Dags för massage

I morgon har jag bokat massage. Äntligen! Har inte varit på massage på ett bra tag (läs: nästan två år) så nu är det dags. Jag har en muskelknuta på vänster axel som inte går av för hackor, jag inbillar mig att den är lika stor som en golfboll...en del har uppfattningen att massage skall vara lite mjukt och behagligt och någon som klappar lite på en och så skall det vara klart. Inte jag. För mig är massage utan smärta ingen massage. Massage skall göra ont, musklerna skall knådas igenom ordentligt och under tiden det sker så skall det göra så ont att man måste behärska sig maximalt för att inte skrika högt...och underlaget skall vara blött av svett efteråt. Oftast blir jag besviken på massörer för att de är för mesiga, när andra tycker att de är lite hårdhänta så undrar jag om de ens har börjat eller om de bara värmer upp. Fördelen efteråt är att man känner hur precis ALLA spänningar är helt borta. Kroppen känns precis nollställd. Hur som helst, i morgon skall jag till ett ställe jag varit på förut som erbjuder finsk djupmassage. Vete tusan vad det innebär egentligen men ont som f-n gör det och det är SÅ skönt efteråt. Jag ser SÅ mycket fram emot att plågas under en timme :D

Gymmusik

Körde lite styrketräning på gymmet förut och eftersom jag aldrig lyssnar på musik själv när jag styrketränar (lång historia men låt mig säga så här: det är jävligt lätt att trassla in hantlarna i sladden till öronsnäckorna) så vill jag gärna att gymmet spelar bra musik. Nu har de ju inte den goda smaken att spela Linkin Park men i dag körde de den här (försökte hitta musikvideon men det gick ju inte. Hatar jävla Youtube, trots att alla tycker det är sååå bra så suger det. Finns mest skit där, tycker jag. Sådeså.) låten och den hjälpte riktigt bra när det kändes tungt för armarna :D

Nytt gym i Norrköping :D

Fick i går reda på att det här gymmet skall öppna i Norrköping den 25 september. Intressant. Mycket intressant. Trots att jag verkligen trivs kalasbra på mitt nuvarande gym där jag tränat de senaste sex åren så känns det väldigt spännande med ett gym som man har tillgång till 24 timmar om dygnet. Nu är det ju snart dags att börja jobba för mig och jag har lite olika förslag till mig själv hur jag skall passa in träningen på bästa sätt i mina nya rutiner. Ett gym med så generösa öppettider är klart intressant, hoppas bara att det är ett fräscht gym med fräscha och bra prylar också. Jag kommer helt klart att kolla in det vid tillfälle :D

Pengar!!!

Nu har man plötsligt fått lön eftersom jag har tagit ut semester den här månaden. Herregud vad mycket pengar. Med tanke på att jag inte tagit ut några föräldradagar och därmed inte fått några pengar alls (ja, förutom barnbidraget då...woho) på några månader så känner jag mig med en gång snuskigt rik. För att fira borde jag ju köpa något onödigt och svindyrt som de alltid gör på film (typ köper asdyra skor eller väskor eller vad det nu är) men eftersom jag hatar att shoppa så är det ett problem. Jag har inte tålamod att handla. Det enda jag kan tycka är kul att titta på är träningskläder men det stupar alltid på att jag måste gå in i provrummet och pröva dem och det orkar man bara inte. Det är jobbigt redan och innan och ovanpå det skall man få med sig en barnvagn in i provhytten också. Inte för att lilla O brukar protestera, hon brukar mest se förundrad ut...men lite trångt blir det. Och jobbigt är det. Och summa summarum blir att jag inte spenderar alla mina pengar utan de sitter där på kontot. Lika bra det =)

Smart i Aftonbladet

Allvarligt talat så är ju den här artikeln skriven av puckon. Som vanligt när det gäller Aftonbladet, skulle man ju kunna säga. Men det finns här ingen förståelse för att alla kanske inte KAN åka kollektivt för att det antingen inte finns några linjer som passar, att linjerna inte avgår vid en tid som passar alternativt linjen anpassas för att plocka upp så många som möjligt så att en färdväg som borde ta tio mintuer tar fyrtio? Men det är klart, alla bor ju i städer och åker bara bil för nöjes skull. Eller? Jävla puckon.

Träningscitat

"Treat fitness like your job. You can't choose what days you want to show up at your desk and be productive."
Pauline Nordin

Grrr

En aning irritation just nu. Varför kan saker och ting inte bara funka som de skall funka och folk göra saker som de förväntas göra? Nehej, tydligen inte. Grrr.

Förväntningarna på att vara en bra mamma

När jag blev mamma så trodde jag att allting skulle lösa sig per automatik. Jag var helt säker på att saker och ting skulle falla på plats, en efter en. Jag har såväl i mitt eget liv som genom diverse media fått itutat i mig att vissa saker bara skall vara på ett visst sätt och jag trodde verkligen att det skulle bli så. Men det blev det inte.

- Jag är fortfarande för jävla dålig på att stryka kläder. Alla mammor skall väl vara experter på att stryka så att kläderna blir så där härligt krispiga och släta? Inte jag. Jag kan fortfarande stå och stryka på samma jävla skjorta i 20 minuter för att sedan hitta skrynklor precis överallt.
- Jag bakar inte. Alla mammor bakar väl sitt eget bröd plus lite piffiga kakor som de bjuder på när folk kommer förbi? Jag bakar inte. Alls. Dels för att jag inte har tålamodet, dels för att lilla O skulle bli galen om jag stod upptagen i köket så länge utan att leka med henne och dels för att jag hatar att baka bröd. Baka kakor kan gå bra någon gång varannat år, men bröd? Nix.
- Jag städar ytterst motvilligt. Mammor verkar i största allmänhet damma, dammsuga, torka golv, putsa fönster och rensa garderober. Jag hatar att städa. Missförstå mig inte, hemma skall det vara rent och jag hatar när det är dammigt men det får inte gå till överdrift. Man dammsuger när det behövs och tvätta fönstren? Varför det? Så länge man kan se igenom dem så duger det väl? Och rensa garderober? varför? Dörrarna går ju fortfarande att stänga?
- Jag avskyr att pyssla. Många mammor verkar anamma pysslandet. Det skall stickas, virkas, målas blomkrukor och piffas upp i största allmänhet. Jag avskyr allt detta pillande. Jag vill köpa prylarna och ställa upp dem direkt. Jag betalar med glädje någon annan för att tillverka eländet.
- Jag avskyr trädgårdar. Inte att vara i, jag kan uppskatta att sitta i en fin trädgård och grilla eller vad man nu har lust att göra. Men jag vill verkligen INTE ha en trädgård. Blotta tanken på att ligga på knä i trädgården och rensa ogräs, så blommor, pilla i trädgårdsland, räfsa löv, skotta snö...fy faaan. Jag trivs alldeles utmärkt med att bo i lägenhet och låta någon annan ta hand om eländet.
Min poäng är att min mammagen verkar defekt. Allt det ovanstående var exakt likadant innan jag blev mamma men jag utgick ifrån att det kanske skulle ändras per automatik. Men det har det inte gjort. Herregud vilken tur.

Dagens överraskning

"Breaking News med Filip och Fredrik" var inte alls totalt kasst som jag hade förväntat mig (jag hatar Filip och Fredrik och tycker de är irriterande gaphalsar med mindervärdeskomplex) utan faktiskt helt okej. Inte helt okej eftersom idioterna envisas med att avbryta folk innan de har hunnit prata färdigt men ganska okej. Programmet får fyra tv-apparater av fem möjliga medan programledarna får två irriterande små mopsar av fem möjliga. Förbättringspotential finns. Hm.

Söndag kväll

Den här filmen var okej, den funkade att se på men jag förstår inte riktigt den översvallande positiva kritik den har fått...så bra var den inte. Ganska hattig och det kändes som om man mest ville göra en musikvideo med så många cornelislåtar som möjligt samtidigt som man lite ostrukturerat klippte ihop "det bästa" ur hans liv. Nja, filmen får tre svaga skäggiga gubbar av fem möjliga.
Den här däremot får fem glada godistuggor av fem möjliga :D

Trött, tröttare tröttast

Eftersom man ibland (när man varit i Sälen) måste gå upp mycket tidigt (ca fem på morgonen) och detta av flera anledningar (den största är att man har en bebis) så blir man då ganska trött. Detta är inte så bra när man skall köra bil. Jag letar för fullt efter något uppiggande att ta och detta är inte så lätt som man kan tro. Jag dricker inte kaffe (äcklig, avskyvärd dryck) och inte Cola (lika äcklig, kan inte förstå hur någon i hela världen kan betala pengar för skiten) och kan (tyvärr, har jag insett) inte äta godis varenda gång jag skall hålla mig vaken. Mitt senaste knep är den här drycken. Inte helt bra, eftersom jag dricker kaffe så sällan (aldrig) så blir jag lite piggare trots att kaffemängden är mikroskopiskt liten...men det håller i sig i en kvart innan jag blir lika trött igen. Jag letar vidare.


Augustifesten

I dag var det dags att besöka augustifesten en sväng. Givetvis måste man ta en sväng på marknaden. Där finns det EN sak som är viktig att få tag i, allting annat är sekundärt. Vad kan det vara, tänker ni. Godis? Plastpåsar? Billiga tröjor med fåniga tryck? Nej, ost. OST. Med vitlök. Mycket vitlök :D

Det här med husfasader...

Vårt hus har en fasad som har rasat och behöver rustas upp. I början av augusti satte vår hyresvärd upp en lapp om att husets fasad skulle renoveras och att det skulle ta 3-4 veckor. Sedan dess har det varit byggjobbare här en eftermiddag och satt upp en ställning vid ena sidan av huset och rivit lite, sedan har det inte hänt någonting. Vi har undrat varför. I dag fick vi reda på att hyresvärden vill byta färg på huset. Det är inte godkänt av kommunen än eftersom huset är K-märkt och det är inte ens säkert att det blir godkänt. Han anlitade tydligen en byggfirma för att göra ett jobb som fortfarande inte är godkänt. I dag var byggfirman här och hämtade halva byggställningen eftersom de behövde den till en annan arbetsplats. Och snart är det höst och regnigt och då kan man inte renovera en fasad. Och han kan egentligen inte vänta till nästa år med att göra något åt fasaden eftersom det läcker in vatten. Vad säger man? ERROR.

Smultronstället

Man kan ju inte annat än älska ett ställe som erbjuder flera olika kombinationer av glass, godis, kakor, såser, nötter, etc...sånt här skulle man äta varje vecka :D Eller kanske inte...

Tanke

I bland får man sig en tankeställare om att livet inte alltid är så långt och självklart som man tror. Usch.

Konsten att fasadrenovera ett hus

Vi skall få fasaden på vårt hus renoverad. Bra, tycker vi. För 2 veckor sedan satte hyresvärden upp en lapp om att arbetet skulle börja den 1 augusti och sedan hålla på 3-4 veckor. Sedan dess har gubbarna satt upp en fin byggställning på framsidan av huset och efter det har det inte hänt ett dugg. Därför undrar jag vad som hänt. Har de gått på en hantverkarkafferast (a k a "borta i flera veckor")? Har de fått ett annat jobb som är roligare (hur roligt det nu kan vara att renovera fasader)? Har de tappat något viktigt verktyg som måste specialbeställas från Kina och fraktas hit med cykel? Har de kidnappats av utomjordingar? Vad? Jag ser fram emot deras återkomst så att jag kan få reda på vad som hänt. Snälla renoveringsgubbar, berätta!!!

Tvättstugebokningar

Vårt hus har fem lägenheter. Dessa fem lägenheter har en tvättstuga. Denna tvättstuga har en tvättmaskin. En enda. Detta innebär att när man bokar tvättstugan så bokar man en hel dag (eftersom tvättmaskinen tar två timmar per tvätt). Dock kan man vara lite hjälpsam och skriva på tvättbokningslistan att man vill ha tvättstugan efter t ex 17.00 så vet grannarna att de kan tvätta innan dess. Detta hade funkat utmärkt om det inte vore för en enda granne. Denna granne är ensamstående med två tonårsdöttrar. Då kan jag förstå att man vill tvätta ofta. Men inte så ofta som vår granne. Hon bokar tre heldagar i veckan. Tre. Heldagar. I. Veckan. Det är helt sjukt. Har hon inget annat liv än att tvätta? Vad är problemet? Tror hon att man får boka tvättstugan samma antal dagar per vecka som det finns familjemedlemmar? Är det bara jag som tycker att det är helt stört? HELT stört???

Härligt, ICA Maxi

Alla pocket kostar 39 spänn! Sade jag förresten att jag enbart läser kriminalromaner??? :D

Farligt sommarnöje

I går blev det premiärbad, var inte säker på om det skulle bli något badande i år för jag är inte den mest aktiva badaren i världen. Antingen är det alldeles för varmt för att gå ut (det är ju då man vill bada, för att svalka sig) och då vill man ju inte ligga och steka varken i vattnet eller på någon strand. Sol är farligt. Särskilt om man är lite fräknig. Det är i så fall först på kvällen när det blir svalt som man kan tänka sig att masa sig i väg till vattnet MEN då behöver man ju inte bada längre för då är det ju svalt och jaa...kanske till och med lite kallt...? Kontentan blir: inget badande. Dessutom blir man ju lite smutsig också om man badar i en sjö av alla alger och annat konstigt som kryper omkring i/på vattnet. Det gör att när man skall hem så tar man på sig kläderna vilka då blir smutsiga. Dessutom måste man duscha när man kommer hem för man luktar lite skunk av vattnet som man har badat i. Plus att man istället för att sjunka ner i en fåtölj och inte göra någonting måste duscha OCH skölja OCH hänga upp alla blöta badkläder någonstans. Dessutom så droppar de blöta badkläderna ned på golvet så det bildas en stor pöl där man kan halka och bryta benet. Det är därför jag inte gillar att bada.

Saker som förändras när man får barn

- Att vara uppe och vaken efter 00.00 känns plötsligt som oerhört sent
- När man går på restaurang så är första prio att restaurangen har relativt få gäster, att det är lugnt, brett mellan borden och att de har barnstol. Sedan prioriteras kvaliteten på maten.
- Man slutar se andra barn som onda, dreglande små dvärgar utan ser dem plötsligt som små människor som ibland faktiskt kan vara ganska coola
- Plötsligt är det roligt att handla kläder. Barnkläder, då.
- Man blir så otroligt blödig att man inte kan se barn fara illa på film fast man VET att det är på låtsas (jag kan inte ens se "Dagissnuten" längre)
- Man inrutar sitt liv i 3,5-timmarsintervaller (tiden mellan mattillfällena)
- Man slutar åka spontant på saker utan allting kräver minst 2 timmars planering
- Man inser att packningen för en tripp på 2 timmar är lika stor som packningen man tidigare hade för en vecka
- Man använder sitt barn som ursäkt för att slippa göra saker som man inte vill. "Åh, vi kan inte åka så långt eftersom vår son/dotter inte tycker om att åka bil, vi kan inte komma eftersom det blir för sent, vår son/dotter sover middag då..." (uttalas lämpligen med ett bekymrat tonfall samtidigt som man lägger huvudet på sned och ser lagom beklagande ut)

När jag blir envåldshärskare...

...skall jag instifta en lag som gör det möjligt för mig att med omedelbar verkan dra in körkortet för puckon som inte kan köra ordentligt. De får inga varningar och sådant sentimentalt krafs utan körkortet ryker direkt. Det gäller bl a:
- människor som inte blinkar i rondeller
- människor som inte blinkar i andra fall när de förväntas blinka
- människor som inte flyttar på sina fula bilar när de står i vägen och skall lämna företräde
- människor som ligger alldeles för nära bakom för att idioterna MÅSTE köra om GENAST och har SÅ BRÅTTOM
- människor som ökar farten under tiden som man kör om dem
- människor som kör om i skymda kurvor
- etc.
Slutsats: de flesta som kör bil är idioter. Rena jävla idioter.

Efter Öland

Måste säga att Öland klart översteg förväntningarna. Bortsett från att folk kör som muppar (VARFÖR konstant köra 10 km under hastighetsgränsen???) så är det en fantastiskt fin ö där det finns massor med saker att se och göra. Inte helt omöjligt att det kommer att bli något mer besök i framtiden även om jag ogärna semestrar på samma ställe mer än en gång =) Här kommer lite bilder men utan kommentarer, blir mer intressant då, tycker jag ;)