ICA Maxi vs City Gross

Jag avskyr ICA Maxi. Det har jag gjort länge. Det är stort, det tar lång tid, alla människor där inne är långsamma och står i vägen, de har inte koll på sina barn som springer huller om buller, skriker och springer in i kundvagnar, de tittar sig inte omkring utan går och stannar hur som helst så att man nästan kör in i/blir påkörd av dem. Kort sagt, ICA Maxi är ett under av irritation. I dag skulle vi dock köpa hjortfärs vilket inte fanns där utan istället åkte vi till City Gross. Låt mig säga så här: om jag någonsin har avskytt ICA Maxi så är det ingenting mot hur mycket jag HATAR City Gross. Det är stort, bullrigt, ologiskt, man hittar ingenting, det finns tusen kassor men alla köer är ändå oändliga, skyltarna är helt omöjliga att se eftersom det sitter så mycket annat krafs i på väggarna och i taket...kort sagt, det är en mardröm. Fy fan. HATA City Gross. Urk.

Rosa vs normalt

I dag var vi och kollade in den förskola som lilla O skall börja på om några månader. Det verkade bra och personalen gjorde ett stabilt intryck. Främst kanske för att de inte pratar med de där jävla lågmälda bebisrösterna som en hel massa människor inom barnomsorgen verkar ha anammat. Usch. Till saken hör att lilla O dagen till ära var iklädd grå barbapappamössa, en svart vindjacka med ränder i gult, rött, blått och grönt, blå t-shirt med tryck, bruna chinos och grå joggingskor. När vi går därifrån passerar vi en grupp (rosaklädda) småtjejer som tittar på Olivia och undrar vem "han" är. En av fröknarna hasplade genast ur sig att det faktiskt var en HON. Intressant dock att alla tjejerna genast utgick ifrån att det var en kille eftersom hon inte hade idel rosa kläder. Inte för att jag har något mot färgen rosa i sig men skall man verkligen hjärntvätta småbarn med att alla tjejer måste vara klädda i rosa och alla killar kan ha vilka andra färger de vill??? Bra jobbat, föräldrar. Verkligen.

Klipp

Hittade det här klippet på Facebook i dag. Visst blir man lite, lite tårögd?!?

Inspektion

Nu har jag tagit långhelg. Skönt. En fördel med att vara anställd sent under året är att man får ett antal dagars förskottssemester som man man måste ta ut innan 31/3, annars förfaller de. En bra anledning att ta ledigt. I morgon skall vi inspektera den förskola som har förmånen att få ta hand om lilla O från och med maj. Hoppas att de är tacksamma.

Obehagliga sanningar

Jag har insett en del obehagliga sanningar om mig själv efter att jag har blivit förälder. Sanningar som är bistra, men icke desto mindre sanna.
1) I dag vaknade jag före väckarklockan. Väckarklockan var satt på att ringa 05.00. Jag vaknade kl 04.58. Av mig själv. Hur gammal är man inte då???
2) I helgen handlade vi vårkläder till lilla O. Jag hade tagit fel tröja till kassan och skulle beskriva tröjan jag skulle ha för expediten som skulle hämta den; jag beskrev att den hade ohyra på ryggen. "Ohyra"? När började jag använda mig av det ordet??? Det är verkligen inte okej.
3) Som nämnt tidigare så måste jag och alla med mig ut i solen när det är fint väder. Det är inte okej att vara inomhus. Allting som hindrar mig från att vara utomhus gör mig galen. Jag MÅSTE ut.
4) Jag kan inte vara uppe sent längre. Strax efter nio på kvällen så känner jag hur all energi försvinner och runt tio så går jag att jämställa med en zombie. Jag är inte något party animal längre. Jag är lastgammal.

Lilla O och skorna

Lilla O hatar skor. Det vill säga hon hatar dem tills hon har fått dem på sig och insett att det inte är elaka monster som hennes föräldrar håller fram utan ett par skor som faktiskt underlättar tillvaron för henne. Fram till i dag har lilla O accepterat ett enda par skor som hon inte bara accepterar utan ÄLSKAR. Eftersom detta par skor är ett par fodrade vinterkängor så var det dags att inhandla lite andra skor. Det resulterade i ett par sandaler och ett par joggingskor. Det kan tilläggas att utprovandet att joggingskor föregicks av skrik, gråt och tandagnisslan men när de väl satt på foten så var de ashäftiga och lilla O traskade på i raketfart (hon kom ganska snart på att de var betydligt lättare att ha på foten än vinterkängorna). Puh.

Det var verkligen inte meningen...

...men jag har förvandlats till en sån där hurtfrisk asjobbig morsa som säger "nu är det så fint väder ute, nu skall vi ut i friska luften" och blir galen om inte alla är lika hurtfriskt entusiastiska som jag. Herregud. Jag vågar knappt fråga vad nästa steg i "jobbiga-morsa-syndromet" som kommer härnäst. Gulp.

Jag vill bara påpeka...

...att godislådan står i städskåpet. Men jag har fortfarande inte tagit en enda bit. Sådeså.

Jämställdhetsbonus IRL

Jag kan konstatera att den där sabla jämställdhetsbonusen är en enda röra. Fint tänkt av Försäkringskassan (fast det är väl inte de som bestämmer eller hur var det nu...) men aningen avancerat för dem. På hemsidan får man informationen att pengarna kommer tillsammans med resten av skatteåterbäringen, via brev får man informationen om att pengarna kommer nu (!). Via brev från FRK får jag veta att jag får en ytterst blygsam summa utbetalad, via sms från samma ställe får jag veta att jag får en helt annan summa som är betydligt större. Som sagt, fin tanke men hanteringen verkar vara skött av en ytterst stressad och inkompetent person. Nåja, väntar väl och håller tummarna för att det ramlar ner en bra slant så får vi se vad som händer.

Inte en bit...

...har jag tagit hittills. Inte en enda liten jävla bit. Behöver jag säga att lådan nu förpassats till ett utrymme som jag inte känner till? Låt mig säga så här; vissa prövningar är värre än andra.

Den yttersta prövningen...

...är ta mig f-n att ha 1,5 kilo lösgodis hemma utan att äta en enda bit. Vi köpte godiset i dag (rabattkupong på 30 kr om man köpte minst ett kilo. Allvarligt talat, köper man inte ett kilo då så är man jävligt oekonomisk. Och det blev 1,5...tja, man kan ju inte direkt springa och väga hela tiden för att stämma av vikten, eller hur?!?) och jag har inte ätit en bit. Inte förrän på fredag. Så det så. Det hjälper nog om jag faktiskt skriver det här och därmed involverar fler människor i mitt ickeätande. Sade jag att det är mitt favoritgodis? Nåja, det är bara att bita ihop. I morgon börjar konditionsveckan. Fem konditionspass med intervaller står på schemat. Och sade jag att jag inte skulle äta godis förrän på fredag. Fasen, det blir ingen lätt vecka det här.

Sushimiddag

Den absolut godast middagen även om 12 bitar kanske var väl ambitiöst. Men skam den som ger sig, allt gick ner. Men nu är jag tokmätt. Verkligen tokmätt.

Lilla O har fått sin första cykelhjälm...

...och allvarligt talat, är den inte den coolaste cykelhjälmen någonsin? Hon kommer att regera på förskolan när hon börjar där :D

Rabattkupong(er)

I dag försökte jag mygla till mig att använda den rabattkupong med erbjudande som jag fått för femtielfte gången. Jag skrev om den för ett tag sedan och det är ju inte mitt fel att sportkedjan skickar samma rabatterbjudande till mig om och om igen. I dag vägrade de dock ta emot den med argumentet att den hade skickats ut flera gånger. Jag bliev irriterad och menade att jag som kund väl för f-n inte kan hålla på och jämföra kuponger jag fått för att se om jag redan fått dem eller inte (nu är ju jag en sån som läser texterna och direkt upptäcker om jag får samma sak en gång till men det vet ju inte de) men de vek sig inte. Inte ens när vi sade att vi i så fall inte skulle köpa något så ändrade de sig. Bra kundhantering, verkligen. Allvarligt talat, vad hände med kundservicen? Skit i om vi handlar där något mer då för f-n. Jag skall skriva till deras kundtjänst och klaga. Det skall jag faktiskt. Grrr.

Lilla O med feber

I morgon är jag ledig. Jätteskönt. Skönt i dubbel bemärkelse eftersom lilla O är frisk igen. Hon har dragits med aphög feber i två dagar, en feber som har förvandlat en hyperaktiv bebis från att springa omkring konstant och skrika och gapa och kasta saker vilt omkring sig till att sitta helt stilla, vilja bli buren mest hela tiden och till slut somna sittande. Märklig och något otrevlig förvandling. I natt hade hon en enorm febertopp men när hon vaknade i morse så var allting över. Lilla O var pigg som en lärka och har sprungit omkring som vanligt mest hela dagen. Konstigt. Har fram tills nu mest fnyst åt småbarnsföräldrar som påpekat att deras barn blir sjuka mest hela tiden men inser nu att det med största sannolikhet kommer att bli fler febertoppar. Blä. Men lilla O är en tuffing av osannolika mått så det kommer att gå finfint. Men kommer det en sjukdom som drabbar min dotter längre tid än två dagar så får den stryk.

Kupongregn

Jag handlar en hel del på en känd träningskedja. Jag är helt ärlig och säger att jag gillar dem, jag har handlat massor av träningskläder, skor och träningsprylar där. Tyvärr för dem (!) så har deras datasystem fått spader och börjat skicka ut rabattkuponger till mig. På varje rabattkupong står det "du har varit medlem hos oss länge och inte registrerat ditt medlemskort..." alternativt "du har precis blivit medlem" (jag handlar där X antal gånger varje år och har varit medlem i säkert tio år) och så får jag en rabattkupong på 20% på ett köp. Asbra. I dag fick jag den där kupongen för säkert fjärde gången på mindre än ett år. Sist så funkade inte kupongen i kassan utan kassasystemet sade att "kupongen redan var använd". Tjejen i kassan förstod ingenting och jag låtsades som om det regnade. En vacker dag så kommer mitt kupongmissbruk att avslöjas men tills dess så shoppar jag som en galning. Och asbilligt också :D

Bredband och bredband...

Hur störande är det inte när datorn vägrar koppla upp sig för att det inte finns tillräckligt med IP-nummer? Okej att vi har kanske en dator och två telefoner som redan är uppkopplade i lägenheten men betalar man för en uppkoppling så skall man väl kunna koppla upp sig hur mycket man vill? Om det sedan går långsamt får man väl skylla sig själv? SKÄRP ER Bredbandsbolaget! Våga bara vägra mig uppkoppling. Våga bara.

Man vet att man bor i ett i-land när...

...man har Linas Matkasse men är lite sur för att de inte skickar med någon som lagar maten. Och plockar in i diskmaskinen. Och lägger den överblivna maten i matlådor.
...man har en 17 månader gammal dotter som själv plockar in kläder i tvättmaskinen när det är dags att tvätta.
...man har en 17 månader gammal dotter vars största nöje är att scrolla bilder på mobiler med touchscreens.
...man tycker att Facebook är astråkigt men samtidigt inte kan sluta titta där minst någon gång om dagen
...man alvarligt funderar på om det inte går att installera någon slags rulltrappa i lägenheten eftersom det är så jobbigt att gå

Cykla

Dags för ny jobbvecka med ny cykel :D

Ultragammal

Jag har spontanshoppat en ny cykel. Tjoho! Spännande upplevelse att ha en cykel med bromsar som fungerar, växlar som går att använda, som inte skrapar i däcket när man cyklar i uppförsbackar och som inte är så trög att trampa på att man har lust att slänga cykelskrället i strömmen. Lyckades även efter lite vaga protester fråncykelhandlaren att pruta ner priset lite på en barnsadel också. Herregud. Jag har köpt en ny cykel med tillhörande barnsadel. Jag är inte bara vuxen. Jag är ultragammal.

Ont

Jag har träningsvärken från helvetet just nu. Hade asont och var stel i bröstmusklerna sedan i förrgår och i går körde jag ben så nu kan jag knappt gå. Skönt att känna att man lever och att träningen tar men inte så snyggt att gå som en stel gammal tant. Nåja, det går väl över. Hoppas jag. Ajaj.

Försök alltid göra det bästa av situationen