Back in business

Nu är äntligen tv-kanalerna tillbaka. I och för sig är det mestadels skräp på tv men det är ju trevligt att åtminstone kunna se nyheterna och sporten innan man börjar tugga fradga av ilska över alla genomusla program. Häromdagen hade vi strömavbrott i uppskattningsvis 60 sekunder vilket i sig var ok (om än något störande) men det var länge nog för att få tre av fem tv-kanaler att sluta fungera. Dessutom kan man ju knappast förvänta sig att få expertishjälp under nyårshelgen. Det är den stora nackdelen med röda dagar. Ledighet i all ära men man kan f-n inte handla och att få ordning på saker som har gått sönder kan man ju bara glömma. I vilket fall som helst så började de saknade tv-kanalerna plötsligt att fungera i dag igen. Så vi är inte längre avskärmade från omvärlden och kan återigen börja svära över att värdelösa amerikanska såpor visas på varenda förbannade kanal. Halleluja.

Kaos och panik

De senaste dagarna har det varit riktiga krigsrubriker hos kvällstidningarna. "Snökaos"och "Skräckscenario" för att nämna några. Visst har det varit kallt och snöat en hel del, men allvarligt talat, om folk slutade köra bil som idioter så skulle allting gå mycket lättare. Använda blinkers är t ex något jag rekommenderar. Att stanna i korsningar där man har väjningsplikt är också smart. Vi körde bil tvärs över landet i snöyra och det gick hur bra som helst. Alla som åkte tåg då? Ja men allvarligt talat, kommer det som en överraskning att tågtransporterna gick åt skogen? Allvarligt talat? Jag hade faktiskt tagit bilen alternativt stannat hemma istället...

Jul, jul, jul

Dåliga saker med jul:
Kallt så att rumpan fryser till is, jobbigt att ta på sig en massa varma kläder innan man går ut. Ja det var nog det.
Bra saker med jul:
Knarrande snö, levande ljus, mat, mat, godis, godis, godis, julklappar, klä granen, vita moln när man andas, julpynt, tomtar överallt, julsånger (framförs med fördel av någon som kan sjunga, dvs inte av mig), bra träning när man släpar sig fram genom snön med barnvagn, träffa en massa släktingar som man sällan ser annars, mat, mat, mat.

Definitionsproblem

Enligt den här artikeln så verkar ordet "katastrof" ha en helt annan innebörd än jag tidigare trott...

Aladdin

Vem kom på att man skulle ta bort den franska nougaten? Vem? Vem? VEM???

Sämsta yrket

Det här måste vara en av de mest patetiska artiklar som någonsin har skrivits. Snökaos i all ära, men är det verkligen aktuellt att skriva en artikel om att skivor inte har kommit till affären som beräknat? Kan alla journalister sluta vara så sabla patetiska och faktiskt skriva om någonting som är intressant? För att inte tala om journalisternas enormt korkade inställning efter bombexplosionerna i Stockholm. Före: försvara integriteten hos allmänheten till varje pris och håll nere övervakningen till ett minimum. F*ck FRA-lagen. Efter: varför har vi inte mer övervakning så att galningen kunde ha stoppats? Scanna av Facebook och använd för guds skull de möjligheter till övervakning som finns för att stoppa liknande puckon. Jag har aldrig varit ett stort fan av journalistkåren eftersom de flesta journalister är helt odugliga. De ställer fel frågor, följer inte upp de svar de får, kryper för kändisar (en del i alla fall), fokuserar på ointressant skvaller istället för att skriva om viktiga frågor, etc...men nu tar de priset. Vilka idioter. Otroligt att de ens fått gå ut journalisthögskolan. Dåliga, dåliga människor. Byt jobb. Allihop. Nu, tack.

Björnöron går bort...

...men det är tydligen inte någonting som barnklädestillverkarna har fattat. Skall man handla en overall eller mössa till sin bebis nu när det är kallt så är urvalet sjukt dåligt. Det är liksom ingen ände på alla fula jävla lurviga overaller med björnöron. För att inte tala om mössorna. Herregud. Jag skulle möjligen köpa dem om den som skulle ha dem var en pälslös björn utan öron. Allvarligt. Vem var det som kom på skräpet? Och är det verkligen någon som köper det??? Om kläderna är så sabla fula att jag inte skulle använda dem själv så skulle jag ju inte köpa dem till min bebis...

Det är rätt coolt...

...att man faktiskt kan vara ledig från jobbet för att vara hemma jättelänge med sin bebis. Och få betalt. Tycker jag i alla fall.

Antibebisröst

Allvarligt talat, vad är det med folk och bebisar? Bebisar är söta och gulliga (en av dem  i alla fall...:D) och de uppfattar ljusare tonfall lite bättre än annat sorts "prat". Men ta BVC-tanterna som exempel. De har fastnat i något slags röstläge som de inte kan ta sig ur. Pratar man med dem så svarar de med en ljus, jollrande röst. Alternativt suckar ett "mmmhhmm" med liknande tonläge. Jag vill bara skrika till dem att det är MIG de talar med, inte min bebis, och eftersom jag är över 30 år så går det alldeles utmärkt att prata normalt. Undrar om de pratar likadant när de kommer hem till familjen? "Ååååhh skall vi smaska köttbullar i dag...mmm vad goooott". Det är ju så man kan få allergiska utslag för mindre. Och det lär ju bara bli värre, misstänker jag. Usch.

Våga vägra TV

Jag vill bara påpeka att mitt tidigare löfte står kvar. Över två månaders föräldraledighet och jag har inte kollat på TV på dagen en enda gång. Inga kassa såpor här, inte. Jo i och för sig på lucia släpade jag mig tidigt till TV:n (ca 08.30) för att jag tänkte se ett luciatåg för en gångs skull. Fick jag se något? Nix. Tydligen så anser TV att luciatåg skall visas tidigt, tidigt, tidigt på morgonen, så tidigt att vi vanliga dödliga ändå missar dem. Vad hände med repriser? Kunde de inte visa ett luciatåg i timmen hela dagen? För att säkerställa att alla verkligen får sin beskärda del. Hoppas någon anställd på SVT läser det här.

Antisnodd

Jag har i dag köpt nya byxor (vilket i sig är en nyhet helt värdigt ett eget inlägg) och givetvis hade ett par av dessa byxor snoddar. Alltid dessa snoddar. vad är det för byxtillverkare som tror att alla tjejer vill ha snoddar längst ned? Tror de att vi har så korta ben att vi måste knyta upp byxorna? Eller att vi är så svaga att vi måste knyta fast vår packning i snoddarna och släpa den efter oss, steg för steg? Eller att vi allihopa har katter som inte kan underhållas på annat vis än med byxsnoddar? Jag skulle nog inte fråga om jag inte hade världens problem med snoddarna. Jag trampar på dem och snavar. När jag går ut så blir de blöta och så drar man med sig en liter vatten in. De fastnar under andra människors skor. De fastnar till och med i dörrar. Så, snälla byxtillverkare. Inga fler snoddar. Det räcker nu.

Terrordåd i Sverige

Tydligen finns det idioter som tycker att de talar för en hel grupp av människor. Idioten som sprängde saker i Stockholm i går var ju ett sådant pucko. Jag kan ha förståelse för att man vill hämnas på någon som har gjort en själv eller ens vänner och/eller familj illa. Det kan jag förstå. Men att försöka ge sig på helt oskyldiga människor under devisen "era barn, bröder, döttrar och systrar skall dö" är ju helt jä-a sjukt. Vad har de här människorna gjort honom. Så han skall ge sig på helt oskyldiga människor under något slags "hämndtåg" som han själv har hittat på. Vilken idiot. Vilket pucko. Vilken jävla fjant. Punkt.

Julhandeln

Varför är det så mycket människor i de affärer där jag skall handla? Varför står de i vägen på de ytor där jag skall gå? Varför är de så långsamma i kassorna? Varför kör de som idioter och struntar i allt vad blinkers och väjningsplikt heter? Varför håller de inte ordning på sina osnutna ungar som springer runt, runt och bara skriker? Varför finns det en massa fula saker i affärerna men inget fint som man vill ha? Varför är de få fina sakerna som man vill ha så dyra? Varför varför varför???

Nobel

I dag var det Nobelmiddag. Och jag som inte handlat någon asdyr klänning att ha på mig. Skit också.

Gympucko nummer femtielva

Var på gymmet i dag och körde mitt nya styrketräningsprogram för första gången. Då ser jag naturligtvis ett av dessa puckon i form av en gymkille och hans (troligtvis) tjej. Vad händer? Jo gymkillen skall givetvis visa för tjejen hur hon skall träna styrketräning. Han är ju expert. Han står bakom henne och stilar lite och säger väl valda ord om hur hon skall lyfta en skivstång. Problemet (som jag retar mig på) är att hon använder helt fel teknik och kör hon lyften på det sättet så kommer hon att få jä-ligt ont i armbågarna inom en snar framtid. Han säger givetvis ingenting. varför? För att han inte VET. Idioten är inte utbildad. Varför får alla dessa idioter för sig att de kan lära andra hur de skall träna bara för att de själva tränar? Det gör dem knappast till experter. Jag har själv tränat styrketräning i ca6 år och skulle ALDRIG lägga upp ett styrketräningsprogram till någon annan. Det finns en anledning till att det finns utbildningar för sånt där. Så sluta med det där, idiot. Du förstör hennes kropp och min fritid eftersom jag blir så irriterad.

Träningsdag I

I dag har jag tränat på gymmet för första gången på två månader. Det var SÅ skönt. När man kom in och satte på sig träningsskorna och plockade med sig vattenflaskan, handduken, nyckelknippan och mp3-spelaren (man behöver mer utrustning när man tränar än man kanske tror...:P) så kändes det som om jag aldrig varit borta =) Var lite orolig för dagsformen men det visade sig att barnvagnspromenader gör susen för konditionen. Visst, jag skulle inte springa ett maratonlopp men å andra sidan skulle jag ALDRIG springa ett maratonlopp oavsett hur bra tränad jag var (vad är det egentligen som får folk att utsätta sig själva för detta vansinne?). Dessutom insåg jag hur asocial jag är när jag tränar när jag lyckligt upptäckte att det fanns spinningcyklar bland de "vanliga" cyklarna vilket innebär att jag kan sätta ihop ett eget spinningpass och köra efter egen maskin utan att behöva irritera mig på dåliga instruktörer med fel teknik och dålig musiksmak samt övriga spinningkollegor i rummet med fel teknik samt ett sjukt behov av att prata mitt under passet (?). No more, säger jag. Hädanefter är det jag som isolerar mig och kör vad jag vill, när jag vill och hur jag vill :D

Hajen 5 (eller hur många var det nu...)

Allvarligt talat. Vad handlar det här om egentligen. Låter det bekant? Hajattacker på turistort uppstår. Alla blir rädda. myndigheterna säger att det inte är någon fara (efter att i det här fallet fångat några hajar). Folk litar på myndigheterna och badar. Nya hajattacker. Hallå? Hajen, någon? Filmen, alltså. Allvarligt talat, hur visste man att man fångat rätt hajar? Och hur visste man hur många hajar det var, har man bara utgått ifrån att det var en och samma haj och fångade en till för säkerhets skull? Och hur korkade är alla turister som hoppar i vattnet bara för att några gubbar i kostym säger att det är OK? Jag skulle inte hoppat i ens om jag fick betalt. Sen tycker jag att hajar är otroligt häftiga djur som bör lämnas i fred, men det betyder inte att jag vill bli middag till en åt dem. I vilket fall som helst. Puckon. Alla är puckon.

Idol

Kan någon lägga ner det jävla programmet?!? Inte nog med att det verkar sändas femtielva gånger i veckan, människorna som är med figurerar i tv, radio, tidningar...you name it. Dessutom verkar alla ha ett sjukt behov av att diskutera det jävla programmet. Har det NÅGONSIN kommit fram en bra artist därifrån? Nej just det. Lägg ner skiten och kör evighetsloopar av Arga snickaren och Lyxfällan istället. Sänds de inte på samma kanal? Nehej. Skit också.

I väntans tider...

Nu är det snart dags! Om allt går som planerat så kan jag börja köra styrketräning med vikter på gymmet under nästa vecka! Tjoho! Jag har över huvudtaget inte satt min fot på gymmet på två månader så det kommer att kännas lite konstigt...men jag är SÅ motiverad. Jag har visserligen kört styrka hemma under tiden men det är inte alls samma sak, man får mycket bättre resultat när man kan lassa på lite vikter. I väntan på den efterlängtade dagen så har jag i dag snickrat ihop mitt nya gympass som jag skall köra :D

Bra saker med barnvagnar på promenad

- De har en fiffig korg undertill som man kan lägga saker i så man slipper bära på dem
- Man får bra och effektiv träning när man skjuter dem i uppförs- och nedförsbackar
- De är stabila att hålla i när det är halt ute
- De är så respektingivande stora att man slipper hålla på och gå i slalom på vägen för att undvika människor, ser de att man har en barnvagn så går de (oftast) ur vägen
- Om folk inte går ur vägen automatiskt så kan man låtsas att man inte ser dem och köra på hälsenorna på dem