Varför svamp?

Vad är dealen med all svamp? Plötsligt skall alla ut i skogen och plocka svamp. Det spelar ingen roll om det är människor som aldrig någonsin brukar vara ute i skogen, nu jävlar skall de ut och plocka svamp. De traskar ut med hinkar, påsar och korgar (ärligt talat, vem under 60 bast har en korg hemma år 2011?) och plockar svamp så de nästan svimmar. Sedan stoltserar de med svampen på bloggar, Facebook och överallt där man egentligen kan visa upp bilder på denna fantastiska svamp. Det är trattkantareller och ...ja, sån där annan svamp som man kan äta. Vad gör folk med all denna jävla svamp? Kan de verkligen tillaga den? Hur orkar de? Står de där glada och rensar svamp i fem timmar efteråt och skär och kokar och vad det nu är man gör med svamp? Det HÄR hemmet är garanterat en svampfri zon. Vill jag äta svamp så går jag på restaurang. Alternativt köper några champinjober på ICA. Sådeså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback