År 2011

Kan meddela att de tre saker som lilla O visar mest intresse för är TV, dator och mobiltelefon. Bra eller dåligt? Hm.

Sport

Hela tiden är det sport på TV. Jag har ingenting emot det egentligen så länge det är bra sport, är det något tråkigt (speedway, bilsport, lerduveskyte, etc) men jag orkar inte engagera mig längre. När man var yngre så tittade man på VM, EM etc och till och med på någon avgörande och viktig match då och då. Nu blir jag fullständigt uttråkad. Jag struntar fullständigt i när Robin Söderling spelar, handbolls-vm var fullkomligt ointressant och när det var fotbolls-vm sist så kollade jag inte på en enda hel match. Började men när eländet drog ut på tiden i förlängning så stängdes tv-n av. Dels är jag ointresserad och dels är det hysteriskt roligt att provocera de som sitter klistrade framför tv:n hela dagarna och inte kan förstå hur man kan missa något så intressant. T ex de alpina tävlingarna som pågår varenda helg (känns det som i allafall). Det är ju fan tävlingar mer eller mindre hela tiden. Jag väljer att inte engagera mig, jag gör så mycket intressantare saker istället. Typ surfar.

*PIP*

Alltså det här med babyvakter är skitbra men om man har laddningsbara batterier i en pryl och batterierna håller på att ta slut, måste man då lägga in en sabla signal som piper var femte sekund?!? Måste man verkligen det? Varför kan man inte stänga av det sabla ljudet??? VARFÖR???

Misär

Ååååhhh nu är jag inne i en period av frustration igen. Jag avskyr twitter och fattar inte poängen med det (oftast är inläggen helt förvirrade och när man läser dem så är det de lösrykta och man fattar ingenting), jag hatar alla fåniga Facebookapplikationer (tyckte de var lite roliga först men det var när jag var ung...), jag fattar inte varför alla snackar om det där jävla programmet Solsidan som om det vore det bästa programmet någonsin (jag skulle kunna tänka mig att titta på det om jag inte hade något annat för mig och alla andra kanaler visade skit men annars...inte), Aftonbladet kan man knappt läsa utan att bli deprimerad. Vad kan man säga annat än att både tv och internet är skit. Annat var det när jag var ung. Nu tänker jag gå och titta på min dotter när hon sover istället. Bye.

Stadiumrabatt

Träningsnörd som man är så läser man ju några träningsbloggar. När jag i en av dem fick reda på att man fick 15% på kläder på Stadium under resten av veckan så var det ju bara att gå ner till stan för lite inköp. Poängen var att man skulle ta med kläderna till kassan, hänvisa till jointhemovement.se och då få rabatten (nån kampanj de har nu, ta tipset och kör på bara =). I kassan hade de dock ingen aning om någon kampanj på kläder. Tjejen i kassan fick ringa till någon annan person som inte heller hade någon aning om rabatten. Jag envisades dock och hänvisade till min lästa träningsblogg. Personen i andra änden av luren skulle kolla upp detta med någon ytterligare person och ringa upp tjejen i kassan igen. Värsta proceduren, alltså. Till slut ringde personen i fråga upp och visst hade jag rätt. Jag fick mina procent :D Intressant dock att köra en kampanj som personalen i butikerna inte känner till...

Världens bästa stav

Den här genomskinliga lilla staven måste vara en av vår tids smartaste uppfinningar. Nu slipper jag äntligen trassla in min näsa/axel/armbåge/lillfinger/knä i mp3-sladden. Som jag har väntat. Halleluja.

Dagens horoskop från Spray

"Merkurius aspekterar Saturnus från ditt tecken". Huh?

Det här med kultur

Allvarligt talat, det här har jag undrat över länge. Varför är alla kulturmänniskor så flummiga? Tittar man på kulturnyheterna (som i och för sig är ganska underhållande) så är alltid alla kulturmänniskor iklädda konstiga, omatchande kläder, heter konstiga namn och, inte minst, har helt hysteriska frisyrer. Intervjuar de sedan någon annan kulturmänniska så är det oftast någon kritvit (ja jag vet, jag är inte heller särskilt brun) människa i fluffigt hår, konstigt leende och fjällrävenryggsäck. Det fascinerar mig. Hur kan alla dessa människor ha samma intressen? Är de konstiga för att de gillar kultur? Eller gillar de kultur för att de är konstiga?

Konsten att inte bli blöt i en trappa

När man kommer in på mitt gym så kommer man först in i en hall där man tar av sig skorna (man vill absolut inte korsa skylten "inga skor tack" med skor på. Då händer det säkert något. Jag vet inte vad men det är nog inte något trevligt) och sedan går man uppför en trappa mot receptionen. Nu när det är slaskigt ute så ligger det en rulle med plastpåsar vid trappan och då är det meningen att man skall ta en plastpåse och stoppa in sina skor i så att de inte skitar ner i skåpen (eftersom jag är rebellisk så lägger jag inte in mina skor i påsen utan jag lägger påsen på skåpsgolvet och ställer skorna ovanpå. Jag gillar att leva farligt). Allt lugnt så långt.
Problemet är att alla tar inte av sig skorna på samma ställe vilket gör att det blir blött lite överallt i själva trappan. Jag brukar ta av mig skorna längst ned (föredöme som jag är) och här kommer problemet: folk vägrar gå förbi mig när jag står och pillar med mina skor. Jag försöker trycka ihop mig så att jag inte står i vägen men det hjälper inte. Det är alltid någon dryg jävel som står bakom mig och väntar på att jag skall bli färdig så att de kan gå efter mig uppför trappan. Detta för att de inte vill bli blöta om fötterna. Antagligen är det väl någon slags markering om att jag roffat åt mig den enda torra platsen i trappan och nu måste resten av gymbesökarna vänta på att jag är färdig så att de kan ta sig in i gymmet utan att bli blöta om fötterna. Men vad f-n är problemet?
1) Jag står inte på den enda torra fläcken. Det går utmärkt att gå förbi mig utan att bli blöt.
2) Om man går förbi mig och råkar bli blöt, vad händer då? Går jorden under? Kommer de att bli vansinnigt sjuka och bli sängliggande i lunginflammation? Skulle inte tro det.
En vacker dag skall jag ställa mig i trappan och ta av mig skorna mycket långsamt. När jag har gjort det skall jag ta upp mobilen och ringa till någon. Och stå där och prata. Länge.

Den envise tomten

Jag har en tomte på mitt skrivbord. Den borde inte befinna sig där utan nedplockad i en låda tillsammans med allt annat julpynt som förpassades dit för flera veckor sedan. Men av någon anledning så finns tomten kvar. Vid det aktuella städningstillfället så missades han och nu står han kvar. Han har dessutom en tomtekompis som sitter på ett annat ställe i lägenheten och vars uppgift är att dölja en viss skavank på detta ställe. Vi har sagt att tomten borde bytas ut mot något mer ickesäsongsbetonat men så har inte blivit fallet. Nu har den gamla tomten suttit på samma plats i 13 månader och denna tomte kommer nog att finnas kvar ett tag han också. Lägenheten kommer sakta men säkert att tas över av tomtar. Varje gång jag sitter vid datorn så tänker jag att jag åtminstone skall plocka ned flygplanstomten, men nej. Det blir aldrig av. Men med tanke på att han bara får titta fram en gång om året så är väl inte det hela världen, han får väl sitta kvar där ett tag till. Jag skulle ju kunna plocka ner honom nu, men nej. Nu skall jag se på tv.

Mammor och bebisar

På tisdagar går jag på mammaträff. Det är en sån där grej i BVC:s regi som man himlar med ögonen åt innan man har barn men sitter man i alla fall där med ett gäng mammor och bebisar som krälar, dreglar och skriker (bebisarna alltså, inte mammorna). I vilket fall som helst så är träffarna helt ok, mammorna är trevliga medan BVC-tanterna är så där irriterande, ostrukturerade och mesiga som bara BVC-tanter kan vara. I vilket fall som helst så är jag inte säker på att jag kan fortsätta gå där. Jag är övertygad om att alla de andra mammorna är avundsjuka och hatar mig för att jag har världens coolaste, snällaste, smartaste och sötaste bebis. Jag vill ju inte vara orsak till dålig stämning på de där träffarna. Men i det här fallet så kan det i och för sig vara värt det.

Välmenat, men SÅ fel...

Idag skulle jag handla schampo och balsam. En trivial händelse kan tyckas, men denna gång fick jag en pryl på köpet. En locktång. En sabla locktång. När jag för första gången får en gratispryl på det stället och då dessutom i form av en teknisk pryl så får jag en locktång. Förmodligen den enda tekniska pryl i världen som jag verkligen inte behöver. Under en millisekund så tänkte jag nästan fråga om jag kunde få något annat men hejdade mig. Det är den butik som säljer "mina" produkter billigast så jag vill inte bli stämplad som en Otrevlig och Otacksam Kund och därför skämmas så mycket att jag aldrig kan återvända igen. Så jag sade "tack så mycket", tog min locktång och gick. En locktång. En jävla locktång.
//Storkrull

What?!?!?

NÄR blev Per Nuder en "favorit till partiledarposten?" Kan någon förklara det för mig???

Varför...

...går det ALDRIG att köpa en lagom stor godispåse? Det spelar ingen roll vad man föresätter sig, den blir alltid gigantisk. Puh.

Ny litteratur

Det verkar som om de böcker jag läser nu för tiden har en något annorlunda inriktning än de böcker om ond, bråd död som jag helst läste förr i tiden...men jag måste säga att dessa böcker faktiskt är mer spännande än man kan tro =)

Ur vägen

Ja vill bara säga att jag älskar att gå på promenad med barnvagn. Möjligheten att spänna ögonen i folk som möter en på trottoaren och VÄGRA köra undan utan bara mosa på rakt fram så att de till slut tvingas att gå åt sidan (jag vet att jag har rätten på min sida!!!) är helt UNDERBAR. Så försök inte köra ett chickenrace med mig på trottoaren. Jag vinner. Varje gång.

Minikundvagnar och ica-butiker

I går var jag inne på en ICA-affär här i stan för att handla. Allt gick över förväntan, jag hittade det jag skulle ha relativt snabbt och lyckades undvika att köra ner ett varuberg med barnvagnen (det har inte hänt än men det kommer...var så säker). Väl i kassan så betalar jag och skall gå. Vad ser jag? Mitt för kassautgången står en hel hög med såna där minismå kundvagnar som ungar har. De står mitt i vägen så man kan ta sig förbi om man går själv, men med barnvagn så går det INTE. Jag blir skitförbannad (som jag har en tendens att göra när saker inte går/är/gör som jag vill), går fram till kundvagnarna, ger dem en ordentlig skjuts över golvet samtidigt som jag lagom högt yttrar en väl vald svordom. Vilket sabla butik spärrar utgången med barnvagnar? Lite ordning tack. I vilket fall som helst så stormar jag ut ur butiken, går ca 100 meter och inser sedan att jag har glömt alla varorna i butiken. Går tillbaka och där ligger allting kvar på bandet. Låtsas som om det är helt normalt att gå in i butiken, lassa ner varor i vagnen och sedan genast gå ut igen. Jaha, vad är sensmoralen med det här då? "Bli bara ordentligt arg om du har möjlighet att göra en snygg sorti" antar jag.

Surf

Jag behöver hjälp. Surfhjälp. Jag har surfat runt på hela Internet och nu är det slut. Jag har ett par sidor som jag besöker varje dag och när jag läst dem så är det slut. Det finns ingenting mer att läsa. Alla andra verkar ju hitta massor av roliga och intressanta sidor. Vilka är de? Jag har aldrig förstått det. Jag har uppenbarligen missat något. Det här är sidorna jag besöker:
www.facebook.com (kommentarer överflödiga. Det är som knark, har man väl börjat så kan man inte sluta)
www.aftonbladet.se (tycker egentligen att det är en värdelös, värdelös tidning med usla journalister och urdåliga artiklar men det är som en bilderbok för vuxna. Snabb underhållning och man kan roa sig lite utan att behöva engagera sig)
Fyra olika träningsbloggar. Jag skulle kunna skriva ut adresserna men jag orkar inte. Det är i allafall fyra olika tjejer som skriver om träning på ett rätt underhållande sätt och jag blir glad och motiverad av att läsa hur de tränar.
Ja det var det. Sedan har jag några sidor till som jag besöker några gånger i veckan men kanske inte dagligen. Det är tragiskt. Jag behöver surfhjälp. Men jag vet inte vart jag skall få den ifrån. Vart är alla roliga, fantastiska och underhållande sidor som alla andra hittar hela tiden?

Åsikter ombedes ej

När man har barn så verkar det som om alla måste göra sin röst hörd. Skit samma om man har egna barn eller inte, plötsligt är alla självutnämnda experter. Tydligen går det något slags mode i att påpeka hur sjuka barn blir, och gärna även att de blir sjuka flera gånger. Det fattar väl vem som helst som inte är idiot att alla människor blir sjuka förr eller senare. Frågan är ju bara när och hur sjuk man blir. Men det räcker väl om man hanterar den sjukdomen när det är dags? Jag förstår inte vitsen med att folk sitter och skrämmer upp varandra med att barnen minsann kommer att bli magsjuka, få öroninflammation, inte kommer att kunna sova, måste äta medicin, etc. Ursäkta mig, men vill jag höra din åsikt i den frågan så frågar jag efter den, annars kan du vara tyst. Faktiskt. Och nej, alla barn får inte magsjuka, öroninflammation, etc. Sådeså.

Idrottsgalan

Funderade på att titta på Idrottsgalan och vad är det första jag ser? Darin som står och ylar någon låt. Stänger av. Zappar lite fram och tillbaka. Knäpper på igen. Då är det nån från Idol (tror jag) som står på scenen. Ärligt talat, var f-n är respekten för andra människor? Om man vill se sjukt duktiga idrottsmän och kvinnor belönas, skall man tvingas lyssna på sån sk*t???

Mammaträning

I dag har jag tränat wii active. Orkar man inte ta sig iväg till gymmet (hade dock en bra orsak, glashalt så det hade tagit dubbelt så lång tid att bara ta sig dit och hem igen) så får man träna hemma. Körde 50 minuter och var alldeles svettig efteråt, måste säga att jag blivit positivt överraskad av tv-spelets förmåga att fixa till ett bra träningspass. Efter lilla O:s tillkomst så måste jag faktiskt säga att jag i högsta grad effektiviserat min träning. Från att förut ha kunnat lulla runt lite på gymmet när jag blivit trött och dessutom inte ha ett påtagligt mål att träna för (att må bra är alltid ett mål men inte så konkret) så har jag nu blivit effektiviteten själv. Eftersom lilla O har vissa krav så är det bara att ta sig till gymmet, supereffektivt träna sitt pass och sedan hem igen. Här finns ingen tid för slöande.
Dessutom finns det ju massor av tillfällen till hemmaträning som jag förut ignorerat (tråkigt) men som nu är riktigt kul. Träna under tidspress bredvid sovande bebis (man vet aldrig när hon vaknar) är nog så effektivt. Jag köper absolut att det kan vara tufft att få tid till träning när man har två barn eller fler, men har man bara ett barn så finns det tid. Alla som säger något annat är bekväma. Visst, det finns barn som är sjuka och kräver viss tillsyn, det är en sak. Men annars finns det massor av möjligheter till barnvagnspromenader, styrketräningsövningar när bebisen sover, träna på kvällen när man inte är själv med bebisen längre...dessutom förstår jag (som jag sagt tidigare) inte hur det är möjligt att INTE träna när man är mamma. Hur orkar man med alla lyft och allt bärande? Jag fattar inte. Utan att ha byggt upp muskler i armar, axlar, mage och rygg så skulle jag vara helt körd. Nej, mer träning till alla mammor. Inga ursäkter.

Vin

ÄNTLIGEN ett alkoholfritt vin som faktiskt inte bara går att dricka (övriga alkoholfria viner smakar päck och påminner mest om gigantiskt felblandad saft) utan som faktiskt är riktigt gott. Vilket hallelujamoment.

Jag kan ha missat något, men jag vet i så fall inte vad

Jag fattar inte vad problemet är med bebiskläder. I vanliga fall är folk rationella (nåja), jämlikhet och jämställdhet och därmed basta. Men när det handlar om bebisar så verkar de reglerna plötsligt ha satts ur spel. Tjejbebisar skall plötsligt fullkomligen dränkas i rosa fluffluff med volanger och gud vet allt. Killarna å andra sidan kan tydligen ha lite coolare kläder i t ex grönt, blått, etc. Lilla O kläs icke i rosa kläder utan här går i färgerna blått, svart, grått, etc. Dock har folk då vid tillfällen misstagit henne för en kille. Märkligt, det där.

Notering

Ta med en lista på vad som skall inhandlas när man går till ICA. Då slipper man glömma det där som var jätteviktigt att köpa just i dag. Skit också.

Glömsk

Jag är glömsk. Inte så där charmigt "jag-glömmer-nycklarna-jackfickan" utan totalt sabla tokglömsk. Jag kan hålla på att göra någonting och glömma bort vad det är. Jag kan gå in i ett rum och glömma bort varför jag gick dit. Jag kan sätta på tv:n och glömma bort vilket program jag ville se. Jag kan leta efter mobilen och komma på att jag gått omkring med den i handen precis hela tiden. Förut satt jag och läste Aftonbladet på nätet (köper aldrig papperstidningen av princip, jag skall inte lägga ett öre på deras värdelösa journalistik...men nätupplagan går bra, den är gratis. Dessutom är Aftonbladet Nöje ovärderlig när man har tråkigt), scrollade lite, såg någonting och tänkte "jag scrollar bara ner och sen går jag tillbaka och klickar". När jag väl hade scrollat ned så hade jag ingen aning om vad det var jag ville läsa. Ingen aning alls. En del hävdar att man blir lite snurrig och glömsk när man får barn eftersom det är en så stor omställning och blahablaha. Skitsnack. Jag har alltid varit så här rörig. Vad det var jag skulle klicka på? Jag var tvungen att kolla hela sidan igen och hoppas på att jag kom på vad det var jag ville läsa. Det var Alex Schulmans blogg. Han är ett bloggeni. Hans geni hittar ni här.

Filmproblem

Jag vill se slutet av "Salt". Den där agentfilmen med Angelina Jolie som är relativt ny. Jag har sett hela filmen utom de sista tio minuterna. Jag vet hur filmen slutar, så det är inte handlingen jag är ute efter. Jag vill bara se den utan att behöva köpa den på DVD för över 100 spänn. Kan man se de sista tio minuterna av en film någonstans? Utan att betala något för det då. Självklart. Jag har redan lagt en gratis biocheck på filmen och då missade jag de sista tio minuterna. Jag vill få valuta för min papperslapp.

Mellis

Varför säger folk "mellis" hela tiden? Kan någon förklara vart det jävla ordet kommer ifrån? Mig veterligen så heter det MELLANMÅL. "Mellis" verkar ju vara ett ord som härstammar ifrån barnverksamheten. Alla som har barn verkar säga "mellis" (inte jag!!!) men jag fattar inte varför.
1) Varför lära barnen ett grammatiskt inkorrekt ord. Lär ungarna prata ordentligt, för tusan.
2) Människorna som jobbar med/har barnen använder sig av det värdelösa ordet även nr de pratar med vuxna. Det är ju helt idiotiskt. Alla över 18 borde ju fatta vad ett mellanmål är för någonting. Alla under 18 också, för den delen. Så kan alla vara så vänliga att prata normalt innan jag exploderar, tack.

Alkoholfritt

Den här drycken är helt OK för att vara alkoholfri. Flaska på 33 cl är lagom, konsistensen känns lite lyxig. Färgen är fin och smaken är god. Vad den kostar? 62 spänn! Det är inte klokt. Hur kan Systembolaget på fullt allvar sälja en alkoholfri dryck i 33 cl flaska och ta 62 spänn för den? Är de idioter? Tror de att jag är en idiot? "Innehåller 2300 handplockade blåbär". Jo visst, tjenare...

Rondellidioter

Vad är det för fel på folk egentligen. När jag tog körkort fick jag lära mig att man blinkar i rondeller. Punkt. Det verkar vara någonting som inte gäller längre. Alternativt att min körskollärare var speciell för det finns ju en hel del idioter som är äldre än mig som inte heller blinkar. Vad är problemet? Är det svårt att blinka? Jobbigt? Tråkigt? VAD???

Kettlebellinköp

Den här köpte jag i veckan. Äntligen! Den är SÅ fin =)

Säljes: gran

Rejält tilltufsad gran säljes till högstbjudande. Granen har en gång varit mycket vacker men ser nu ut som ett barrigt lik. Tillhörande barr medföljer men levereras till största delen i plastpåse då de inte längre är fästa vid granen. Granen bör behandlas med största varsamhet då endast en lätt beröring resulterar i barr-ras och brutna kvistar. Granen bör vid installationen inte placeras bredvid någon som sover lätt eftersom saker som hänger i granen alternativt stora mängder barr med jämna mellanrum rasar ned. Köparen ansvarar själv för avhämtning. Snabb affär är önskvärt. Ring 011-DESPERAT.

Surfa

Allvarligt talat, varför har jag inte varit inne på sajten www.dintraning.se förut? Den är ju helt genialisk. Rekommenderas!!!

Försäkringskassan

Måste bara tillägga att Försäkringskassan har den sämsta hemsidan någonsin, den är otydlig och flummig och skall man ändra saker på sina egna sidor så framgår det inte alls vad man egentligen har ändrat och om det blev som man trodde utan man får väl helt enkelt vänta och se. Dessutom har de de absolut sämsta handläggarna. Försäkringskassan är sämst, sämst, sämst. Hata, hata, hata. Urk.

Okej

Okej kan ha varit den bästa tidningen någonsin. Inte dagens okej som verkar vara full med sminktips och annat skräp. Nej, på den gamla goda tiden så fick man läsa spännande musikreportage och se artister och filmstjärnor ställa upp på de mest pinsamma bilder. Det var tider det. Därför ser jag verkligen fram emot att läsa den här boken som just nu ligger på köksbordet. Den skall sträckläsas från pärm till pärm. Och ja, jag vet hur man roterar bilder men jag orkar helt enkelt inte. Häpp! =)

Note to self...

...om det i receptet står 3 msk soja men under tiden man gör såsen ser det konstigt ut, det luktar konstigt och framför allt så KÄNNS det konstigt...då är det konstigt. Nästa gång skall jag gå efter magkänslan :P Tur att resten av maten blev god :D