Nu är OS slut

Herregud vilket jobbigt OS. Avsluta med femmilen, vad är det för sadist som kommer på ett sådant upplägg? Man är redan helt slut efter att troget ha hållit sig vaken vid tv:n flera kvällar i sträck och så kommer det en femmil på hela två timmar. Vad var tanken där egentligen? Tur att man är lojal och klarar av att hålla i även när det blir tufft. Efter denna sista kraftansträngning behöver jag nog en rejäl tupplur, tror jag.

Bokrea

Den årliga bokrean är fantastisk...även om man aldrig annars köper böcker så känner man att man bara MÅSTE gå dit och trängas med en massa folk och peta lite på de fina, nytryckta böckerna. Dessutom känns det som ett personligt misslyckande om man inte kommer hem med MINST en bok. Därför känns det extremt stabilt att ha lyckats hitta hela fem stycken. Tre av dem ingick ju i samma serie, men i alla fall. Betrakta mig hädanefter som intellektuell, tack.

Ny soffa

Soffan är ihopskruvad och klar! Det visade sig att det knepigaste pusslet att lägga var hur alla kuddar skulle placeras. Efter lite tankeverksamhet så verkade lösningen vara nära men efter att ha tittat på facit på nätet så verkade det ändå av någon anledning inte ha blivit helt rätt. Soffan är dock enormt stor och mycket bekväm att sova i :D

Soffelände

Hur fan kan man leverera en soffa utan förborrade hål? Det är ju under all kritik. Särskilt som det är femtielva fötter som skall skruvas fast och då med två skruvar i varje fot. Femtielva gånger två blir ju ungefär...elva miljoner hål. Tack för den. Hur svårt hade det varit att förborra de jävla hålen? Då hade det ju bara varit att skruva i skruveländena och soffan hade varit klar på fem minuter. Men inte nu. Nu kommer det att ta en vecka. Typ. Grrr.

Beställningsvara?

Jag vill också ha en OS-medalj! Kan man beställa dem på postorder?

Yes!

OS-guld! Igen! Up yours, Norge! :D

Konstiga sporter och flashbacks

Skicross är en konstig sport. Jag har aldrig hört talas om den förut. Men fan att vi inte tog guld i den. Dessutom: var det bara jag som tyckte att de kallade en av tjejerna i semin för "MacGyver"??? Är hon hans dotter?

Saker man inte vill göra när det är -26 ute

- gå till bussen utan mössa
- gå till bussen i en jacka med så kallt foder att man ryser när huden kommer åt fodret
- möta cyklister som gör att man måste väja undan och tappar koncentrationen när man målmedvetet går framåt för att komma in så snabbt som möjligt
- ha en halsduk som är mindre än 50 cm bred
- vänta på saker. Utomhus.

Inte mer OS nu

Nu måste snart vara slut. Jag klarar inte mer OS. All denna anspänning. De som är där och tävlar säger att de är slitna och trötta i kroppen. De har ju bara sina egna tävlingar att koncentrera sig på. Jag som sitter i tv-soffan och tittar har ju ett ännu värre jobb. Jag måste ju koncentrera mig och vara på spänn HELA TIDEN. Här tas inga fåniga raster i flera dagar för att sedan köra en sporadisk tävling. Nix, här är hård koncentration, flera timmar dagligen. Snart klarar inte min kropp mer anspänning. Snälla, hoppas att OS tar slut snart så att jag kan vila.

Ut med er

Gud vilket tjat. Det är tidningsrubriker om snön (för det är en sån nyhet att skriva om, det är ju ingen som själv märkt att det snöar) och man skall hålla sig inne för att inte fastna i snökaoset. Till höger och vänster så gnäller folk om att det är så KALLT och det är så mycket SNÖ och måste det verkligen komma MER SNÖ??? Allvarligt talat. Det är Sverige i februari. Det skall vara kallt. Det skall snöa. Dessutom är puckona som gnäller samma puckon som andra år har gnällt om att det varit en så VARM VINTER och varför har det inte kommit någon SNÖ??? Allvarligt talat. De gnäller om att de minsann inte skall gå ut, det är kallt och jobbigt och de tänker minsann sitta inne hela dagarna i ren protest. Jo visst, gör det. Det är säkert många som bryr sig om den protesten. Riksdagen tar säkert hänsyn till den nästa gång de skall rösta om hur mycket nederbörd vi skall få under vintern 2011. Skärp er för fan. På med mössa, vantar, halsduk och ordentliga kläder och gå ut. Ja det är halkigt och snöigt och det tar tid att ta sig fram. Men vad fan, visa lite kämpaanda. Var inte en mes. Vill du ha värme? Sluta gnäll och flytta till Spanien då för fan.

OS och tv-soffor

Lade mig i tv-soffan och tänkte att jag skulle se allt som behövdes ses i kväll på OS. Lyckades somna och sova mig igenom hela baletten. Kommer dock i håg att Anja fick reda på att hon tog brons och såg henne sträcka händerna i luften (jag missade åket) och hörde kommentatorerna säga att Ferry skjutit bort sig (vaknade, såg honom ta ett stavtag och somnade sedan igen). Jamen kul med OS då. Kul. Jättekul.

Heja Sverige

Intressant att ett mästerskap kan få människor som vanligtvis inte är särskilt intresserade av sport i allmänhet och då inte av skidor, ishockey och curling i synnerhet att bli fullständigt fascinerade. Det enda folk pratar om är curlingstenar, skidskytte, störtlopp och allting annat som hör ihop med vinter-OS. Vanligtvis betraktas de som sysslar med curling som kufar men när det är OS så är de av någon anledning otroligt heta. Jag är själv relativt intresserad av sport men inte till den grad att jag tittar på den på tv regelbundet. Är det dock OS så gäller andra regler. Finns det något viktigare att diskutera än sprintfinaler, störtloppskraschar och funktionärsmissar? Inte mycket. Ge mig en blågul flagga så viftar jag med den för f-n.

Mot medalj i OS

Tack Björn Ferry! 31 år och OS-guld! Det innebär ju att det inte är för sent för mig, jag har ett helt år på mig. Måste bara bestämma mig för vilken gren jag skall tävla i. Det kan ju inte vara så svårt. Skyttet tror jag kan bli lite marigt, jag är för ojämn. Men åka skidor verkar ju inte vara så svårt. Det är ju bara att staka sig fram och åka fort som f-n i nedförsbackarna. Jepp. Skidor får det bli.

Bounce

Nu är biljetter köpta till en av Bounce avskedsföreställningar (eller vad man nu skall kalla dem) i Globen den 25 april. De är så ruskigt jäkla bra, jag har sett dem en gång live tidigare och de är snuskigt säkra på vad de gör. De rekommenderas starkt. Åk dit!!!

Styrketräning

Jag har tröttnat på styrketräningsprogrammet och i väntan på att hitta en tid som passar såväl mig som tränare (hur svårt kan det vara? Skall de inte vara tillgängliga så snart gymmet är öppet? Hello?) så roar jag mig med att sätta ihop ett eget program. Jag vill helst ha någon som balanserar ett program åt mig men efter några års gymtränande så inbillar jag mig ändå att jag har hyfsad koll. Så jag kör mitt eget, högst personligt hopsatta program så länge. Hoppas dock på att jag tänker rätt och inte slutar som något freak med överdimensionerade armar och tunna ben eller en högerarm som är dubbelt så stor som vänsterarmen. Häpp!

Konflikter

Konflikter är intressant. Ibland är det så att människor tycker olika. Man kan till och med ha vitt skilda uppfattningar om någonting. Då anser jag att man kan diskutera. Lämpligtvis då med den person man då anser ha en felaktig åsikt. Diskutera innebär att man i sakligt tonfall pratar om ämnet/händelsen i fråga. Ibland kan det vara så att en person har rätt och den andra har fel. Ibland kan det vara så att man helt enkelt enas om att man har olika åsikter och så är det inte mer med det. Dock verkar det som om en del människor inte kan hantera det här. Tycker man olika saker så diskuterar man inte saken med personen man borde diskutera med. Nej, man diskuterar med alla andra i hela världen. Strunt samma om det är vänner, avlägsna bekanta, släktingar, arbetskamrater...bara det inte är den person man faktiskt har en konflikt med. Varför gör man så? Är det för att man är rädd? Tänk om personen i fråga blir arg? Vad händer då? Blir det slagsmål? Kommer människor att gråta? Kommer personen i fråga att tycka illa om någon som inte har exakt samma åsikt? Ja, ibland blir folk arga. Och det är okej. Ibland blir folk inte alls arga utan uppskattar att man är ärlig istället för att gå runt och snacka en massa skit. Så funkar det när man är vuxen. Så ta lite ansvar och väx upp, era jävla barnungar.

Köket är klart

Efter dagar av tejpande, slipande, måttande, färgköpande, målande, mer färgköpande (man skall inte snåla med färg), svärande, tvättande, tejpavtagande, mer tejpande och lite mer målande så har det inträffat. Köket är färdigt! Halleluja! Men jag måste säga att jag har fått en nyvunnen respekt för målare. Hu. Kul att ligga där på knäna och åla i färg hela dagarna. Skulle inte tro det. Om det nu inte är så att alla målare har tillgång till hemliga och grymt ergonomiska redskap som inte någon annan har tillgång till. Om det nu är så, oh målare så se upp. Jag kommer att sno dem innan ni hinner säga "roller". Vänta bara.

Rabatt

Jag gillar rabattkuponger. Erbjudanden, bonuskort och rabattkuponger. I dag kom det i brevlådan ett rabatterbjudande på två semlor! Fatta vad bra! Woho! Höjdpunkterna här i livet kommer i klump.

Pilatesbollar är inte så illa

Jag har lite svårt med motivationen vad gäller styrketräning för tillfället. Mitt gamla program känns astråkigt och jag håller på att försöka boka in ett möte med en tränare så att jag får ett nytt program. Har dock gått sådär hittills, lyckades bli förkyld lagom till mötet så jag fick boka om tills nu på tisdag men känner nog att jag måste boka om det igen. I samband med att man kör nytt styrketräningsprogram så mäter man kondition, styrka och smidighet och jag känner inte att jag kan stå för mina resultat om jag inte får ytterligare en vecka (eller två) på mig :-) Hur som helst, i väntan på lite inspiration så struntar jag i mitt nuvarande program och kör lite egenhopplockad träning. En av de grejerna jag har testat är situps på pilatesboll. Jag har alltid tyckt att allt vad pilates och yoga suger (ja, jag har testat) och det är inte alls min grej. Dessutom blir jag jävlig irriterad på alla som säger "men testa igen, det är ju sååå roligt och nyttigt". Går JAG och tjatar på ER om att ni skall köra intervaller i 45 minuter? Gör jag det? Va? Va? Nej just det. Nåväl, eftersom jag förkastat pilates så har jag även förkastat pilatesbollen. Det tar jag dock tillbaka. Situps på pilatesbollen var ju sjukt bra. Jag som aldrig brukar få träningsvärk är helt öm i magen. Äntligen ett träningsredskap som inte är överskattat. Härligt. Den rekommenderas :-)

Köket...

...håller på att ta form. Efter evigheter av skarvslipande, tejpande och sandpapprande så inleddes målningen i dag. Och det blir så. Jävla. Bra. Resultat kommer att bli det snyggaste kök som någonsin skådats. Jag kan bara säga att grått och lila ÄGER.

Snö vs mobiltäckning

Min mobil har varit helt utan täckning i två dagar. Ja, inte min jobbmobil då utan min privata. Först tänkte jag inte så mycket på det för jag antog att mobiltäckningen försvann i takt med att det snöade så som det har visat sig att större delar av det civiliserade samhället gör. Ja det vill säga bussar, tåg, skolor, osv. Då kan väl lika gärna mobiltäckningen gå åt helvete. När jag läste på mobiloperatörens hemsida så stod det ju också riktigt att man haft någon typ av driftstörning men att det nu skulle vara fixat, att man kunde starta om sin mobil men om det inte funkade så kunde man eventuellt behöva ett nytt sim-kort. Efter att ha väntat i några dagar så växte irritationen och till slut gick jag till 3-butiken och klagade. De visste direkt vad jag pratade om, i stort sett slet mobilen ur handen på mig, pillade på den i uppskattningsvis 15 sekunder och sedan funkade det. Det visade sig att man var tvungen att göra en manuell sökning av nätet för att det skulle funka. Då har jag följande frågor:

1) Varför skall man någonsin behöva göra en manuell sökning? Borde inte det ske automatiskt?
2) Om det nu var en känd lösning på det aktuella problemet, varför skrev man inte DET på hemsidan?
3) Förväntas man veta hur man gör en manuell sökning av nätet? Jag betraktar mig ändå som en hyfsat teknisk person. Knappast något geni, men en del grejer kan jag pilla på med framgång. Det här kändes helt främmande. Är det sånt man skall veta som kund?
4) Måste butikspersonal vara så jävla tjuriga när man kommer till dem med ett problem som har uppstått på grund av att deras arbetsgivare har orsakat?
Hur svårt skall det vara att leva i ett samhälle där saker och ting bara funkar normalt? Herregud.

Melodifestivalen, go home

Jag har hört ett rykte. Det är att Melodifestivalen skall börja på lördag. Stämmer det? Fy faaan. Jag är lika glad varje år när skräpet är slut men sedan känns det som om det går två veckor och så är hela karusellen igång igen. Usch. Alla som gillar det där eländet kan väl ha en egen tv-kanal och en egen tidning och så slipper det påverka oss vanliga dödliga som bara vill fortsätta med våra liv. Jag får ångest. Eländet kommer att förpesta tidningsrubriker, tv-kanaler och gud vet vad i flera månader framöver. Vart man än vänder sig så finns det där. Enda chansen att undvika det är att isolera sig i en liten stuga mitt i skogen. Utan tv, radio och tidningar. Vad har jag gjort för att förtjäna det här? Vad? Vad? VAD???

Statusrapport

Irritationsmoment just nu:
- Förkylning. Eller vad man nu skall kalla det. Det låter i allafall som om jag pratar genom näsan. Hela tiden. Jag måste snyta mig hela tiden och kan inte träna. Apa.
- Mina vinterskor. De funkar bra i -4 men blir det kallare så förvandlas mina fötter till isklumpar utan känsel. Dessutom är de snorhala undertill. Det är inte slitage utan det var så när jag köpte dem. Smart. Vilken sorts idiot designar vinterstövlar med mönsterlös sula?
- Korkade människor på TV. Jag fattar inte hur någon orkar följa en enda serie på dumburken. Allvarligt, talat, det är ju bara skit. Jag orkar knappt se på nyheterna längre. Tacka vet jag DVD.
- Att semlan jag åt förut är slut. Den var SÅ god. Damn.

Hett villebråd

Jag är en pennsnattare. Det är sant. Nu menar jag inte en sån som "lånar" folks pennor och "glömmer" att lämna tillbaka dem, alternativt en sådan som helt enkelt plockar med sig pennor som ligger på folks platser och sedan använder dessa pennor som sina (jag tycker så jävla illa om er! Lägg ner! Det är tack vare sådana som er som jag alltid är utan bläckpenna när jag behöver en! Skaffa en egen jävla penna! Och ta med den så slipper ni sno från andra!). Nej jag snor reklampennor. Det är det bästa jag vet. Oftast får man gratis pennor på mässor, krogen (därför skall man alltid betala med kort, man får en penna) och studiebesök och vad det nu kan vara. Ibland är pennorna fula och håller i fem minuter. Ibland är de snygga och håller i fem minuter. Men ibland händer det: man hittar en penna som är snygg OCH bra, den ritar kraftfulla streck och håller hur länge som helst. Det här är för närvarande min trofé. Den är snygg OCH bra. Dessutom kan jag stoltsera med att jag gör något bra samtidigt som jag gör reklam för andra så att de gör samma sak. Att jag sedan bara använder pennan hemma för att igen skall sno den, är en annan sak. Oh, den är så bra.

Projekt: kök

Det är för mig obegripligt. På tv lyckas de ju alltid. Hur gör de? Det spelar ingen roll om de skall bygga en pinnstol, fixa till en utomhusbastu, renovera en trappa eller bygga ett helt jäkla sommarhus. Det går ju alltid på mindre än en timme. Varenda gång. Dessutom ser de så där skönt avspända ut när de håller på. Jag har aldrig sett Martin Timell svettig. De pillar lite med sitt verktygsbälte, ler och tittar avspänt in i kameran. Ett klipp och sedan står de stolt och tittar på sin skapelse. Så där funkar det aldrig när jag är inblandad i något. Det ingår alltid X antal svordomar, svett, ilskna utrop, blåmärken, skrapsår och som nu -en döende orkidé (hett tips: om det är varmt när man sysselsätter sig inomhus och man känner för att öppna fönstret -flytta blommorna därifrån. Särskilt om det är en orkidé. Och särskilt om det är -20 grader ute.). Dock så artar det sig ganska bra, köket kommer att bli finfint. Men jag fattar fortfarande inte hur det alltid kan gå så fort på tv.