Farsk frukt och vatten. Och en hel del sportbars. Gode gud, ge mig svensk mat nu.

For ovrigt ar det asvarmt ute, jag skall ut och dyka imorgon, jag har inga tider att passa och har bara brant mig lite i solen. I like it :)

I like semester

Nu ar jag pa Hawaii. Det ar saaa trakigt. Eller inte. Fy fan vad skont med semester, det ar helt galet. Efter att ha tillbringat ungefar ett dygn i diverse flygplan och stallt om klockan tre ganger till olika tidszoner sa var dygnsrytmen helt forvirrad. Forsokte sova sa mycket som mojligt for att fa tiden att ga, nar jag var vaken satt jag mest och svor over den idiotiska manniska som tyckte att ett utrymme pa uppskattningsvis 0,5 kvadratmeter ar fullt tillrackligt med utrymme for en vuxen manniska pa ett flygplan. Trodde pa fullt allvar att bade nacke och rygg skulle ga av till slut, men det visade sig att jag klarade den parsen ocksa...:) Har sa har langt mest agnat mig at att sova och ata frukost (saga vad man vill om amerikanarna men det ar ingen viktvaktarmat de kor med har direkt), nu skall jag forsoka planera mina aktiviteter framover. Tror jag skall satta mig under en palm nagonstans i den 25-gradiga (minst) varmen, ar det stralande solsken sa ar det. Och ja, jag anvander solskydd :)

Semester...

...finns det ett vackrare ord? Skulle inte tro det. Måste i vilket fall som helst vara ett geni som kom på begreppet. Jobba inte och få pengar ändå. Konceptet är ju genialiskt. Har idag fixat till de sista detaljerna och hoppas att jag inte glömmer något. Vore lite småjobbigt att stå på Arlanda utan biljett/pass/visakort/etc. I vilket fall som helst är jag min vana trogen beredd på att allting kan gå helt fel. Jag glömmer något av ovanstående hemma/väskan blir snodd/flygbolaget har gått i konkurs/jag blir fast i tullen och missar planet/etc. Går något fel så rycker jag därför på axlarna och säger "vad var det jag sade" men om allt å andra sidan går i lås så blir jag istället positivt överraskad. Om tre timmar går bussen till Stockholm där jag sover på hotell över natten för att sedan vakna ca 03.30 (!) för att käka frukost, bege mig ut till Arlanda och sedan sysselsätta mig själv under en dygnslång flygresa. 07.50 lyfter planet från Arlanda (och jag hoppas verkligen att jag är på det och inte försover mig/bryter benet/fastnar i hissen på vägen dit), jag mellanlandar i London och Los Angeles och landar sedan 20.04 kvällen 2 november på Kahulii flygplats på Maui. Nästa gång jag står på svensk jord är 09.25 fredag 21 november när planet från Frankfurt landar på Arlanda. Ses då rå. Nu drar jag. Bye bye :-)