TV-facit

Nu måste jag reda ut det här en gång för alla. Jag känner att det blivit lite väl spretiga inlägg om detta ämne så nu tänkte jag samla fakta i ett enda inlägg som ni kan använda som facit sedan. Ja alltså, facit till vad ni skall kolla/inte skall kolla på på tv.

HATA:
Melodifestivalen (kommentarer överflödiga. Dålig musik, dåliga texter, dåliga kläder, dåliga människor)
ALLA sjukhusserier (förutom Scrubs, se nedan. Sjukhusserier är alltid raffinerat töntiga, alla läkare är vid något tillfälle alltid dränkta i blod och så blir de kära i varandra. Herregud så intressant. Inte)
ALLA dokusåpor (dumma, dumma människor som pratar om dumma, dumma saker)
ALLA lekprogram (t ex "på minuten" på svt. Verkar ju som om licenspengarna används jävligt väl)
ALLA serier (börjar lite fint men urartar sedan i otrohet, fylla, slagsmål, explosioner, misshandel, mord och korkade, korkade meningsbyggnader)
GILLA:
Arga snickaren (får mig att känna mig smart för att jag inte bor i hus som måste renoveras)
Lyxfällan (får mig att känna mig smart för att jag har koll på min ekonomi)
Välkommen åter (låter mig skratta elakt åt elaka människor. Eller snarare med de elaka människorna och åt alla andra)
Scrubs (bra och flummig serie, kräver inte att man måste följa den för att hänga med (vem orkar följa serier egentligen))
Sporten (spännande och lite mysigt. Jag vill också sitta i Vinterstudion!!!)

Välkommen åter

Jag kan ju inte låta bli att ondgöra mig över svenska tv-program (eller tv över huvudtaget) eftersom 99,9% av alla tv-program suger och är fullkomligt ointressanta. Dock har jag hittat en riktigt bra svensk(!) humorserie (och nej det är inte den där jävla "Solsidan" som alla tjatar om som galningar hela tiden). Serien heter "Välkommen åter" och info om den finns här. Imponerande att man faktiskt hittat en schysst samling av komiker som lyckas vara jäkligt roliga utan att dra en massa patetiska sexskämt.

Våga vägra proteindrinkar

Jag fattar inte varför så många som tränar på gym är så otroligt kära i sina proteindrinkar. Ok, det är logiskt om man är kroppsbyggare på elitnivå och måste få i sig så mycket protein att det blir jobbigt att äta (1 liter havregrynsgröt som frukost lockar kanske inte) men så är ju absolut inte fallet för särskilt många. De allra, allra flesta som tränar behöver absolut inte dricka någon typ av proteindryck. Det går alldeles utmärkt att få i sig proteinet genom vanlig mat istället för att gå den lata vägen och trycka i sig flera dl pulver med X antal tillsatser varje dag. Det är ytterst få på gymmet som behöver protein i den mängd som de får i sig genom drycken. Själv tycker jag att det är urlöjligt att gå omkring och dra i sig de där tillblandade dryckerna som inte heller är särskilt billiga. Så därför: alla ni som går omkring och drar i er den där skiten: ni är urtöntiga. Och ännu töntigare är ni när ni går omkring och rekommenderar den där sörjan till människor runt omkring er. Drick mjölk istället och håll klaffen.

Otäcka unge

I dag skulle vi handla kläder till lilla O. Efter att ha hittat lite grejer så var det dags att ställa sig i kassan. Alldeles före mig stod en mamma med en otroligt odräglig unge i kanske 6-7 årsåldern. För det första stod mamman i en kassa (det fanns två kassor) och skulle betala. Då står ungen framför den andra kassan och river i en hylla som står där. Inte nog med att han inte skall betala eller göra något i kassan utan ungen står och plockar åt sig en massa saker som står i en hylla och börjar leka med dem. Expediten säger till ungen att ställa tillbaka grejerna, ungen lyder. När jag skall gå fram och betala så tränger sig mamman framför mig och börjar plocka med varor bredvid min kassa. Mamman bestämmer sig för att sluta plocka med varorna efter en stund och går tillbaka så att jag kan komma fram. När jag betalat och skall gå så hoppar ungen fram som en jojo igen och börjar pilla med varorna bredvid kassan. Expediten säger till honom att han skall flytta på sig så att hon kan hjälpa andra kunder. Mamman säger inte ett ljud utan verkar låta ungen härja som han vill. Sådant gör mig banne mig vansinnig. Har folk slutat uppfostra sina barn??? Jag säger inte att man kan ha järnkoll på dem hela tiden men att stå och inte bry sig om att ungen i fråga river i varor och står i vägen för andra personer som står i kö...jä-la kärring. Vad är det för fel på folk? Har de inget hyfs i kroppen? Jag blir så jävla förbannad. Skärpning. Sist jag kollade så var det föräldrarnas ansvar att uppfostra sina barn. Det är säkert samma idioter som inte orkar blinka i rondeller. Säkert.

Hellner rules

Helt otroligt, har aldrig sett någon faktiskt galoppera med ett par skidor på fötterna. Jo förutom den där gången samma kille tog OS-guld då. Ruskigt fascinerande och sååå snyggt :D

De kan, islänningarna...

Det var evigheter sedan jag åt det här godiset men jag blev påmind om det häromdagen och då kom minnet tillbaka av hur sjukt gott det var. Missförstå mig inte, Bassett´s vingummi är fortfarande bäst, alla kategorier, men det här godiset är sååå gott. Och jag har precis insett att det finns inte bara en utan flera återförsäljare här i Norpan. Halleluja.

Spinning

Jag har inte varit på ett spinningpass på evigheter, till en början slutade jag gå på dem för att det var en stor mage i vägen och det var ruskigt obekvämt att cykla. Numera så ligger de lite fel tidsmässigt men framför allt så tycker jag att de inte är särskilt roliga att gå på. Tränarna är inte särskilt bra och inte musiken och/eller passen heller. Jag har tappat inspirationen, kan man väl säga. Istället brukar jag sätta mig på en egen cykel och köra ett eget spinningpass. För att liva upp mitt eget pass ytterligare så kanske jag borde köra lite som den här killen?

7 tecken på att man är småbarnsförälder

- När man skall bo på hotell så letar man efter orden "barnvänligt" och/eller "familjevänligt" istället för att sky dessa ord som pesten
- Man irriterar sig på att massor av butiker spelar hög, skränig musik
- Man tvekar in i det längsta att gå in i affärer som stinker av parfym
- Tvättmaskinen är ständigt full
- Man tycker inte längre att kvartersbutiken är liten och mysig utan irriterar sig på att man inte kommer in där med barnvagnen
- Att spontant lämna lägenheten är omöjligt. En eventuell avfärd måste planeras MINST en timme i förväg.
- Det finns en person som tycker att man är så rolig att personen ifråga kiknar av skratt. Även om man bara petar personen ifråga på näsan så är det lika roligt varje gång. Varje gång.

Rondellvett efterlyses

Jag vill veta vad f-n det är frågan om. Varför är det helt omöjligt för alla bilförare att blinka i rondeller??? Det här handlar inte om en, två eller tre bilförare utan banne mig varenda idiot som sitter bakom en ratt. Vad är problemet? Sitter spaken utom räckhåll? Har gemene man ett så tråkigt liv att det här är enda sättet att få lite action? Har Trafiksäkerhetsverket gått ut med nya rekommendationer? VAD???

Förväntningar på mammor

Någonting som blir ganska uppenbart när man blir mamma är alla förväntningar som ställs på en. Det handlar om allting från när bebisen skall sova, hur länge man skall vara föräldraledig, vad man skall säga när man pratar med sin bebis (ordförrådet, tänk på ordförrådet!!!) och vilka kläder bebisen skall ha på sig till att man skall delta i diverse bebisaktiviteter (babysim, babyrytmik, föräldraträffar, babysång, etc, etc etc). När jag läser olika typer av litteratur (har bojkottat nästan all sådan litteratur eftersom de flesta människor som gör sin röst hörd är idioter, men någon bok och/eller tidning då och då har man ju bläddrat i) så blir det mer och mer uppenbart att det finns otroligt många mammor som känner sig otroligt stressade av allt det här. De går omkring med ständigt dåligt samvete, känner sig otillräckliga och om de gör saker som de och deras familj tycker funkar bra så finns det alltid någon jävla förståsigpåare som lägger sig i och då står plötsligt mammorna där med världens sämsta självförtroende och ifrågasätter sig själva eftersom omgivningen ju gör det och då måste ju de också göra det...för även om allting funkar så bra så kanske det inte funkar tillräckligt bra...?
Jag måste säga att det gör mig otroligt förvånad och samtidigt lite ledsen över att det är så många som inte tror på sig själva. Jag måste säga att tanken att jag själv skulle vara otillräcklig aldrig har slagit mig in. Jag är lilla O:s mamma och den bästa mamma som just hon kunde ha fått. Jag är inte perfekt och gör knäppa fel men det är inte något av det som kommer att skada lilla O för resten av livet. Hon har det jättebra även om jag skiter i att städa för att jag hellre leker med henne. Jag vet att det hon behöver är att vara trygg, mätt, varm och torr och egentligen ger hon blanka fasen i om vi går på babysim eller inte. Jag tycker att alla mammor (och pappor med för den delen) skall lägga mindre tid på att tänka på vad alla andra tycker utan att fokusera på vad de själva tycker och mår bra av. Jag tycker att många borde lägga mer energi på att vara avslappnade och trygga. Och jag är inte ett dugg orolig för att lilla O inte skall utvecklas till att bli världens bästa bebis. Jag vet att hon ÄR världens bästa bebis.

Amerikanska knäppskallar

Bara i USA...inte undra på att republikanerna alltid framställs som skurkar i alla filmer och tv-serier. Ibland undrar man ju om de verkligen menar det de säger eller om hela partiet är någon slags karikatyr på politiker i allmänhet. Galna är de iallafall. Fullständigt.

Jag undrar...

borde man vara orolig när man får gratisprover på antirynkkrämer i affären?!?

Lilla O är ute i svängen

I dag har lilla O varit på en pub för andra gången. Det gick mycket bra. Lilla O gillar att vara på krogen. Och hennes föräldrar har fortfarande relativt gott om tid på sig att fundera på vad de skall svara när dagispersonalen undrar varför lilla O alltid säger "varit på krogen med mamma och pappa" när hon får frågan vad hon gjort i helgen.

Korrekt svenska, tack

Varför säger folk "Mello"? Vad är det? En fisk? En maträtt? Ett läkemedel för skrumplever? Tydligen så är det ett nytt inneord som man använder istället för att säga "Melodifestivalen". Nu hatar jag i och för sig hela spektaklet i sig, men det jag hatar ännu mer är när någon idiot plötsligt inte orkar uttala ord som är längre än två stavelser långa, hittar på ett eget ord som är helt patetiskt och som sedan börjar användas av en massa andra människor som tydligen har oroat sig länge över att behöva uttala långa ord och nu suckar samfällt av lättnad över att kunna använda detta nya, fantastiskt korta ord. Som för övrigt låter som ett ord som en fyraåring hittat på. Vilket antagligen är fallet. HATA.

Efter många års väntan...

Kl 19.30 den 14 juni så smäller det. Då spelar världens bästa rockband Linkin Park i Globen. Det kommer att bli sååå jäkla bra. Och med risk föratt låta som en fjortis: ställer de in igen så DÖR jag.

BRAVO!

Vad är det med alla dessa /()#"&%"/# juicepaket??? Som den trogne bloggläsaren vet så är jag i det närmaste besatt av apelsinjuice och då närmare bestämt Bravos apelsinjuice. Det finns ingen annan apelsinjuice som kan mäta sig med den (och nej, jag får inte betalt för att skriva det här. Men jag borde få det), smaken är en perfekt avvägning av solmogna apelsiner. Dock finns det ett område där Skånemejerier (genierna som tillverkar denna perfekta dryck för gudar) har misslyckats kapitalt och det är öppningen. Alltså öppningen på paketen. I begynnelsen så fanns det bara en öppning, man skruvade på korken och voilá: bara att hälla. Sedan hände någonting och man började i en överambitiös iver pumpa ut inte bara en sorts öppning utan flodvis. På exakt samma juice. Numera finns det inte bara en stor kork som man öppnar. Nej då, det finns en stor kork som man öppnar och där man sedan måste dra bort en vit plastflärp för att kunna hälla (irriterande och tidsödande), det finns en kork modell mindre (svår att få bra tag om, gör ont som fan i fingrarna när man skall skruva den) och det finns en kork modell mindre med vit plastflärp som man sedan måste dra bort (eftersom korken är liten så är det nästan helt jävla omöjligt att få tag om plastflärpen, dragandet ackompanjeras ALLTID av svordomar). Dessutom gör de små öppningarna att det är svårt att hälla ut juicen på ett stilfullt sätt för på något sätt så ansamlas juice och fullkomligen kastar sig ut ur juicepaketet i kluckande kaskader, varav hälften hamnar utanför glaset. Min fråga är följande: skall det vara så jävla svårt att göra en bra öppning i juicepaketen? Testar man inte öppningarna innan de kommer ut på marknaden? Varför kör man med fyra olika öppningar på samma typ av juice? Och VARFÖR är det ingen som har frågat mig vad jag tycker???

Lyxfällan

Tjoho! Lyxfällan är tillbaka den 24 februari! Jag älskar det programmet, det finns inget bättre sätt att känna sig smart och rik än att titta på ett avsnitt av denna utmärkta studie i mänsklig idioti =)

Babysimfacit

Jag vill bara börja med att säga att min plan höll. Tack vare att jag hatar att komma för sent och därför alltid ger mig av löjligt tidigt (vad sägs om en timme innan när det tar ca 6 minuter att köra till badhuset) så har jag alltid tid på mig så om det händer idiotiska grejer så spelar det ingen roll för jag hinner ändå. I dag hade badhuset bestämt sig för att det var en bra dag att måla om så omklädningsrummet var stängt. Återstod ett minimalt omklädningsum på övervåningen. Hade ju varit en bra idé om det inte hade varit babysim och alla därinne skulle trängas med barnvagnar, bilbarnstolar, etc. Och ja, man måste ta med sig de utrymmeskrävande prylarna för 1) det är i dem man förvarar alla sina grejer 2) annars snor någon dem. Efter att ha försökt göra mig så liten som möjligt i ett hörn med alla prylar så tröttnade jag på alla osnutna ungar som sprang omkring och ställde mig i vägen istället. Förargade säkert någon men folk slutade springa omkring iallafall. Dessutom blir min dag alltid ljusare när jag lyckas irritera någon.

Babysim del II

I morgon är det dags för babysim igen. Nu känns det rätt ok eftersom jag vet hur jag skall köra för att hitta dit, men även var alla grejer ligger och hur jag skall tänka (när man har bebis är det inte bara att springa tillbaka och hämta det man har glömt i skåpet. nej här gäller det att vara planerande och ta med sig allting man behöver i chica plastpåsar). Har gjort upp en preliminär plan inför morgondagen med vad som skall packas vart, hur saker skall delas upp i olika påsar och vart de olika påsarna skall tas med i badhuset. Dessutom har jag en plan för hur saker skall hanteras efter badet, vad som skall läggas vart och vilka moment som skall utföras i badhuset respektive hemma. Återstår att se om planen håller. Jag återkommer i ärendet.

Mer post

Det här (förutom nedstående kuvert) kom med posten i dag. Ett meddelande om att jag nedgraderats och numera ligger på basnivå i en av mina kundklubbar. Det är för sorgligt. Från att ha varit guldkund ligger jag numera på bas och får inte ens ett medlemskort. De meddelar det lite hurtfriskt med att jag ju nu "slipper hålla reda på klubbkortet". De kan vara hur hurtfriska de vill, jag vet vad det innebär. Jag är inte inne längre. Jag är ute i kylan. Jag är inte ens värd ett plastkort. Fy.

Det orangea kuvertet

I dag har jag fåt mitt orangea kuvert med posten. Jag har förstått något viktigt i det orangea kuvertet eftersom det varje år påpekas att man skall öppna sina orangea kuvert och läsa dem. Jag brukar öppna det kuvertet varje år men jag vet inte riktigt vad jag skall göra med informationen som står där. Det står en massa text och siffror men jag fattar inte vad de vill säga mig. Jag fattar att det handlar om min pension (jag är väl inte dum heller) men pensionen är uppdelad i flera delar, hur många orkar jag inte hålla reda på. Dessutom får man en prognos på pensionen men den verkar ju helt oviktig eftersom den har baserat sig på att man fortsätter tjäna lika mycket som man gör i dag. Tjänar jag lika mycket när jag är 65 som jag gör i dag så kommer jag inte att vara så nöjd. Kort sagt så får jag varje år mitt kuvert, öppnar det, läser det utan att fatta någonting och sedan lägger jag innehållet i "viktiga papper-högen" och sedan får det ligga där. Under tiden har jag ingen aning om jag skall vara nöjd över innehållet eller få panik över det. Skumt.

Välkommen till 1800-talet

I helgen skulle vi handla en stol till lilla O. Med stol så menar jag en sådan där barnstol som man har i köket, vid köksbordet. Efter lite research och testläsande så hade vi bestämt oss för vilken modell vi ville ha. I Norrköping finns två olika bebisaffärer att handla i så vi började i den ena affären där vi fick veta att stolen hos dem endast fanns i rosa och blått. Helt allvarligt. Man blir ju mörkrädd. 2011 och de enda färger man har är rosa och blått. Det gäller barngrejer, oavsett om det är kläder, möbler, leksaker, etc. Visst finns det ibland fler färger men de är oftast undangömda i något hörn. Tittar man efter barnprylar så hamnar man i ett moln av rosa och blått och inne i ett hörn någonstans så hittar man övriga färger (rött, grönt, vitt, svart, grått...möjligheterna är oändliga). I vilket fall som helst så blev vi förbannade och gick till nästa affär där de förutom rosa och blått faktiskt hade stolen i ett mer -vad skall jag kalla det- könsneutralt mönster. Där köpte vi vår stol. Hela den här grejen med rosa och blått gör mig så förbannad att jag skulle vilja starta ett uppror.
Vore mitt liv en Hollywoodfilm skulle jag starta grupper på Facebook, ringa radio och TV och samtliga tillverkare av barnprylar samt alla deras återförsäljare. Jag skulle samla ihop alla dessa föräldrar som är frustrerade över detta idiotiska system och utöva sådana påtryckningar att samhället förändrades, plötsligt skulle inte rosa och blått vara standardfärgerna utan alla andra färger skulle vara lika vanliga. Detta skulle förstås vara vägen till ett mer jämställt samhälle och jag skulle kunna gå och lägga mig om kvällen, fullt övertygad om att jag gjort årets goda gärning. Men mitt liv är förstås ingen Hollywoodfilm. Jag har varken tid eller lust att lägga ner en massa kraft på idioter som tydligen tror att de fortfarande lever på 1800-talet. Tillverkarna är idioter som tor att det är sådana varor som samhället vill ha, eller så är det samhället som bara tar det som finns och inte efterfrågar något annat. Jag vet inte. Jag vet bara att det gör mig jävligt förbannad. Och att lilla O kommer att fortsätta ha kläder och prylar i grönt, grått, svart, vitt, blått och andra färger. Men inte rosa.

Sverigedemokraterna briljerar

Allvarligt talat, att Sverigedemokraterna inte hade så mycket innanför pannbenet visste man ju sedan innan men i vissa situationer blir det tydligare än i andra. Kolla det här klippet. Allvarligt talat. Dessutom kollar hon i sina papper när hon levererar sin häpnadsväckande siffra. Otroligt. Helt otroligt.

Vita Huset

Jag måste säga att "Vita Huset" är en jäkligt bra serie. Har sett den förut men då bara enstaka avsnitt när jag har zappat, jag har för dåligt tålamod för att orka följa någon tv-serie. Nu finns dock tillgång till hela serien på dvd så man kan se avsnitten när man vill vilket passar utmärkt. Särskilt nu när vissa tv-kanaler slutar fungera på grund av lite snö (ja tv 3 och kanal 5, jag talar om ER). I vilket fall som helst så verkar ju amerikansk politik skitintressant. Tillbringa hela dagarna med att bara prata och jobba, prata och jobba, prata och jobba. Ingen dötid hemma när man inte vet vad man skall göra. Oh, så skönt. Typ.

Celsius

Allvarligt talat. Vad är det här??? "Burn Calories"? "Reduce Body Fat"? Är folk helt jävla dumma i huvudet? Jag hoppas för deras egen skull att det inte är någon som går på det där skräpet. Ett fett ogilla på den skulle jag vilja säga.

Konsten att hitta ett badhus

I dag var vi på babysim. Innan var jag lite nervös. Inte på grund av själva simmet i sig, utan för att vi faktiskt skulle komma fram i tid. Till saken hör att jag är extremt dålig på att hitta. Extremt. Dålig. Eftersom jag själv känner till hur usel jag är så brukar jag alltid se till att kolla upp resevägen på internet, se till att jag verkligen vet hur målet ser ut (med parkeringar, etc) samt starta mitt resande extremt tidigt så att jag har tid att åka vilse och sedan hitta rätt igen. Nu har jag ju varit på badhuset tidigare men alltid till fots så jag hade ingen koll på var parkeringen låg. Hade kollat upp allting på internet så jag kände mig rätt säker. På att inte köra fel alltför mycket. Åkte i allafall i väg till badhuset och insåg efter en stund att jag kört fel. Förstås. Jag hade kört in på rätt väg men kört förbi parkeringen och fick vända och åka tillbaka. Men eftersom jag visste att jag skulle köra fel så hade jag åkt hemifrån tidigt och därmed hade jag gott om tid på mig. Men HUR svårt kan det egentligen vara att göra ASSTORA skyltar så att ALLA hittar ÖVERALLT???

Babysim

I morgon skall vi på babysim. Och nej, jag gör det inte för att jag tror att min dotter kommer att bli en supersimmare och att hon kommer att bli skadad för livet om hon inte får delta i en massa aktiviteter. Jag gör det för att det är schysst att ha en aktivitet inplanerad i veckan (föräldragruppen är under tokbojkott. Usch säger jag bara) och för att jag vill ta med lilla O och plaska runt i asvarmt vatten i en halvtimme. Som vanligt förväntar jag mig inte att egentligen göra några nya bekantskaper. Vem orkar bli vän med någon som dyker upp med en superbebis? Jag har vant mig vid tanken att jag i all framtid kommer att vara utstött bland föräldrar eftersom lilla O är ett praktexemplar som alla kommer att vara avundsjuka på. So be it.

Granens förbannelse

Allvarligt talat, det var en månad sedan vi slängde ut alla julprydnader (förutom tomten som Den Trogne Bloggläsaren tidigare läst om. Tomten finns fortfarande kvar). Sedan dess har vi dammsugit. Flera gånger. Så var f-n kommer alla barr ifrån??? När man trampar på mattan så känns det varenda gång som om man har fått en spik i hälen. Modell större. Det spelar ingen roll om man tar bort barret, minuten senare så kommer ett annat barr och tar dess plats. Om jag inte visste bättre så skulle jag nästan tro att barren bedrev någon typ av kloningsfabrik i vår matta. De jävlarna.

Skäms, Hemköp

Jag skall aldrig mer handla lösgodis på Hemköp. Aldrig. Vi var tvungna att gå dit häromdagen eftersom vi insåg att vi missat att handla godis. Vi insåg att vi kanske inte kunde få våra favoriter, men åtminstone några borde man ju kunna få tag i. Två sorter. Vi hittade två sorter som vi gillade. Resten var konstigt b-godis, konstiga kopior av BRA godis. T ex Bassett´s vingummi som varje butik med självaktning måste inneha fanns inte. Istället hade man ersatt detta med någon billig kopia som man skulle TRO var Bassetts men som inte VAR det. Urdåligt. Vem vill ha en jävla dålig kopia när man kan få original? Dessutom hade de inte ens punschpraliner (Jo jag vet, det är ett pensionärsgodis. Jag har inte gillat dem tidigare men nu efter 30 så har jag börjat tycka mer och mer om dem. Det är kört. Det är lika bra att köra mig till avlivning direkt). Nåväl, gick hem med en godispåse som var aningen mindre än den brukar vara just på grund av dåligt utbud (men det säger väl i och för sig inte så mycket eftersom våra godispåsar har en tendens att vara gigantiska) och sedan fick man ju sätta i sig eländet. Men det förstörde hela kvällen. Varje gång jag sträckte mig efter skålen så fick jag en liten, liten känsla av besvikelse. Usch. Aldrig mer Hemköp.

Det skall börjas i tid

I dag gjorde lilla O sin premiär på vår favoritbar. Det gick utmärkt. Trots en skränig idiot i ett hörn (allvarligt talat, han pratade med dem vid samma bord och hördes över hela lokalen...hade lust att trycka ner en bordsduk i halsen på honom) så gick det alldeles utmärkt. En inledande tupplur avlöstes av ett stort intresse för tavlorna på väggen för att inte tala om Premier League-matchen som visades på TV. Det verkar som att lilla O håller på att odla ett sportintresse för såväl hockey som fotboll får stor uppmärksamhet. Om man av någon anledning behöver bära henne bort från tv:n så vrider hon på huvudet så att man undrar om lederna på henne över huvudtaget sitter ihop. Efter att ha tröttnat på tavlor och hockey så fick ketchupflaskan en del uppmärksamhet, den var röd och mycket intressant. Ibland tycker man att det är synd att man själv inte alltid är lika lättroad =)

Åh nej, inte igen...

Jahapp, då är det bara att undvika dagspress, tv och internet. Låsa in sig i lägenheten och inte prata med någon. Undvika radio till varje pris. Melodifestivalen är här igen. Det tar ju fan aldrig slut. Aldrig.

Utvärdering

I dag har jag lämnat in min utvärdering på BVC:s föräldrakurs. Vi har träffats fyra gånger och jag missar den femte (gud så synd) så jag lämnade in den i dag. Man skulle bedöma varje träff separat som mycket bra, bra eller mindre bra och sedan fylla på med egna kommentarer. Jag satte "mindre bra" på ALLT och skrev hela baksidan på papperet full med irriterade kommentarer till allt som var dåligt och varför. Nu väntar jag bara på deras omdöme att jag är en dålig förälder som inte tar till mig allt deras föråldrade tjafs.

Dags att framkalla, kanske...

Nu har jag äntligen tagit tag i mitt liv och skickat in foton för framkallning. Jag har en fallenhet för att tänka "det gör jag i morgon" och sedan tar jag några kort under morogndagen och då skall de laddas ned och skickas in och sedan väntar man en dag till och så tar man några kort till...sist jag kollade hade jag ca 3000 kort som jag ville framkalla. Bravo. Insåg i går att det kanske inte var nödvändigt att skicka in allihop samtidigt, dels på grund av att paketet skulle bli jävligt jobbigt att släpa hem i barnvagnen men även på grund av kostnaden(!). Nöjde mig med att skicka in ca 400 bilder istället så får väl de andra delas upp och skickas in så småningom de också. Visst, det kommer säkert att hända. Säkert.

Bannlys rosa!

När man har fått en bebis så köper folk gärna saker till den. Det är hemskt trevligt med presenter (speciellt eftersom man får öppna dem själv eftersom lilla O är för liten =) men något som förvånar mig är hur likriktade dessa presenter är. Har man fått en flickbebis så fullkomligen dränks man i klänningar och rosa kläder och det skall gärna stå något i stil med "love", "darling", "sweet" eller något annat larvigt. För att inte tala om alla blommor, hjärtan, rosetter och annat krafs som det finns på dessa kläder. Det spelar ingen roll att lilla O är universums coolaste bebis och helst klär sig i jeans alt mysbyxor och till det en body/tröja i matchande grått/svart/grönt/vitt/vilken färg som helst utom rosa. "Jag köpte den här för den är ju så söööt" säger den välmenande människan. Fast någonstans har det missats att det inte är den välmenande människan som skall ha på sig den rosa skapelsen med hjärtan och rosetter på utan lilla O. Därför placeras alla fluffiga rosa skapelser i "reservpåsen" som är påsen med ombyteskläder man har med sig, dvs kläder man bara använder när det är absolut kris. Växer lilla O upp och själv vill ha rosa kläder så fine. Men tills dess så tar jag mitt ansvar som hennes mamma och skyddar henne från denna kavalkad av absurd övergullighet. Basta.

Konsten att hantera en sovande bebis

När man har barn så är det en stor lättnad när barnet sover. Missförstå mig inte, lilla O är världens coolaste och häftigaste bebis men när hon sover så hinner man liksom med allting som man inte kan göra med en hand, dvs man kan inte göra det samtidigt som man bär på en bebis. Av någon anledning så hade jag fått för mig att barn var lite vanemänniskor. Dvs att de sov en lång stund på dagen, typ någon timme i alla fall. Då skulle jag veta att när min dotter sover så har jag en timme på mig att göra saker och så är det bara att köra igång. Så är det ju inte riktigt. Lilla O kan sova i allt från 5 minuter till 4 timmar. När som helst. När hon har somnat vet man därför inte om hon har somnat för en lång tupplur eller för en ultrakort powernap. Därför kan man inte planera någonting. Alls. Sover hon så väntar man en stund för att se om hon VERKLIGEN sover. Sedan gör man någonting som går relativt snabbt ifall hon skulle vakna. Sedan vågar man sig ut på ett äventyr i det angränsande rummet och möjligtvis -så småningom- till andra våningen. Men då bara för en snabbvisit som utförs i joggande tempo för att snabbt kunna ta sig tillbaka till henne ifall hon vaknar. När man då har gjort det man har förutsatt sig att göra så blir man lite vilsen eftersom man inte vet vad man skall använda all tid till. Sedan läser man lite. Sedan nickar man till lite. Till slut så sitter man bara och väntar på att hon skall vakna eftersom det är så tråkigt när hon sover. Märkligt, det där.

Sluta larva er

Jag har aldrig förstått det där låtsastrevliga sättet som en del lägger sig till med. "Gud vi måste verkligen ta en fika snart" utbrister de trots att man vet att de inte har den minsta lust samtidigt som man själv hellre skulle kasta sig ut för ett stup. Alternativt "åh vi måste verkligen ses snart", den är också ganska vanlig. Dock undviker människan att bestämma tid och datum, pressar man dem lite så blir det tyst alternativt klämmer de ur sig "öh, jag måste kolla min kalender som ligger hemma/kolla med min sambo". Larvigt. Varför måste folk låtsas vara trevliga? Det skulle aldrig falla mig in. Jag skulle aldrig föreslå att umgås med någon jag inte gillar. Varför är folk så rädda för att vara otrevliga? Go for it, säger jag. Lite mer ärlighet, tack.

Att tänka på

Man skall icke ställa en 12 kg tung kettlebell i passagerarsätet på bilen för då tror bilen att det sitter någon där utan säkerhetsbälte varpå lampor börjar blinka och larm skrika.