Lördagskrasch

Jag avskyr sega datorer. jag avskyr dem så mycket att jag ibland ger dem lite hjälp på traven för att de skall öka takten lite. Som i går till exempel. Jag skulle stänga av datorn men när den tagit ett tag på sig att försöka stänga Windows så tröttnade jag och stängde av datorn med powerknappen. Med resultat att datorjäveln kraschade. När jag nu försöker sätta på den så spottar den ur sig helt obegripliga kommandon i stil med "unknown...boot..." och felsökningskoder liknande "0x0000567ex8888". Typ. Tack för det. Sabla tur att jag för inte så länge sedan kopierade alla bilder jag har. Nu hoppas jag på att eländet går att sparka igång igen. Fast sög inte till datorn att jag kallat den för "eländet" eller "datorjävel" för då misstänker jag att den blir ännu mindre samarbetsvillig än vad den redan är...

Valborgsmässoafton

I morgon är det valborgsmässoafton, då skall man lyssna på någon som pratar i mikrofon/megafon (med andra ord hör man inte ett ord av vad som sägs eftersom ljudet bara skarapar), lyssna på en kör som sjunger (man anar sig till vilken låt det kan vara men hör inte orden som uttalas. Det vill säga man känner igen kanske 1-2 låtar, resten skulle lika gärna kunna vara ett potpurri av arabiska nationalsånger), köpa lotter (med risk för att vinna fula eller onödiga vinster, t ex en liten, liten ful duk alternativt 2 kilo bryggkaffe) och titta på en eld som brinner (det bästa med hela valborgsmässoafton). I år får vi väl se hur det blir med det eftersom lilla O har förhållandevis tidiga läggvanor. Men å andra sidan så är ju det enda intressanta att titta på brasan så då kanske man lika gärna kan elda något själv? Typ sätta eld på något och slänga ut det genom fönstret och ned på gården så att det brinner dår? Då har man ju gjort en egen eld? Hm. Mycket bra idé.

Kalender

Jag avskyr elektroniska kalendrar. Särskilt att ha dem i telefonen. Ringer man i mobilen och skall bestämma ett möte så måste man sluta prata för att börja blippa i kalendern. Helt onödigt. Dessutom får man stora problem när mobilen är utan batteri/går sönder. I dag skulle jag t ex boka in ett möte. Eftersom jag hade kalendern i örat (nåja, kanske inte riktigt INUTI örat) så ville jag inte vara oartig och börja blippa (i den nya mobilen som jag inte har full koll på än, hade antagligen lagt på av misstag) och därför lyckades jag boka in mötet exakt samma tid som jag hade den enda andra aktiviteten under hela nästa vecka. Bra jobbat. Tacka vet jag papperskalendrar som man kan kladda i, stryka över i och som alltid är tillgängliga. De överlever strömavbrott, naturkatastrofer och mindre eldsvådor. "Det pappersfria kontoret" my ASS.

Middag

Jag älskar Linas matkasse. Jag skall aldrig mer fundera på vad det skall bli till middag. Aldrig mer behöva panikhandla för att kunna laga middagen. Aldrig mer. Åtminstone inte förrän nästa vecka då det inte kommer någon leverans eftersom den bara kommer varannan vecka. Skämt åsido, kan man få nobelpris för "mest lysande idé"? Kan man det? Allvarligt?

Frälsningen är här


Dagens sanning

Jag. Skall. Aldrig. Mer. Äta. Godis. Aldrig. Mer. Aldrig.

Världens rikaste

Tidningen Forbes brukar roa sig med att göra listor över världens rikaste personer. Det är helt ok, jag kan se ett visst syfte med det. Men nu har de även gjort en lista över världens rikaste fiktiva personer. Etta på listan är Joakim von Anka eftersom hans förmögenhet uppgår till x (44,1 läste jag i någon tidning) miljarder omräknat till dagens penningvärde. Då undrar jag:
1) Hur räknar man om fiktiva personers förmögenhet till dagens penningvärde? Har någon räknat Joakim von Ankas mynt? Vilket årtal utgår man ifrån, det årtal som figuren "föddes" eller senare?
2) Hur mycket tid har någon eller några lagt ned på att faktiskt tillverka den här listan?
3) Hur många och i så fall vilka är intresserade av resultatet på listan?
4) Varför orkar jag bli så irriterad att jag ens orkar skriva ett inlägg om skräpet?
Listan finns här.

Ny regel. Eller vad man skall kalla det.

Ibland när man läser eller hör om någonting så tänker man "haha det var ju ett roligt aprilskämt". Sedan tänker man efter lite, inser att det inte allsär första april och att det man just har hört förvånansvärt nog är sant. Som det här t ex. Allvarligt talat. Ett gäng gubbar satte sig ner, slog ihop sina fåtaliga hjärnceller för att komma på hur de skulle kunna göra badminton mer attraktivt för publiken. Och det här är lösningen? Kjoltvång för damerna? Är de HELT jävla dumma i huvudet??? Är det sant? Och varför har inte svenska badmintonförbundet slagit sig ihop med andra förbund och bojkottar skiten? Kan de där feta, medelålders männen inte bara AVGÅ???

Kvällslektyr

Livet med bebis gör att man kanske inte hinner läsa riktigt lika mycket som innan =) Är inne i en period när jag inte orkar läsa några böcker utan slukar en massa tidningar istället. Det passar mig, texterna är korta och koncisa och det är fina bilder med =) Nu har jag inte hunnit läsa på ett tag så tidningarna jag skall hinna med börjar samlas på hög. Men å andra sidan är de ju bra allihopa så det är skönt att det är många :D

This is your life


Pulsträning

Jag har precis dragit igång med pulsträningen igen, dvs jag kör numera med pulsklocka igen. Gjorde det innan graviditeten också, men allt eftersom magen blev större och större så blev det svårare att placera bröstbandet ordentligt...från att det skall sitta lodrätt alldeles över revbenen så satt det till slut snarare vågrätt ovanpå en gigantisk mage och att hitta pulsen var ett stort skämt så jag slutade använda det ett tag. Nu har jag i alla fall börjat använda min kära Polar FT7 igen och har upptäckt att jag -oavsett om det handlar om konditions- eller styrketräning- förbränner lika många kalorier på 45 minuter nu som jag tidigare gjorde på en timme och 15 minuter. Intressant. Mycket intressant. Kan bara rekommendera ALLA att köra sin träning med pulsklocka, man får en massa nyttig information =)

Att shoppa eller inte shoppa, det är frågan

Gud vad jag hatar att handla kläder. Hatar. Det är inte det att jag inte gillar kläder (lite kallt att gå naken jämt), jag gillar snygga kläder och känner mig duktig och stolt när jag äntligen hittat något jag tycker om. Men det är just det som är problemet. Jag måste hitta kläderna först. Jag avskyr att gå i klädaffärer. Det finns alldeles för mycket, jag vet inte vart jag skall titta och vet inte hur allting är sorterat, ju fler kläder desto värre. För att inte tala om att ta sig in i ett provrum och pröva eländet som man sedan kommer fram till att man inte vill ha. Jag flackar med blicken, går ett pliktskyldigt varv i affären och nästan springer ut för att dra en djup suck av lättnad när jag väl är ute. Därför tänkte jag att jag skulle gilla nätshopping, då slipper man ju leta i affären, prova i provrum och stå i en idiotisk kö till kassan. Nu har jag insett att inte det heller fungerar. Nätshopping är jobbigt. Det finns en massa sajter och alldeles för många kläder. Klickar man på "byxor" får man upp 200 träffar. Det är för mycket. Jag orkar inte. Jag vill inte sitta framför datorn i fem timmar och leta efter kläder. Det knäppa är att jag vet vad jag vill ha för kläder men det finns INGEN affär som har dem. Jag fattar inte hur resten av världen bär sig åt. Uppenbarligen finns det något slags knep som alla utom jag har fattat. Kan inte någon berätta hur man gör? Snälla?

Konsten att få en bebis att sova

Lilla O: gäsp
Lilla O:s mamma: är du trött? Då skall du få sova
Lilla O: gäsp gäsp gäsp
Lilla O:s mamma: oj, värst vad trött du blev (lägger lilla O i sängen)
Lilla O: NEEEEEEEEEEJ!
Lilla O:s mamma: här har du filt och kramdjur
Lilla O: NEEEEEEEEEEEEEJ!
Lilla O:s mamma: men du är ju trött, då skall du sova
Lilla O: NEEEEEEEEEEEJ! NEJ, NEJ, NEJ, NEJ!
Lilla O:s mamma: säkert att du inte skall sova? Du är ju jättetrött
Lilla O. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!
Lilla O:s mamma: Okej, då tar jag upp dig ur sängen igen så får vi se hur länge du håller dig vaken
Lilla O: jag vill busa
Lilla O:s mamma: okej, nu busar vi lite
Lilla O: gäsp
Lilla O:s mamma: du är ju jättetrött. Du skall ju visst sova. Nu lägger jag dig i sängen (lägger lilla O i sängen)
Lilla O: NEEEEEEEEEEEEJ!
Lilla O:s mamma: nu får du faktiskt sova
Lilla O: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!! (Tystnad)
Lilla O:s mamma: Hallå?
Lilla O: Snark

Gratis glass till alla!

I går var det "Free cone day" på Ben & Jerrys. Dvs gratis glass till alla. Ett sjukt bra initiativ som borde anammas av ALLA butiker (men särskilt de som säljer glass och godis). Här fungerade det så att man fick sin glass mellan 12.00 och 16.00. Jag hade noterat den här dagen för ett tag sedan och var helt inne på att få min glass. När jag väl kommer fram är det så lång kö att jag nästan ger upp men fasen heller. Jag stod kvar eftersom 1) jag gillar inte att ge upp 2) även om det är lång kö så tar det ju inte så lång tid att skopa upp en kula glass (man fick bara en kula åt gången) och hjälpa nästa? Sagt och gjort. Ställde mig i kön med, skulle det visa sig, de mest hysteriska tonåringarna i hela stan. De gapade och skrek, pratade idiotiskt ("varför står ni här? Gratis glass? Du skojar eller? Skojar du inte?Varför det? Är det sant? Herreguuud! Nej du skojar! Allvarligt, ba, du skojar inte, va?") och var allmänt korkade. När jag väl hade genomlidit kön och fått min glass så skulle jag ta mig ut ur affären. Dettas genom att runda disken på vägen ut. Då kommer det ett antal tonårstjejer och inte väntar de på att jag skall gå förbi och inte heller tittar de på mig för att se om jag skall stanna eller inte. Nej de MOSAR sig mellan barnvagnen och disken. Detta trots att jag hade glasskeden i mungipan och halvskrek "URSÄKTA" tillsammans med några svordomar för att komma framåt. Jag ser fortfarande på det här som en traumatisk händelse. Jag kommer att ha fortsatt ångest i resten av mitt liv. För att jag inte mosade ner dem alla med barnvagnen. Jag kunde ha gjort det. Fan också.

Konsten att kopiera bilder

Jag håller på att säkerhetskopiera alla mina foton. Jag insåg för ett tag sedan att jag har åtminstone 9 GB foton på min dator som inte är säkerhetskopierade. Alls. Jag började i panik kopiera på cd-skivor vilket i och för sig funkade bra men tog en himla tid eftersom varje skiva bara rymmer ca 700 MB och det tar en himla tid att pussla med fotona så att man utnyttjar skivans utrymme till max samtidigt som det inte skall bli allt för rörigt sedan när man försöker hitta sina foton igen. Så då skulle jag försöka mig på att kopiera på dvd istället. Det gick ju skitbra. Kopieringen gick hur bra som helst (bortsett från att det tog uppskattningsvis 100 år) men för att jag skulle kunna öppna skivan på andra datorer än min egen så var jag tvungen att klicka på en knapp för att skivan skulle göras kompatibel. Det gick inget bra. Datorn arbetade i ca 30 sekunder och sedan kom det upp en knallblå bild och jag var tvungen att starta om. Error. Försökte med annan skiva. Error. Nu skall jag försöka igen men det blir sista gången. Sedan kommer jag att sitta där med mina femtielva cd-skivor och svära. Högt. Nedstående bild har jag snott från den här sajten och gissa hur väl jag känner igen mig efter några dagars (!) kopierande. Vad jag har lust att säga till uppfinnaren av Windows och mitt utmärkta dvd-kopieringsprogram? ERROR! ERROR! ERROR!!!
Estimation

30. Glöm inte att...

...träna något som är roligt. Visst finns det träningsformer som bränner en massa kalorier/ger styrka på ettt effektivt sätt, men tycker man att de är tråkiga så drar man sig för att gå dit och det blir mer och mer sällan och till slut så tränar man inte alls. Bättre att träna något som är roligt och som man därför vill göra igen. Och igen. Och igen. Så det så.

29. Detta tränar jag allra helst i

Först och främst mina favoritbyxor. De är svarta, vida och prassliga och jag har haft dem hur länge som helst. Jag måste ha svängrum när jag tränar och vägrar använda såna där åtsittande byxor som mest påminner om underkläder. Nix, stort skall det vara. Och hittade jag fler av mina älsklingsbyxor skulle jag köpa dem. Så bra är de. Till dem har jag ett linne i funktionsmaterial. Jag har efter lilla O:s tillkomst helt ändrat inriktning, från svart, svart, svart till massor av färger så nu har jag träningslinnen i lila, orange och turkost, starka och glada färger skall det vara. Absolut nödvändigt är dock att mina träningskläder är i funktionsmaterial, något annat går INTE. Har man en gång tränat i funktionsmaterial finns inget annat.

Dyr uppdatering

I dag fick jag nåt meddelande på mobilen om att uppdateringar fanns att hämta. Två av dem stod det "viktigt" på och resten var "valfria". Jag tänkte inte så mycket på det utan bockade för de "viktiga" uppdateringarna och laddade ner dem. Det var totalt 10 MB att ladda ned. Jag insåg senare att jag har ett abonnemang där jag betalar 10 kr/nedladdad MB. Dvs jag har precis laddat ned uppdateringar för 100 spänn. Jag hoppas det är jävligt bra och viktiga uppdateringar. Jävligt viktiga.

Fina, nya, skrapfria mobil

Jag har en ny mobil. Det är ju skitbra, den har en cool grön färg och asbra display. Dessutom har den en massa coola funktioner. Allting vore ju frid och fröjd om den inte vore så sabla ömtålig. Displayen bara skriker "repa mig" och resten av telefonen kommer säkert inte att vara så blank och fin länge till. Jag har köpt en väska till telefonen men den har jag givetvis rört bort så när jag skall ut så måste jag lägga mobilen direkt i jackfickan. I dag lyckades jag lägga mobilen tillsammans med såväl nyckelknippa som hänglås innan jag kom på mig själv och lade mobilen i en egen, förhoppningsvis skrapfri, ficka. Jag vill ju att mobilen för alltid skall vara så där snygg och blank och utan repor. Hur lyckas alla andra med såna här mobiler? Vad är tricket? Linda in mobilen i bomull? Lägga den på en piedestal och inte använda den? Jag fattar inte. Verkligen inte.

28. Där tränar jag helst

Lätt. På gymmet. Jag har tränat på lite olika gym både här och i Stockholm och det här gymmet är det bästa jag har tränat på. Personalen är jättetrevliga, de är med och köper in nya prylar (kettlebells och TRX, exempelvis) så att man har möjlighet att variera sin träning. Dessutom är det fräscht och snyggt och det är en bra blandning av folk som tränar, tror inte det finns någon personlighet som INTE är representerad där...dessutom måste jag ha ett ställe att träna på. Jag kan inte bara träna hemma för det funkar inte, då blir jag inte motiverad utan uttråkad och så blir det ingenting av. Jag måste komma iväg till ett ställe där jag blir motiverad. Springa t ex kan jag inte göra själv utomhus för då blir jag så uttråkad att jag ger upp innan jag ens tagit på mig skorna. Men är man på gymmet så MÅSTE man ju springa på löpbandet för det rör sig ju faktiskt under fötterna på en, man kan inte riktigt smita undan springandet lika lätt. Men det är egentligen bara springa jag tycker är tråkigt, cykla och ro är skoj och styrketräning är jätteroligt. Därför är det ju toppen att kunna ta sig till ett ställe som erbjuder allting jag vill ha :D

27. Detta klarar jag mig inte utan

Tja det är ju inte direkt en avgränsad fråga men jag skall göra mitt bästa =) När det gäller träningsprylar så är det givetvis vattenflaska, bra skor och sköna träningskläder som gäller...och styrketräningshandskar så klart. Hm. Det vill säga allting som krävs för att jag skall kunna träna utan att irritera mig på skavsår, kliande sömmar, att jag är törstig, intrasslad i någonting, etc. I övrigt när det gäller materiella saker kanske jag får säga Bravo apelsinjuice och Bassett´s vingummi. Helst de syrliga men de vanliga går precis lika bra. Så mycket mer saker är det inte, jag har förmågan att prioritera det som är viktigt.

26. Så sover jag

Stenhårt =) Sover mig utan problem igenom det mesta, skulle det vara en storm utanför under natten så skulle jag med största säkerhet INTE vakna. Om jag av någon anledning vaknar under natten så somnar jag igen på några sekunder. Mycket bra när man har bebis (för att jag snabbt somnar om igen om jag måste gå upp, inte för att jag inte vaknar om det är något...=) Jag har dessutom alltid haft förmågan att kunna sova mindre antal timmar/natt i veckorna för att sedan sova igen alla timmar unde helgen. En del påstår att man inte kan göra så men det funkar finfint för mig.

25. Favoritträningspryl

Eftersom det inte fanns någon nr 25 i listan så fick jag komma på en egen. Bland mina egna favoritträningsprylar så står slaget mellan två saker: mina kettlebells (eftersom de möjliggör grymt bra och varierad hemmaträning) och mina styrketräningshandskar (eftersom de gör att jag inte halkar på vikterna och skyddar mina händer så att jag slipper få ont. Samtidigt! =)

24. Favoritidrottare

Enkelt, jag har ingen. Visst är det kul när det går bra för svenska stjärnor i skidor, stavhopp, fotboll eller vad det nu kan vara men jag är för oengagerad för att bry mig. OS kan vara kul att kolla på men missar jag varenda tävling för att jag jobbar så bryr jag mig inte särskilt mycket utan läser artiklarna i Aftonbladet efteråt istället =)

Blommornas återuppståndelse

I dag har jag planterat om nästan alla blommor i hela lägenheten. De jag inte planterade om var nyinköpta alternativt orkidéer. Jag hade köpt nya krukor och gick sedan igenom blommorna, rensade bord gammal jord, klippte av rötter, delade på blommor och delade upp dem i nya krukor med ny jord. Till slut blev det 13 krukor. Jag är nog sjuk i huvudet.

23. Detta skulle jag vilja utöva

Jag utövar faktiskt det jag skulle vilja utöva. Skulle jag vilja göra något annat så är det väl bara att göra det? Jag älskar bollspel, och det har jag utövat. Jag älskar att rida, och det har jag gjort det med. Om jag kände att jag ville rida eller spela fotboll i dag så skulle jag göra det. Men det gör jag inte. Det jag gör i dag, dvs tränar hemma och på gym passar mig alldeles utmärkt. Jag tror inte på att gå omkring och drömma om att göra saker. Jag tror på att göra dem istället.

22. Min favoritfrukost

Det är utan att tveka hotellfrukosten. En riktig fetinghotellfrukost. Här skall inte sparas på något, det skall finnas flera olika sorters bröd och då minst två olika sorters grova smörgåsar. Pålägg skall vara ost, skinka, leverpastej, gurka, paprika och tomat. Det skall finnas hårdkokt ägg med kaviar. Fil och yoghurt. Flera olika sorters flingor och müsli. Färsk frukt. Apelsin- och äpplejuice. Med mera. Man skall kunna komma in till buffén och känna att de inte sparat på något. ALLT skall finnas. Man skall kunna sätta sig vid frukostbordet och känna "hm, det skulle vara gott med..." och så skall precis det finnas på buffén. Jag vill kunna äta ALLT. ALLT.

Om de bara visste vad som väntar...

Jag är inspirerad. Därför har i dag inhandlats växter, krukor och jord. Jag skall plantera om alla blommor i lägenheten. Missförstå mig inte, det här tillhör absolut inte vanligheterna och jag har planterat om blommorna en, möjligen två gånger i mitt liv. Anledningen till att de växter som finns nu har äverlevt är en långdragen misskötsel som börjar lätt men som sedan blir värre och värre under tiden blomman blir äldre och till slut så är blomman i fråga så härdad att den lätt skulle utstå ett tredje världskrig. Jag har blommor som utan att knota överlever 4 veckor utan vatten. De ser visserligen inte så glada ut, men de överlever. Nu känner jag mig dock inspirerad och det är bara att passa på eftersom det med största sannolikhet kommer att dröja ett antal år tills fenomenet omplantering inträffar igen. Nu står flera av växterna i så små krukor att de knappt får plats. Men nu blåser förändringens vindar. I morgon är dagen D. Här skall planteras.

21. Därför tränar jag

Jag tränar för att jag inte tycker om att inte träna, skulle man kunna säga. Jag gillar inte att vara otränad, vara svag och ha dålig kondis. Jag vill orka massor och vara stark. Dessutom är träningen en mental avkoppling. Många tjatar om yoga och säger att om man tycker att man blir rastlös av yoga så är man verkligen i behov av att utöva det. Kära yogafanatiker, försök med någon annan. Jag har testat lite och tyckte att det var skittråkigt. Däremot finns det ingenting som går upp emot ett riktigt jobbigt cykelpass där man kan låta tankarna vandra som man vill. Eller trycka bort tankarna och totalt fokusera på att räkna intervaller istället. Jag tycker det är roligt att träna, jag blir alltid lite, lite lyckligare när jag har tränat. Dessutom har jag blivit ännu mer motiverad nu när jag har blivit mamma. När bebisen väl har kommit så får man ligga i för att kroppen skall orka igen. Dessutom är det inte jättelätt att bära omkring på en bebis, framför allt inte eftersom hon bara blir tyngre och tyngre. Därför har jag fokoserat stenhårt på styrketräningen för att bli stark i mage, rygg, axlar och armar...just för att orka och slippa ha ont. Jag hörde någonstans att många mammor får ont och blir snedbelastade i ryggen på grund av alla lyft. Jag har inte känt av någonting sedan jag körde igång på allvar med styrketräningen igen. Så det är för både min skull och för lilla O:s skull som jag tränar. Vilken bebis vill inte bli hissad femtielva gånger i luften av en mamma som faktiskt orkar? :D