Konflikthantering

Nedanstående citat har gnagt i mig under flera dagar så jag var tvungen att leta upp boken i bokhyllan för att få det ur systemet.

"...även om konflikter kan vara otrevliga är de också en oundviklig del av organisationens verksamhet...enligt det funktionella synsättet uppfattas konflikter som någonting positivt för organisationen eftersom de innebär stimulans, anpassning, innovation coh ger ett bättre beslutsfattande, främst på grund av att olika åsikter kommer till tals"

Källa: Organisationsteori av Mary Jo Hatch (2002)

Med andra ord så är konflikter snarare någonting positivt än någonting negativt eftersom det innebär att flera parter får lufta sin åsikt i frågan och därmed kommer man fram till en bättre lösning än om en ensam part själv bestämmer lösningen. Herregud, det här är ju helt omvälvande. Chockerande. Vet de stora rikstäckande dagstidningarna om det här? Är media underrättade? Borde man stoppa pressarna för att få med det i nästa upplaga? Borde man göra en dokumentär om det? Borde någon kontakta 60 Minutes? Innebär det här att om man har en konflikt och alla parter säger vad de tycker så behöver det inte automatiskt inte innebära att man inte behöver hata varandra efteråt även om man har olika åsikter? Kan man ha olika åsikter och fortsätta leva som vanligt ändå? Måste man inte tycka precis likadant som människor man umgås med? Kan man faktiskt ta hjälp av någon annan vid problemlösning och komma fram till en bättre lösning än den lösning som man kommit fram till på egen hand? Jag är chockad. Chockad.

Kommentarer
Postat av: A

är det verkligen sant? på riktigt? det menar du inte? grunden min värld vilar på är skakad. skakad!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback