Deklarationen del femhundrafemtielva

Deklarationen blev i går klar och inlämnad. Jag gick 59 kronor plus. Halleluja. Mitt i mitt glädjerus och de spekulationer jag gjorde för att planera hur jag skulle spendera denna fullkomliga HÖG med pengar så fick jag information om att Skatteverket endast betalar ut summor över 100 spänn. Vad fan? hade jag varit SKYLDIG 59 spänn hade de minsann krävt in ränta på eländet. Men samtidigt fick jag tips på hur jag skall lura dem. Jag skall sätta in pengar på skattekontot så att summan överstiger 100 kronor, då kommer de att betala ut hela summan. Visst måste jag ge dem lite pengar som de kan få ränta på under några månader men sedan får jag i alla fall ut mina pengar som jag har rätt till. Ha! Där fick ni. Där trodde ni allt att ni kunde lura mig, men jag är för smart för er, era idioter. Moahahahaha.

Sann lycka

Jag åker buss till jobbet. Åker jag till jobbet så hinner jag ta gratistidningen Metro på vägen till bussen och sedan finns gratistidningen Extra på bussen. Allt är frid och fröjd. I dag åkte jag dock bil till jobbet och åkte buss endast från jobbet. Därmed ställde jag in mig på att jag i dag skulle missa Metro och endast få läsa Extra eftersom Metro inte finns där man går på bussen från jobbet. Men! I dag hade någon vänlig själ lagt dit några Metrotidningar i bussen så jag fick läsa bägge! Hurra! Hemresan var räddad! En oväntad explosion av lycka och jag har gått omkring i ett lyckorus ända sedan dess :D

Små stunder av lycka

Efter att ha misslyckats kapitalt med att deklarera färdigt så var jag tvungen att muntra upp mig med en otroligt lysande video. Kolla in den här. Länge leve Youtube.

Misär

HerreGUD vad jag avskyr att deklarera. I dag gick jag och fokuserade på eländet under dagen för att vara så peppad som möjligt när jag väl kom hem. Började med att göra avdrag för resor, bra. Hade till och med betalat mer i resekostnader än jag trodde så jag får tillbaka nån hundralapp mer än jag trodde på det. Woho. Sedan visade det sig att jag skulle ha uppgifter i samband med värdepappersredovisning. Jag är tvungen att redovisa exakt vilket belopp jag köpt mina värdepapper för. Allt vore frid och fröjd om det inte vore så att den uppgiften verkar helt jävla omöjlig att få fram. Grundinvesteringen vet jag men sedan är det alltid en extra avgift på några hundralappar och den avgiften är helt jävla omöjlig att hitta, den verkar inte finnas i några papper och inte heller sparad i internetbanken.
Ringde telefonbanken och efter att ha tvingats aktivera skiten (telefonbanken) och aktivera en kod för att kunna använda tjänsten (mycket enkelt eftersom det varken i talsvaret eller någon annanstans talades om hur man går tillväga...jag fick i stort sett gissa mig fram...med viss assistans) kom jag fram till en sömnig kundtjänstmänniska som gäspade mig örat när han svarade. Efter ha insett att han inte kunde hjälpa mig över huvudtaget utan att han bara skulle "skicka vidare ärendet till en annan avdelning" för "en viss avgift" så avböjde jag vänligt men bestämt och bad att få ringa min normala, serviceinriktade bank i morgon istället. Han lät i det närmaste lättad när jag lade på. Idiot. Alla bankmänniskor är idioter. Skatteverket är idioter. Alla människor som jobbar med deklarationer är idioter. HATA. Jag HATAR att deklarera. HATAR. Jävla skit.

Deklaration nästa

I morgon skall jag deklarera. Det är sant. Jag bestämde det i kväll och skall nu berätta det för så många som möjligt så att jag verkligen känner mig pressad att göra det i morgon kväll. För om jag inte gör det så kommer åtminstone NÅGON på jobbet att i övermorgon att fråga "hur gick det med deklarerandet" och då vill jag absolut inte säga att jag missade att göra det. Jag vill ju inte framstå som en Pinsam Person som Inte Håller Vad Hon Lovar. Jag vill framstå som en Smart Och Ansvarsfull person Som Håller Vad Hon Lovar. Därför berättar jag nu för alla att jag skall deklarera i morgon. Häpp!

Dagen B

I dag var det dags för Bounce. Löjligt bra, förstås. De är otroligt skarpa och så otroligt bra på vad de gör. Man fattar bara inte inte riktigt hur tyngdlagen inte kan gälla för dem när den gäller för alla andra...det var bara en sak jag inte fattade. När den fantastiska showen är slut så tar det uppskattnigsvis ca 0,5 sekunder innan en del av publiken fullkomligen k-a-s-t-a-r sig mot utgångarna. De applåderar lite pliktskyldigt och sedan ser de sig om för att hitta närmaste utgång och beger sig raskt mot den. Jag fattar inte. Har deras parkeringsbiljetter gått ut? Kommer tunnelbanan att stänga tidigare än beräknat? Får förste person ut ur Globen ett fint pris? Vi normala personer som stod kvar och applåderade fick i vilket fall som helst se ett riktigt bra extranummer. Sug på den ni, era stressande idioter. Ha!

Bounce

I morgon (läs: i dag) blir det Bounce i Stockholm. Läste att de kör sina avskedsföreställningar (fem stycken på tre dagar, imponerande) eftersom de dels börjar känna av kropparna, de är numera stela och inte så rörliga som de varit förut...men också för att de vill kunna satsa på andra saker än dans. Hallå! De är över 30 och känner sig stela och inte längre så unga. Jag då? Jag är också över 30! Innebär det att det är kört för mig med? Är inte jag heller rörlig? Är jag gammal och stel? Är det kört? Måste jag tänka på att pensionera mig? D*mn.

Internet suger

I brist på bättre saker att göra kan man surfa på Youtube. Lyssna på den här låten. Eller den här. Jag fattar inte att internet kan vara så tråkigt. Alla dessa sidor som folk påstår att de hittar hela tiden, var finns de? Det finns ingen ändå på hur folk hittar roliga klipp på djur som gör konstiga saker, sidor med bilder och citat, historier och så vidare. Var finns de? Jag letar och letar, tar upp Google och söker lite halvhjärtat på något roligt ord som "smurfgurka" och får hela sju träffar (det trodde jag faktiskt aldrig). Vem orkar gå in på alla de där sidorna och se om det är nåt att ha? Nej, internet är passé. Kan det inte komma något nytt, roligt att sysselsätta sig med istället? Alternativt att alla som vill får tillgång till en internetsekreterare som söker fram allt roligt och användbart material åt en så man slipper bry sig? Ja, så vill jag att det skall vara. Så gör vi.

Skit också

Allvarligt talat. Alla tv-prgram är skrattretande dåliga. Tidningarna rapporterar om nyheter som antingen är rent krafs som de har hittat på själva eller så har de inget nytt att komma med. Internet är tråkigt för allvarligt talat, hur kul är aftonbladet.se egentligen? Till råga på allt så skall man snart tvingas deklarera också. Gud, världen är en enda stor misär just nu.

Vår och sånt

Jag fascineras varje år av hur konstigt alla beter sig när det blir vår. Plötsligt skall man ta av sig alla kläder, ta långa promenader och le mot varandra så att skallen håller på att gå av på mitten. Jag försökte förklara det där för några australiensare en gång när jag var i Australien, hur svenska halva året klär sig i så mycket kläder att man inte ser hur de ser ut och sitter inne och tjurar halva året. Andra halvan av året så kommer solen fram och alla blir plötsligt glada, skall vara ute så mycket som möjligt i så lite kläder som möjligt och hela tiden prata med varandra. Australiensarna tittade på mig som om jag kom från yttre rymden, log lite försiktigt för att på något sätt invagga mig i falsk säkerhet om att de förstod vad jag menade och sedan bytte de samtalsämne. De förstod inte alls. Inte jag heller.

Jag undrar...

...varför "vi skall köpa lite godis" aldrig, aldrig, ALDRIG innebär att man kommer ut ur affären med mindre än ett halvt kilo (eller mer)?

Problem

Skivan med den här låten köpte jag i dag. Rekommenderas.

Konsten att gå ner i vikt

Jag bläddrade lite i Amelia i dag, en tidning som jag egentligen tycker är rätt kass men ändå köper ibland. Sedan sitter jag där och läser ledaren, horoskopet, recensionerna av böcker och film och en eller två artiklar och tycker resten av tidningen är skräp. Hur som helst, i dag var jag tvungen att bläddra i den eftersom det på framsidan omnämndes en fantastisk bantningsmetod som skulle få användaren att gå ner fyra kilo inom nån viss tidsperiod. De här bantningsmetoderna är allihopa lika korkade men jag var tvungen att kolla. Och visst, när jag hade slagit upp artikeln så deklarerade man stolt att den HÄR bantningsmetoden gjorde att man gick ned ett kilo i veckan samtidigt som man faktiskt fick äta sig mätt!!! Ja för att gå ner i vikt handlar verkligen om att späka sig, inte äta normala portioner och gå omkring ständigt hungrig. Så. Jävla. Dumt. Rör på dig och ät dig mätt på normal mat så går det precis hur bra som helst att gå ner i vikt. Det handlar kanske om VAD man äter också. Idiottidning. Idiotläsare som betalar för skiten. Idioter.

Damn you, deklaration

Fy faaan jag hatar att deklarera. Missförstå mig inte, jag har inte börjat än. Papperen ligger på skrivbordet bredvid datorn och ger mig ångest vilket de kommer att fortsätta göra i några veckor till. varje år tänker jag att nu, nu skall jag samla alla mina bankpapper på samma ställe tillsammans med alla kvitton och så kommer jag att sätta mig nästa år, öppna upp pärmen och göra skiten på 15 minuter. Men det händer aldrig. Varje år är det samma sak. Kvitton och bankpapper är spridda för vinden, de är visserligen inte slängda (jag gillar inte att slänga saker, man kan behöva dem vid ett senare tillfälle. Det vet man aldrig) men de ligger spridda i olika högar, i hallen, på skrivbordet, i någon pärm, i sovrummet, placerade i olika väskor...och hur mycket jag än letar så är det alltid något som fattas. Grrr. Dessutom inbillar jag mig alltid att jag skall sätta mig i god tid, nu till exempel är mitt mål att jag skall sätta mig i helgen. Vill jag det? Nej. Kommer jag att göra det? Nej. Skulle kanske använda tiden fram till den tredje maj till att leta upp alla mina papper. Det kommer att behövas. Suck.

Saker jag någon gång skulle vilja säga högt till någon. Vem som helst.

- Allt du kan göra kan jag göra bättre
- Gud, vilka fula kläder du har
- Kan du se till att din osnutna unge slutar väsnas så förbannat?
- Jag skulle inte vilja vara du ens om jag fick betalt
- Jag blir irriterad bara av att se dig. Kan du gå och ställa dig bakom hörnet där?
- Jag är helt ointresserad av allting du säger och slutade lyssna för flera minuter sedan
- Flytta på dig, du rör dig för sakta
Touché!

Stackars små barn

Får jag fråga en sak? Vad är det för sabla klädmode som råder nu egentligen? Vart man än vänder sig så ser man tonårstjejer som går omkring i något strumpbyxliknande och över det någon typ av jacka. Tittar man så ser det ut som om de tagit på sig strumpbyxor och ingenting mer. jag måste glo på dem för att försöka lista ut hur de i själva verket har klätt sig. Har de shorts över strumpbyxorna? Kjol? En tröja? Blir de inte kalla? Har de inte råd med fler kläder? Har inte deras föräldrar råd med fler kläder? Och om så är fallet, kan de inte fråga mor- eller farföräldrar om pengar till kläder? I vilket fall som helst så ser det fan inte klokt ut. Det är mycket möjligt att jag är en bakåtsträvande gammal kärring men kan någon klä PÅ ungarna så att de inte fryser?

Fantastiska Internet

Webbläsaren Google Chrome har en funktion som innebär att så fort man kommer in på en hemsida på ett annat språk så får man möjligheten att få den översatt till svenska. Jag har hela tiden irriterat klickat bort den lilla bannern i övre delen av fönstret men i dag hade jag lite tid över och tyckte att jag kunde utforska funktionens möjligheter. jag klickade på "översätt" och det var ett helt nytt universum som öppnade sig. Eller vad sägs om meningar som (fritt översatt från ett konsumenttest av projektorn Epson EH-TW4400) "Den oroväckande säkra vissa teater fan hem, som de 5.500 klädda modellen bör vända svart då, desto mer kontrast och även tillåter ISFKalibrierung", eller "Utvecklarna har så stor att få ett grepp". Helt fantastiskt. Jag skall aldrig läsa tyska igen. Nu är frågan om man inte kan få den här funktionen i verkliga livet? Om man hör en tysk prata, kan man inte ha en knapp i fickan som man kan trycka på då och sedan få en lika fantastisk live översättning? När skall DEN möjligheten komma???

Oh, att få tvätta

Ack, en måndagkväll. Kan den tillbringas på något vackrare och mer personligt utvecklande sätt än att tvätta? jag tror inte det. Att sortera tvätten i olika högar, känna tyget som stryker över händerna...gå ner med tvätten till tvättstugan och i glädje famla efter lysknappen i källaren...stoppa in tvätten och hälla i tvätt- och sköljmedel...gå upp för trapporna igen (gå i trappor är ju så bra träning)...hålla ett öga på klockan så att man inte missar när tvätten är klar...gå ner för trapporna IGEN...ta ut tvätten...hänga upp den i torkrummet...lägga en del av den i torktumlaren...upprepa proceduren IGEN med nästa maskin...gå upp för trapporna IGEN (jävligt bra träning för benen att tvätta)...det är ju alldeles...alldeles underbart. Jag kommer nu att lägga mig och sova och sucka av lycka och tacksamhet över att ännu en gång ha fått tillfälle att tvätta. Hurra.

Kör, idiot

I helgen har det blivit en hel del bilkörande. När man kör omkring sådär så slås man av hur andra människor kör. Eller slås, man blir ju förbannad. Antingen så ligger de och tuffar i 75 km/tim på en 90-väg. Och då menar jag inte att det är en traktor eller att det händer någonting som gör att de måste hålla en låg fart. Sikten är fri, solen skiner, marken är torr...och vad gör man då? Jo, håller 90 km/tim uppenbarligen. Vid omkörningen funderade jag allvarligt på att i ren ilska preja ner idioten i diket. har vi fler exempel på idioter? Jajemensan. Vad sägs om att köra om två bilar samtidigt strax innan en kurva med skymd sikt? Och då är det inte bara EN bli som gör det utan TRE bilar gör samma manöver. SAMTIDIGT. Idioter. Eller vad sägs om människan som körde ett släp och åkte så nära mittlinjen han/hon bara kunde? Eller husbilen som körde kilometer efter kilometer i 70 km/tim på 90-väg med en kö på mellan 3-7 bilar efter sig hela tiden och VÄGRADE att köra åt sida och släppa förbi någon? Vad är det för idioter som har körkort? Är de inte kloka? vet de inte var gaspedalerna sitter? Kan de inte trafikreglerna? Är de blinda? Korkade? Vad är problemet? BORT från vägarna!!!

Sluta vara i vägen, tack

Hur kan det finnas så jävla sega människor? Jag blir fascinerad varje dag. VARJE dag. På gymmet i dag stod jag i kön till toan (vilket tog en jävla tid, vad GÖR tjejer inne på toaletten egentligen???). När människan väl kommer ut så går hon otroligt sakta, mitt i dörren så stannar hon, håller i toadörren samtidigt som hon tittar efter sin kompis som tydligen skall finnas någonstans ute i omklädningsrummet. Varför i helvete måste hon stå mitt i dörren och göra det? Gå ut först, titta sen. Måste hon hålla i sig i dörren om hon får en chock när hon inser att kompisen inte är inom synhåll? Vad fan är problemet? När jag väl kommer ut i gymmet så siktar jag in mig på en maskin för att köra lite ryggövningar. En kille hinner före och det är ok, jag pillar med lite annat i väntan på att han blir färdig. Men problemet är ju att han aldrig BLIR färdig. Killen kör säkert tio set och däremellan så sitter han i maskinen och vilar i säkert två minuter mellan varje. Ok om man är normalt funtad och vet lite om styrketräning och kanske kör tre set, men 10??? Hallå, idiot kan du FLYTTA PÅ DIG??? Du är i VÄGEN!!! Om man sedan lägger till alla människor som går långsamt i trappor, som står i vägen och pratar med någon istället för att lägga fokus på träningen...fan jag blir galen. Kan inte alla idioter gå till ett eget gym? Sluta irritera mig och försvinn. Bort. Idioter.

Hoppas på överlevnad

Var är solen? Jag vill använda mina nya solglasögon som jag köpte i helgen. Under förutsättning att de överlevt tillvaron underst i handväskan. Dvs under kalender (vet aldrig vilka spännande möten man kan planera in), plånbok (man kan alltid köpa saker), pocketbok (vid total uttråkning), paraply (man kan aldrig veta om det skall regna), två mobiler, nycklar, busskort, småpengar och annat tungt. Har jag tur så har glasögonen överlevt. I annat fall får jag väl köpa nya. I år igen. Fan också.

Got you!

Jag läser en bok nu och den är SÅ jävla bra. Helt otroligt. Jag vill bara läsa och läsa och läsa och annat som sker runt omkring mig är mest störningsmoment som hindrar mig i läsningen. Om jag tänker berätta vilken bok det är? Inte en chans. Annars dyker det alltid upp någon lustigkurre som säger något i stil med "ja den är jättebra men slutet sög" eller "den var bra tills den eller den dog" alternativt "du skulle bara veta vad som händer på sidan 325". Sedan sitter man där och undrar om det verkligen händer något revolutionerande på sidan 325 eller om personen i fråga bara sade det för att jävlas. Så därför tänker jag inte säga vilken bok det är förrän jag har läst ut den. Men den är så jävla bra. Ha! 1-0 till mig, bokmarodörer.

Vårlöften

Nu har jag köpt nya solglasögon och hoppas på att denna gång kunna använda dem en hel säsong utan att de går sönder. Jag skall därför:
- inte trampa på dem
- inte sätta mig på dem
- när jag inte använder dem, låta dem ligga i fodralet så att de inte blir repiga
- inte lägga dem i väskan så att jag råkar lägga tunga saker på dem
- inte glömma dem någonstans
Jag skall göra mitt absolut yttersta för att följa mina egna råd. Lyckas jag så KAN det hända att jag inte behöver köpa nya förrän om ett år igen. Håll tummarna. Det gör nämligen jag.

Nötter och choklad

Något jag tycker är lite smått fascinerande är alla dessa dieter som figurerar hela tiden. Det finns mer eller mer idiotiska varianter. Förutom alla dieter så finns det även en hel del idéer. En av dessa idéer är att det skulle vara så otroligt nyttigt med nötter och mörk choklad. Herregud. Visst, nötter innehåller en hel del nyttiga fetter och mörk choklad är bevisligen aningen nyttigare än ljus som är full av socker. Men allvarligt talat. Nötter ligger fortfarande på en fetthalt på 40% och uppåt. Och att mörk choklad skulle vara nyttigare än ljus? Allvarligt talat, hur svårt är det egentligen. Istället för att sitta och stoppa munnen full med nötter och påstå att det är så nyttigt så kunde man lika gärna sleva i sig en mindre mängd majonnäs. Ät nötter och choklad för att det är gott och sluta hymla med att ni gör det för att det är så himla nyttigt. För allvarligt talat, det är det inte. Alls. Oavsett vad Aftonbladet skriver.

Film

I dag hände något som aldrig hänt mig förut. När jag skulle hyra en dvd-film så tittade uthyraren  ifråga på mig och sade med höjda ögonbryn "är ni verkligen SÄKRA på att ni vill ha den här?". Intressant. Det har jag verkligen aldrig varit med förut. Det gällde någon rulle av Shyamalan med Mark Wahlberg så den skall man tydligen inte se eftersom "9 av 10 som sett den säger att den är värdelös". I och för sig kontrade uthyraren med att istället rekommendera en annan film som verkade tämligen värdelös, den också. Efter att ha bojkottat videouthyraren med konstig smak så hittades en annan butik där bytet blev en polisaction med lite gamla vanliga intriger, våld och familjehemligheter. Härligt. Sånt kan man alltid lita på. Kan för övrigt även berätta att i dag invigdes grillen. I like :D