Billigt, billigt, billigt

Om man inser att en klädestillverkare som gör apbra, toksnygga men snordyra träningskläder har en tokbra mellandagsrea och därför handlar asmycket träningskläder, är man knäpp då? För kläderna är faktiskt jättefina. Och det blir faktiskt mycket roligare att träna i nya tränignskläder. Och man behöver aldrig bli besviken när man köper träningskläder på nätet för de passar alltid. Och det är jättefina färger. Och de är faktiskt jättebilliga. Sådeså.

I dag fyller jag år

Efter att ha uppnått den respektabla åldern av 32 år så kan jag konstatera att jag:
- fortfarande hatar att städa
- inte är huslig och avskyr att baka, pyssla, renovera, etc
- trivs alldeles utmärkt med att bo i hyresrätt och inte har några som helst planer på att flytta
- är helt opålitlig i närheten av en godispåse och är helt okontrollerbar i ätandet av godiset
- inte tycker om att ha på mig regnkläder
- gillar inte allvarliga, historiska dramafilmer utan tycker bäst om actionfilmer med mycket explosioner
Då måste jag väl fortfarande vara ung, eller hur?

Övershopping

Om man går in i en butik och köper exakt samma tröja som man någon dag tidigare handlat på webben från samma affär, har man drabbats av något slags syndrom då? Är man bortom all räddning då? Måste man på shoppingavgiftning? Herregud. Jag är nog körd.

Mellandagsrea

Jag börjar inse de stora fördelarna med internetshopping. Må så vara att det är jävligt mycket prylar på nätet och man orkar knappt titta igenom allt som finns utan förlorar tålamodet efter några (någon) minuter (minut)...men när man vet ungefär vad man vill ha och frakten är fri...give it to me, baby.

Oönskad växtlighet

Allvarligt, det här kan ju fan inte vara bra. Tilläggas kan, att växten kanske ser ut att vara lite hängig på kortet. Det var den inte. Den var grön och mådde hur bra som helst. Hade jag inte tagit bort den hade den antagligen utvecklats till en ek inom några år. Och ja, vi städar i vasken i köket. Varje dag.

Godisjul

Jag skall aldrig äta godis mer. Allvarligt. Aldrig mer. Aldrig.

Nu är det jul igen

På jobbet i dag åt vi lussebullar, pepparkakor, choklad, skumtomtar, hemmagjorda snickerskakor och after eight. När folk kom förbi vårt dignande bord så var den oftast förekommande kommentaren "men herregud vad är det HÄR" följt av en lång suck och en snabb manöver för att sno några skumtomtar. Vad fan, det är bara jul en gång om året. Skall det vara så skall det vara ordentligt.

Arg insändare

Så har man skickat in en ilsken insändare till en tidning igen då, kändes rätt bra för det var ett tag sedan sist...känslan när man är riktigt förbannad på någon eller några och fullkomligen öser ur sig ord där man dumförklarar dem allihopa...aahhh så skönt =) Och nej, det är inte till en tidning här i närheten...jag arbetar på nationell basis...hehe =)

Finns det någon gräns för hur mycket godis man kan äta till jul?

Nej.

Sinnesslö julshopping

Måste alla sinnesslöa människor ge sig ut samtdigt? Lagom till storhelger och då tydligen helst till jul så kommer de ut på gatorna i samlad flock. "Öööhhh jag vet inte vad jag skall handla så jag går jättesakta mitt i gången så ingen annan kommer förbi medan jag funderar"..."öööhhh jag stannar mitt framför kundvagnsprakeringen och börjar rota i min kundvagn, lagom så att jag står i vägen och ingen annan kommer förbi"..."öööhhh jag måste betala mina varor nu så jag låtsas som om det inte finns någon kö utan går direkt fram till kassan och spelar dum, det fungerar nog"..."öööhhh jag har ingen ordning på mina barn utan låter dem springa fram och tillbaka, helst in i andras kundvagnar medan jag själv står och tittar på". Herregud vad är det för FEL på folk? Har man slutat tillverka hjärnceller? Vad är problemet? FÖRSVINN!!!

Ge något som gör skillnad

Jag har precis skänkt lite pengar till UNICEF. Jag är inte så beräknad i mina gåvor utan jag brukar ge lite pengar då och då när jag hittar något som griper tag i mig och som jag tycker är bra. Det kan räcka med en artikel i någon tidning, ett tv-program eller ett inlägg i en blogg. Helst vill man hjälpa alla i hela världen men inser direkt att det är omöjligt. Men det är bättre att ge lite pengar än inga alls. Alla pengar kan användas till något och hjälpa någon, oavsett hur lite det är. Världen är så jävla orättvis. Kanske blir man ännu blödigare när man blir förälder, det är mycket möjligt. Man det finns så många som behöver hjälp. Tänk efter om inte du kan skänka lite pengar du också. UNICEF, Läkare utan gränser, Röda korset...alla hjälper de människor som har det jävligt mycket svårare än du. Så, du...ge pengar. Gör det.

Lösgodis

Är det verkligen normalt att bli lite, lite lycklig över att man lyckats handla under 500 g-strecket (460 g) när man handlat lösgodis i affären?

Julhets

Fy fan. Kan någon påminna mig nästa år med att INTE vänta med att handla julklappar? Var och handlade i dag tillsammans med en miljon andra personer, skrikande ungar som utan föräldrarnas kontroll sprang rakt in i saker till höger och vänster, dansgrupper som uppträdde mitt bland affärerna till ashög dunkamusik (trevligt initiativ antar jag men SKRUVA NED VOLYMEN), korkade människor som går i lååångsamt tempo och då helst i mitten av alla korridorer som finns så att man absolut INTE kan gå förbi om man har bråttom...nästa år skall jag fan i mig vara färdighandlad första december. Eller november. Eller juni. För helvete, säg juni.

Hageby -ingens centrum

Om någon någonsin har tänkt besöka Hageby Centrum -gör inte det. De marknadsför det som om det vore östsveriges nya metropol men det är SÅ jävla dåligt. På ytan är det jävligt snyggt och slimmat, designat och massor av butiker...men redan i parkeringshuset anar man oråd. Infarten är assmal och helt utan sikt, man har ingen aning om huruvida man möter en bil eller inte förrän man står där, huv mot huv. När man väl kommer in i köpcentrat så är det jävligt snyggt och har en massa affärer men så snart man kommer in i en affär så inser man att de har...ingenting. Gick in i Intersportaffären i dag och på nedervåningen hade de en massa jackor. Åkte upp på ovanvåningen och där hade de...ännu fler jackor. Plus några shorts som låg på ett bord. Hade man gjort någon marknadsundersökning som sade att det enda kunder i Norrköpingsområdet ville ha var nya jackor eller vad är det frågan om? Jag gillar ju träningskläder men där fanns INGENTING. I min favoritklädaffär fanns EN snygg tröja som jag ville ha. Det fanns en kvar. I storlek XS. Det har inte jag. Allvarligt, vad är det för muppar som styr det där stället? Jag ger dem max fem år innan det stora K:et. Nej ni får ett FAIL, Hageby.

Våga vägra wordfeud

Jag hatar Wordfeud. Jag har aldrig spelat det sabla spelet och jag vill aldrig spela det. Jag fattar inte hur människor överallt plötsligt kan upphöra med allting de tycker är viktigt bara för att spela ett idiotiskt spel. Man kan se vänner/par sitta bredvid varandra utan att prata för att de är inbegripna i ett spelparti. Det är ju helt sjukt. Är de hjärntvättade? Jag skiter i vilka ord ni har lagt. Jag skiter i hur många poäng ni har fått. Sluta prata om det. Jag är sååå ointresserad. Helt ärligt, det är jag faktiskt.

Köpgalen

Måste bara säga att Röhnisch har så jävla snygga träningskläder. När jag känner att jag inte skäms över att spendera så mycket pengar så skall jag köpa det här. Basta. Och kanske nåt mer. Nåt litet, bara. Typ.
Fiona Loose Racerback

En jobbcyklists facebooklista

Gilla:
Ljusa morgnar och kvällar (så man slipper komma på att man glömt sätta på cykellyset IGEN)
När alla trafikljus är gröna
Medtrafikanter som håller sig ur vägen
Avsaknad av bilar på vägen
Ogilla:
Mörker (ser inte idioter utan lampa och/eller reflex och håller på att meja ner dem)
Röda trafikljus
Kassa bromsar
Kassa växlar
Halka
Snö
Medtrafikanter som rör sig sakta och mitt i vägen. Samtidigt.

Dagens påstående

Om man är tillräckligt trött så går det utmärkt att sova på golvet med huvudet vilande på det nedersta trappsteget. Det är faktiskt helt sant.

Snart är det jul

Jahapp, så var julskinkan klar och påbörjad, granen klädd och första julbordet ituggat. Utmärkt =) Skall man fira jul på lite olika ställen så krävs det lite planering. Därför är det bättre att börja lite för tidigt med saker och ting än att stressa ihjäl sig och göra allting i sista minuten "för att man skall göra så". Heller lugn och ro och en sak i taget än en massa stress. Usch. Kan upplysa (för de som har glömt det) att man blir jävligt mätt av julbord. Jävligt mätt.